دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
انوع جرایم اینترنتی
![انوع جرایم اینترنتی](/web/imgs/16/162/tt45p1.jpeg)
شاید قبلا نام جرایم اینترنتی برای ما ناملموس بود. این موضوعی است که به تازگی جای خود را در عالم ارتباطات بازنموده و نیاز به تشریح دقیق و مصداق یابی دارد . به راستی چه مواردی از اصلی ترین مصادیق جرایم اینترنتی محسوب می شوند و بیشترین جرایم اینترنتی به آنها اختصاص داد ؟
هم اکنون تلاش سارقان اینترنتی برای فریفتن مردم برای دادن مشخصات حسابهای بانکی خود در حال افزایش است. در پژوهشی که توسط رویتر صورت گرفته روشن شده است که آمار انواع دستبردهای اینترنتی (phishing) در شش ماه نخست سال جاری میلادی دو برابر شده است. افزون بر این، در شش ماهه نخست سال ۲۰۰۶ بیش از ۱۵۷ هزار پیام phishing در سراسر جهان رد و بدل شده است.
این آمار در مقایسه با سال گذشته ۸۱ درصد افزایش داشته است. بنابر این کاربران اینترنتی باید اطلاعات و داده های حسایهای بانکی خود را در فضای مجازی منتشر نکنند و در این خصوص مواظب ایمیلهای فریبنده و یا چتهایی با ظاهر معمولی باشند.مطابق گزارش سالانه خطرات امنیتی که شرکت سیمانتک، (فروشنده نرمافزارهای امنیتی) هر سال منتشر میکند، هر پیام اینترنتی میتواند همزمان به هزاران یا صدها هزار مصرف کننده اینترنت ارسال شود.
بنابر این نباید خطرات امنیتی را نیز در این خصوص نادیده انگاشت. همچنین جرایم ساخت یافته به عنوان یکی از انواع جالب توجه دستبردهای اینترنتی وجود دارند که کاربران خانگی را که کار خود را با لینکهای ضعیف و کم بیننده شروع میکنند، مورد هدف قرار میدهند.این خود یکی از سخت ترین نوع حملات اینترنتی محسوب می شود .در این خصوص روشهای مختلفی وجود دارد . در یکی از روشهای معمول، سارقان اینترنتی با ارسال الکترونامهای در لباس سازمانهای مالی یا حقوقی از اشخاص میخواهند که اطلاعات مربوط به حسابهای مالی خود مانند کلمه عبور یا شماره رمز را برای سازمان مورد نظر ارسال کنند.
دریافت کننده الکترونامه که گمان میکند این نامه را از سازمان مالی شناخته شده خود دریافت کرده است، با ارسال نامه به آدرس خواسته شده، اطلاعات مالی خود را در اختیار سارق اینترنتی قرار میدهد. .این خود روشی ساده برای دستبردهای رایانه ای می باشد .روشی که در آن خود فرد اطلاعاتش را به سارق اینترنتی تقدیم می کند!سارقان با ارائه مشخصات بسیار دقیقی از قربانی همچون نام کامل و علایق شخصی، وی را مطمئن میسازند که این الکترونامه را از سازمان مورد نظر فرستادهاند و به این ترتیب به اهداف خود نزدیکتر میشوند.
آنها برای به دست آوردن این اطلاعات به پایگاههای اینترنتی شبکههای اجتماعی و وبسایتهای شخصی سرک میکشند. در بسیاری از این سایتها میتوان ردپایی از افراد یافت که حتا میتواند اطلاعات شخصی همچون علایق افراد را در بر داشته باشد. بنابر این کار سارقین اینترنتی به صورتی کاملا حساب شده صورت می گیرد و آنها به خوبی می دانند که باید از چه طریقی افراد را نسبت به خود مطمئن نمایند.در اینجا بسیاری از کاربران اینترنت فریب ظواهر ایمیل های ارسالی را خورده و تن به خواست سارقین می دهند .اما در این خصوص روشهای دیگری نیز وجود دارد .
یکی دیگر از روشهایی که در شش ماهه نخست سال جاری در میان سارقان اینترنتی شایع شده است، استفاده از ابزارهایی است که شرکتهای تامین کنندهی خدمات و نرمافزارهای کامپیوتری تولید میکنند و به سارقان کمک میکند تا از فیلترهای هرزنامه عبور کنند و به این وسیله خود را غیر مجرم نشان دهند. این نیز از اقدامات پیچیده دیگر سارقین محسوب می شود . میزان خسارتهای مالی که سارقان اینترنتی سالانه وارد میکنند به روشنی مشخص نیست.
به طور معمول این خسارات بسته به نوع متفاوت هستند، ممکن است این خسارت در حد آسیب رساندن به یک وبسایت و در نتیجه متوقف شدن خدمات آن باشد و یا به شکل الکترونامههای حاوی کرمهای اینترنتی باشد که میتواند معادل آسیبهای ناشی از انفجار به میلیونها کامپیوتر آسیب وارد کند و حتا موجب از کار افتادن همیشگی آنها شود. .این خسارات هرسال بیشتر و بیشتر می شود و عملا شاید به نقطه ای برسد که نتوان آن را محاسبه نمود . با این حال اینترنت هنوز اصلیترین عامل خسارت ناشی از جرایم الکترونیکی به شمار نمیآید. روزانه ۶۱۱۰ مورد حمله به خدمات اینترنتی صورت میگیرد اما آسیبهای ناشی از این حملات نسبت به سالهای گذشته بسیار کم شده است. یکی از راههای عمده این قبیل آسیبها کرمهایی هستند که از طریق شبکههای الکتریکی وارد سرورها میشوند.
در حال حاضر خسارتهای ناشی از این گونه حملات که به موضوع امنیت داده در شبکههای کامپیوتری مربوط میشود، چشمگیرتر است. در هر صورت افزایش تمرکز بر روی امنیت اطلاعات و تلاش شرکتهای امنیتی برای کاهش اشتباهات خود، میتواند دوران حیات پرخطر کامپیوترها را پایان دهد. ..در این خصوص تجاربی وجود دارد که می توان از آن در جهت بهبود وضعیت مقابله با هکرها و جرایم اینترنتی استفاده نمود.
اینترنت اکسپلوررمایکروسافت به عنوان پرمصرفترین مرورگر اینترنتی در جهان، در شش ماهه اخیر موفق شده است تعداد روزهایی را که یک هکر میتواند از یک حفرهی امنیتی برای رخنه در کامپیوتر یا شبکه استفاده کند، از ۲۵ روز به ۶ روز کاهش دهد. مرورگرهای اپرا و فایر فاکس موزیلا نیز در طی ۲ روز پچهای امنیتی جدیدی صادر کردهاند. این تلاشها نشان میدهد که شرکتها بسیار بیش از گذشته بر روی موضوع امنیت اطلاعات نیرو و هزینه صرف کردهاند.
علی نیکزاد
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست