جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
طرح تاسیس نمایندگی های تام الاختیار تجاری ایران در کشورهای هدف
بنظر میرسد عدم وجود یک دفتر تجاری همه جانبه نگر و مسلّط بر قواعد تولید و تجارت که بتواند اهداف و منافع اقتصادی کشور را در کشورهای دوست و بازارهای هدف بصورت بلند مدّت تبیین و پیگیری نموده و به ثمر برساند و همچنین به حراست از منافع تعریف شده ی اقتصادی کشور کمک نماید ، گذشته از آنکه ضررهای هنگفتی را متوجّه اقتصاد کشور نموده است ، موجب شده تا فرصتهای درآمدزائی و تجربه اندوزی بیشماری در عرصه ی اقتصاد بین الملل از اقتصاد ایران سلب شود .
پیشنهاد میشود تا در این خصوص و برای هرچه پربار تر کردن حضور تولیدات کشور در بازارهای هدف صادراتی ، گروهی از متخصّصان اقتصاد و بازرگانی آموزش دیده و آشنا با ساختار کلّی اقتصاد ایران برای ایجاد نمایندگی های تام الاختیار تجاری کشور به کشورهای دوست و بازارهای هدف صادراتی اعزام شوند . این نمایندگان باید دارای اختیاراتی ویژه از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران باشند تا بتوانند در کنار وظایف تعریف شده ای که در زیر خواهد آمد ، قدرت چانه زنی ایران را در دنیا بطور مداوم افزایش دهند . همچنین این اختیارات ویژه کمک واهد نمود تا هرگونه مشکل اداری و بوروکراتیک پیش روی فعالان اقتصادی کشور در ارتباطات جهانی ، از طریق اتباط این نمایندگی ها با سازمانهای مسئول داخلی بسرعت مرتفع گردد .
جایگاه این نمایندگی ها باید به گونه ای تعریف شود که بتوانند بعنوان چشم ناظر و پل ارتباطی هماهنگ کننده وزارتخانه های امور خارجه ، اقتصاد و دارائی ، صنایع ، کشاورزی و بازرگانی عمل نمایند و اهداف اقتصادی کشور را تا رسیدن به سرمنزل مقصود هدایت کنند و طی برنامه ای هدفمند ، اهداف زیر را پیگیری و به اجراء برسانند :
۱) شناساندن اقتصاد ایران در کشورهای هدف : تبیین ساختار و استراتژی اقتصادی کشور در فضای اقتصادی کشورهای هدف و همچنین شناساندن توانمندی های تولیدی و ظرفیتهای بالقوّه ی سرمایه گذاری کشور به سرمایه گذاران و فعّالان اقتصادی دیگر کشورها .
۲) تسهیل ارتباطات تولید کنندگان و بازرگانان : ایجاد فضائی امن برای حضور فعالان اقتصادی کشور و فراهم آوردن فضایی که مشکلات رفت و آمدی و گرفتاری های اداری حضور فعالان اقتصادی کشور در بازارهای هدف به کمترین مقدار ممکن کاهش پیدا کند
۳) تهیه ی نقشه راه برای فعالان داخلی : تولید کنندگان و کلیه ی فعالان اقتصادی کشور برای حضور در بازارهای صادراتی نیازمند دارابودن اطّلاعات صحیح و دقیق از نیازمندیها و توانائی های لجستیکی کشور هدف هستند و متاسفانه در حال حاضر بدست آوردن این اطلاعات نیازمند صرفه هزینه های بسیار زیادی برای بنگاههای اقتصادی کشور است و گذشته از این ، امکان بروزآوری این اطّلاعات تقریبا غیر ممکن است . نمایندگان تام الاختیار تجاری ایران باید بصورت دوره ای و در مقاطع تعریف شده ، اطلاعات آماری و ساختاری و قانونی کشورهای محلّ ماموریت خود را تهیه نموده و در دسترس فعالان اقتصادی کشور قراردهند .
۴) راه اندازی نمایشگاههای دائمی تولیدات جمهوری اسلامی ایران : حضور در بازارهای مستلزم هزینه های بسیار بالاست . حال آنکه درصورت وجود محلّی امن و مطمئن برای معرّفی کالاهای تولیدی کشور و حضور متخصّصانی برای ارائه خدمات مورد نیاز ، تولید کنندگان و تجّار این امکان را خواهند یافت که با صرف کمترین هزینه ی ممکن به معرّفی کالای خود به فعالان اقتصادی کشور هدف بپردازند و در ابتدای راه متحمّل هزینه های سنگین نشوند . این میتواند در ترویج و تشویق صادرات گامی اساسی باشد .
۵) تسهیل در جذب خدمات فنّی مورد نیاز کشور : این امکان بوجود خواهد آمد تا استفاده از تجارب فنّی و صنعتی مورد نیاز کشور و جذب متخصّصان خدمات یادشده براحتی و با صرف هزینه های کمتری صورت پذیرد .
۶) تسهیل ارتباط برندهای معتبر جهانی با صنایع داخلی : نماینده ی تام الاختیار تجاری ایران ، بنا بر ضرورتهای حضور خود در نقاط مختلف جهان میتواند اقدام به برقراری ارتباط با صنایع صاحب نام نموده و بعنوان پلی مطمئن میان صنایع داخلی و خارجی برای انتقال تکنولوژی عمل نماید .
۷) جلوگیری از تخریب بازارهای هدف صادراتی توسّط سودجویان : نکته ی بسیار مهمّی که در بحث صادرات وجود دارد ، امنیّت بازارهاست . در بسیاری از موارد دیده شده که عدّه ای با نا آگاهی خود و صدور کالاهای بی کیفیّت موجب بدنامی کالای تولید داخل در بازارهای هدف شده اند و فضای عمومی بازار هدف را بر علیه کالای تولید ایران تغییر داده اند . با تدابیری که توسّط نمایندگان تجاری کشور اندیشیده خواهد شد ، بسیاری از مشکلات از این دست برطرف میگردد .
۸) نظارت و کنترل بر ساختار واردات : نمایندگان تام الاختیار تجاری کشور با تسلّطی که بر فضای کلّی اقتصاد ایران دارند ، میتوانند سیل مخرّب واردات انواع کالاهای خارجی کنترل نموده و آنرا بطرف وارد کردن کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور هدایت کنند تا از این میان صنایع داخلی متضرر نشده و نظام بازرگانی کشور را بعنوان دوست و تامین کننده ی ملزومات تولید و مکمّل بخشهای تولیدی در کنار خود ببینند .
* طرح ایجاد نمایندگی های تام الاختیار تجاری کشور ، در شهریورماه ۱۳۸۷ جهت عملیاتی شدن به کارگروه اقتصاد بین الملل طرح تحول اقتصادی دولت و همچنین معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه ارائه شده است .
محسن سیروس
منبع : http://parseconomist.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست