چهارشنبه, ۸ اسفند, ۱۴۰۳ / 26 February, 2025
سوسیس و کالباس دوستان سرطان زا

آیا می دانید که نیترات و نیتریت به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می شوند تا مانع رشد باکتری های خطرناکی مانند «کلستریدیوم پوتولینوم» شوند.
این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می بخشد، اگرچه به طور طبیعی گوشتی با این مدت نگهداری نمی تواند چنین رنگی داشته باشد به علاوه شروع فاسد شدن را در گوشت به تاخیر می اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه های آن می شود.
باید بدانید که نیترات و نیتریت مواد سرطان زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسانهاست و مطالعات زیادی اثر سرطان زایی ترکیبات حاصل ازنیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان ها به اثبات رسانده است.
مشتقات مختلفی از این ترکیبات در ماده غذایی و یا در طی هضم و جذب در لوله گوارش، ایجاد می شود، این مشتقات و ترکیبات مختلف آن نیتروزوها هستند که به آسانی شکل گرفته و اکثر آنها سرطان زا هستند.
بسیاری از نیتروزامین ها اختصاصاً در اندام های خاص در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند و حتی بسیاری از این ترکیبات از جفت نیز عبور می کنند، مطالعات نشان داده است که احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان مادرانی که در طی دوران بارداری هفته ای یک بار یا بیشتر «هات داگ» مصرف می کردند بیش از دو برابر است.
براساس نتایج این مطالعات، کودکانی که در ماه بیش از ۱۰ ساندویچ کالباس مصرف می کردند، ۹ برابر بیشتر در معرض خطر سرطان خون قرار داشتند.
از طرفی سوسیس و کالباس چربی های اشباع و ترانس بالایی دارد و با جذب روغن در طی سرخ کردن چربی آن بالاتر می رود.
هر ۳۰ گرم سوسیس (حدود یک سوسیس کوکتل) هشت گرم چربی، ۱۹ میلی گرم گلسترول و ۳۲۰ میلی گرم سدیم دارد و کمتر از سه درصد آهن مورد نیاز را تامین می کند.
میزان بالای نمک سوسیس و کالباس در ایجاد پرفشاری خون و همراه با بالا بودن فسفات، باعث به هم خوردن تعادل کلسیم و فسفر شده و در جذب کلسیم تداخل ایجاد می کند.
متاسفانه امروزه مصرف بالای فست فود در برخی از جوامع، شیوع بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، چاقی و دیابت را افزایش داده است.
در جامعه کنونی زنان، نیز در خارج از منزل کار می کنند و وقت کمتری برای پخت و پز دارند، ذائقه کودکان سوسیس و کالباس را می پسندد و پدر ومادرها غافل از مضرات آن کیف مدرسه بچه ها را با ساندویچ سوسیس و کالباس پر می کنند.
در حالیکه بهترین میان وعده برای مدرسه بچه ها همان لقمه نان و پنیر و گردو یا کوکو و کتلت است.
به والدین توصیه می شود: ذائقه کودکانشان را به سوسیس و کالباس عادت ندهید و در زمان خرید به مارک، پروانه ساخت محصول و نیز مهر استاندارد دقت و حتماً برای کاهش خطر تشکیل نیتروزامین های سرطان زا، منابع ویتامین C که در آب مرکبات، گوجه فرنگی موجود است، مصرف کنید زیرا تا حدی زیادی مانع تشکیل مواد سرطانی می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست