جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

چگونه به خوابی شیرین برویم


چگونه به خوابی شیرین برویم

میلیون‌ها انسان در سراسر کره زمین از این‌که شب‌ها دچار بی‌خوابی هستند گلایه می‌کنند. بسیاری از این افراد هنگامی که در اوج خستگی هستند و نیاز شدیدی به خواب دارند، قادر نیستند …

میلیون‌ها انسان در سراسر کره زمین از این‌که شب‌ها دچار بی‌خوابی هستند گلایه می‌کنند. بسیاری از این افراد هنگامی که در اوج خستگی هستند و نیاز شدیدی به خواب دارند، قادر نیستند چند ساعتی را از دنیای پرهیاهوی امروزی دور شده و لذت شیرین خوابی خوش را تجربه کنند.

خواب راحت و عمیق هنگام شب، زمان لازم را به اندام‌های بدن انسان می‌دهد تا خود را بازسازی کرده و باعث می‌شود تا افرادی که شب‌ها خوابی راحت را تجربه می‌کنند، در طول روز استرس کمتر و توانایی‌های بیشتری برای فعالیت‌های روزانه داشته باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که دارای خواب کافی و راحت هستند از طول عمر بیشتری برخوردار بوده و به بیماری‌های کمتری دچار می‌شوند.

توصیه محققان برای داشتن خوابی عمیق و راحت شامل راهکارهای زیر می‌شود:

‌از تختخواب برای تماشای تلویزیون، خواندن کتاب، خوردن خوراکی و یا هر کار دیگری به غیر از خوابیدن استفاده نکنید.

‌ اگر روی تختخواب دراز کشیده و احساس می‌کنید بی‌خوابی به سراغ شما آمده است، نفس عمیقی بکشید، سعی کنید ذهن خود را از افکار مزاحم و نگران‌کننده‌ای مثل این‌که فردا چه کارهایی را باید انجام دهید خالی کرده، سپس از عدد یک تا ۱۰۰ شمرده و بعد از آن به محلی فکر کنید که همیشه آرزوی مسافرت به آن را داشته اید.

‌ اگر به تختخواب خود رفتید و پس از ۳۰ دقیقه نتوانستید به خواب بروید، از تختخواب بیرون آمده و کتابی را که همیشه از خواندنش تنفر داشته و بی‌نهایت برایتان کسل‌کننده است را برداشته و شروع به خواندن کنید.

‌ زمان دقیقی را برای خواب تعیین کرده و سعی کنید هر روز مقدار معینی را به آن اختصاص دهید.

‌ قبل از خوابیدن از نوشیدن چای، قهوه، استعمال دخانیات و هر چیز دیگری که در آن کافئین داشته باشد خودداری کنید.

‌ از چرت زدن و خوابیدن مقابل تلویزیون و تماشای برنامه‌های کسل کننده خودداری کنید.

‌همیشه در زمان مشخصی از خواب بیدار شوید، از خوابیدن طولانی‌مدت در روزهای تعطیل خودداری کنید.

‌سعی کنید در طول روز زمانی را به ورزش کردن اختصاص دهید. البته مراقب باشید قبل از زمان خواب، فعالیت سنگین ورزشی نکنید چرا که باعث افزایش آدرنالین در خون انسان می‌شود.

‌ اگر از ساعت زنگدار برای بیدار شدن استفاده می کنید، ساعت را جایی قرار دهید که قادر به دیدن آن در طول شب نباشید.

‌ از تشک‌های سفت و تمیز استفاده کرده و از گرم کردن بیش از اندازه محل خواب خودداری کنید.

‌نوشیدن یک لیوان شیر گرم، ماساژ، گرفتن دوش آب گرم و گوش کردن به موسیقی با صدای کم به خوابی راحت کمک می‌کند.

‌ اگر به سردرد و یا دردهای مفصلی مبتلا هستید، قبل از خواب از قرص‌های مسکن خفیف استفاده کنید اما مطمئن شوید که قرصی که مصرف می‌کنید حاوی موادی همچون کافئین نباشد.

‌ از تماشای تلویزیون و یا خواندن کتاب تا دیروقت خودداری کنید. اگر روش‌های بالا را امتحان کردید و مشکل بی‌خوابی برطرف نشد، با پزشک مشورت کنید که مبتلا به بیماری خاصی نشده باشید. بیماری‌هایی مثل مشکلات قلبی و عروقی، پرکاری تیروئید و افسردگی از عوامل مؤثر بر بی‌خوابی است.