سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

بورک قالبی


بورک قالبی

● موادلازم:
▪ پیاز نگینی: یک عدد
▪ روغن مایع: به مقدارلازم
▪ گوشت چرخ کرده: ۳۰۰گرم
▪ هویج: یک عدد، خلالی نازک
▪ پیازچه: ۱۰۰گرم ، خلالی شده
▪ فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد، خلالی نازک
▪ سیر: …

موادلازم:

پیاز نگینی:

یک عدد

روغن مایع:

به مقدارلازم

گوشت چرخ کرده:

۳۰۰گرم

هویج:

یک عدد، خلالی نازک

پیازچه:

۱۰۰گرم ، خلالی شده

فلفل دلمه ای قرمز:

یک عدد، خلالی نازک

سیر:

یک حبه، خلالی شده

نمک و فلفل:

به مقدارلازم

رب گوجه فرنگی:

دو قاشق سوپخوری

کنجد:

به مقدارلازم

خمیرفیلو (یوفکای نازک):

حدود ۴۰۰گرم

طرز تهیه:

پیاز نگینی را در داخل مقداری روغن مایع تفت می دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن افزوده وبه تفت دادن ادامه دهید تارنگ گوشت برگردد. به ترتیب هویج، پیازچه، فلفل دلمه ای وسیر را اضافه کرده وتفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند(نیاز به تفت بیش از حد نیست چرا که سبزیجات باید رنگ وتردی خود را حفظ کنند). نمک وفلفل مواد را اندازه کرده و به آن مقداری رب اضافه کنید تا خوش رنگ شود. مواد را از روی حرارت برداشته وداخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود ومواد کاملا خنک شوند. فر رابا دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.کف قالب مورد نظر را کمی چرب کرده وکنجد بپاشید. خمیر فیلو را از بسته بندی خارج کرده ویک لایه از آن را کف قالب پهن کنید تا کل کف قالب را بپوشاند وکمی از دیواره ها آویزان شود. در صورت نیاز می توانید از دو تکه خمیر استفاده کنید. خمیر راکاملا به کف قالب فشرده کنید تا طرح قالب را به خود بگیرد. با روغنی که از مواد میانی خارج شده سطح خمیر را با قلمو کاملا چرب کنید. یک لایه دیگر از خمیر را پهن کرده وسطح آن را نیز مجددا چرب کنید. این کار را تا ۵ -۴ لایه ادامه دهید. نیازی به چرب کردن آخر لایه نیست. مواد میانی را روی خمیر پهن کرده وکاملا فشرده وصاف کنید. اضافه های خمیرها را روی مواد میانی تا کرده و روی هر لایه را نیز چرب کنید تا خمیرها تمام شود. دو لایه ی خمیر دیگر را نیز روی آن ها قرار دهید تا کل سطح قالب را بپوشاند وفشرده کنید. قالب آماده شده را به مدت نیم ساعت در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا سطح آن ترد و کمی طلایی شود. بعد از آماده شدن، قالب را از فر خارج کرده و داخل ظرف سرو برگردانید وبه دلخواه تزئین کنید.

نکته:

۱) این دستور: ۲۵۰گرم کربوهیدرات،۱۳۰ گرم پروتئین،۱۰۰ گرم چربی و۲۴۲۰کیلو کالری انرژی دارد.

۲) خمیر فیلو، خمیر بسیار نازکی است که برای تهیه باقلوا و...از آن استفاده می شود و اخیرا به صورت آماده نیز در برخی از قنادی ها یا لوازم قنادی فروشی ها به فروش می رسد. این خمیر را نباید با خمیر یوفکای ضخیمی که حالت نیم پز داشته وشبیه نان لواش است اشتباه گرفت. در صورت عدم دسترسی به آن می توانید از خمیر بورک آموزش داده شده در ماهانه شماره ۷۸ استفاده کنید.

۳) اگر روغن مواد میانی کم بود می توانید از روغن مایع ساده برای چرب کردن خمیرها استفاده کنید.

۴) سبزیجات باید به صورت خلال های باریک وکوتاه برش بخورند.

۵) از قالب های متنوعی برای تهیه این پیش غذا می توانید استفاده کنید اما برای زیبایی بیشتر، بهتر است طرح دار باشد.

۶) این پیش غذا به صورت تک نفره نیز قابل تهیه است. برای این منظور خمیر را به شکل مربع ۸ در ۸ سانتی متر برش داده و لایه اول خمیر را داخل قالب مافین ساده یا طرح دار بگذارید وسطح خمیر راچرب کنید. این کار را تا تمام شدن سه لایه ادامه داده مواد میانی را داخل خمیر پر کرده و بپچید وکمی داخل قالب فشرده کنید. قالب های آماده شده را به مدت یک ربع تا ۲۰ دقیقه در فر گرم شده قرار دهید.

۷) برای مهمانی ها می توانید قالب را از روز قبل کاملا آماده کرده ودر یخچال نگهداریدو قبل از سرو مراحل پخت را انجام دهید. این پیش غذا به صورت گرم مطلوب تر است اما به صورت سرد نیز قابل سرو است. قالب آماده شده را می توان در فریزر نیز نگهداری نمود و چند ساعت قبل از پخت از فریزر خارج ودر یخچال قرار داد تا به تدریج یخ زدایی شده وبعد مراحل پخت را انجام داد.

۸) حتی میتوانید پیش غذا را از یک روز قبل طبخ کرده وقبل از سرو در طبقه بالای فری که با بالا ترین درجه گرم شده است، به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا گرم شود.