دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
توصیه هایی برای بیماران دیابتی
دیابت از آن اسم هایی است که زیاد به گوش مان خورده است. به دلیل شیوع این بیماری، قطعاً همه ما در میان خانواده، همکاران یا در جمع دوستان و نزدیکان با افراد دیابتی در ارتباط هستیم. از سوی دیگر نزدیک شدن به پایان سال و شروع تعطیلات نوروزی برای همه ما تداعی کننده معنای خاصی است که با مسافرت عجین شده است؛ معنایی که همراهی آن با شادی، نشاط، سرزندگی و فارغ شدن از همه گرفتاری ها، تنش ها و مشکلات زندگی شهرنشینی، لحظات و خاطرات خوشی را به ارمغان می آورد. اما سفر نیز همچون امور دیگر آداب خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود، نتیجه یی جز اوقات تلخی، کسالت، خستگی و البته زیان مادی چیز دیگری به همراه ندارد. توجه به این آداب در افرادی که به بیماری خاصی نظیر دیابت دچارند از اهمیت ویژه یی برخوردار است، چراکه ممکن است علاوه بر موارد یادشده، موجب اخلال در سیر درمان و از دست دادن بخش دیگری از سلامتی فرد شود. هنگام مسافرت به علت تغییر برنامه های روزانه و احتمال رویارویی با حوادث غیرمنتظره،کسب آمادگی لازم برای پیشگیری از مشکلات احتمالی ضروری است. به بیماران دیابتی توصیه می شود با توجه به استرس های مسافرت، تغییر میزان فعالیت، تغییر عادات زندگی و نیز تغییر نوع تغذیه در مدت سفر دستگاه سنجش قندخون خود را به همراه داشته باشند و با فواصل کمتری نسبت به روزهای عادی قندخون خود را بررسی کنند. بر این اساس بیماران با برنامه ریزی مناسب و رعایت نکات پیشنهادی درخصوص اندازه گیری قندخون در سفر می توانند مسافرت خود را مانند دیگر افراد خانواده سپری کرده و از شادی و نشاط آن بهره مند شوند.
نکاتی در رابطه با اندازه گیری قندخون در سفر
- باید در نظر داشته باشید که هم در طول مسیر و هم در شهر مقصد ممکن است نوارهای متناسب با دستگاه خود را به سهولت پیدا نکنید. بنابراین بهتر است از قبل نسبت به تهیه تعداد مورد نیاز اقدام کرده باشید. ولی در هر حال هرگز از یک نوار اندازه گیری بیش از یک بار استفاده نکنید.
- با توجه به احتمال از دست دادن نوارهای همراه خود در طول سفر، بهتر است از دستگاه های تست قندخونی استفاده کنید که دارای شناسنامه و تاییدیه وزارت بهداشت هستند، چرا که علاوه بر اطمینان به کارایی آنها، امکان دسترسی به خدمات پس از فروش و مراجعه به نمایندگی های رسمی آنها متصور است.
- گاه پیش می آید افراد دیابتی به دنبال بروز علائم هیپوگلیسمی و خوردن میوه و سایر مواد قندی، بدون تمیز کردن دستان خود اقدام به اندازه گیری قندخون شان می کنند و به دلیل بقایای آب میوه روی دستان شان، دستگاه یا نوار، قندخون بالایی را نشان می دهد. بهترین وسیله برای شستن دست ها، آب و صابون است، اما در صورت فقدان آنها، از الکل پزشکی یا یک پارچه نم دار که همراه د ارید، استفاده کنید و پس از چند دقیقه و خشک شدن دست ها در صورتی که هیچ رطوبتی در دست ها وجود نداشته باشد، اقدام به اندازه گیری قندخون کنید.
- به تاریخ انقضای درج شده روی بسته نوار اندازه گیری دقت کنید و توجه کنید که تاریخ مصرف شان سپری نشده باشد، خصوصاً در مسافرت که چندان از مناطق فروش معتبر نوارها اطلاع ندارید.
- به هولوگرام وزارت بهداشت نصب شده روی پاکت و بسته بندی نوارهای اندازه گیری دقت کنید. مراقب باشید از انواع نوارهای تقلبی یا قاچاق که در رابطه با کیفیت آنها اطمینان ندارید، استفاده نکنید.
- به منظور اطمینان از صحت نتایج، حتماً در طول سفر از دستگاه هایی استفاده کنید که از سیستم «کنترل حجم خون» برخوردارند.
- پیش از سفر نسبت به کنترل کیفیت و کارایی دستگاه تست قندخون اقدام کنید. در طول سفر بهتر است از دستگاه هایی استفاده کنید که دارای خدمات بیمه مسوولیت هستند تا در صورت بروز خسارت احتمالی، امکان جبران آن میسر باشد.
- نوارهای آزمایش قندخون را در دمای اتاق قرار دهید، چرا که در هوای سرد ممکن است قندخون را به طور کاذب کمتر از معمول نشان دهند.
- از سوی دیگر رطوبت بر کارکرد نوارهای اندازه گیری اثر منفی دارد. توجه داشته باشید که پس از باز کردن در قوطی و برداشتن نوار، فوراً در را ببندید و به سرعت قندخون خود را اندازه گیری کنید، زیرا رطوبت هوا سبب اختلال کارکرد نوار و دستگاه می شود.
نکته آخر اینکه بهتر است قبل از هر سفر به ویژه سفرهای خارج از شهر یا کشور، با پزشک خود مشورت کنید.
سعید اویس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست