سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
درک ماهیت لبخند
اگر بخواهید با دیگران ارتباط پیدا کنید باید از صورت خود استفاده کنید. این حالتهای صورت است که رایجترین شکل ارتباط موثر بین انسانها را به وجود میآورد.
حالتهای صورت باعث انتقال احساس ما به دیگران میشوند و دیگران نیز برای ارزیابی احساس ما از آنها استفاده میکنند. حتی هنگامی که ما بهطور عمدی قصد مخفی کردن احساس واقعیمان را داریم سیگنالهای زیرپوستی ارسال میشود که نشاندهنده واقعیت ماجراست و میتواند باعث شرمندگی ما شود.
حالتهای صورت بدون توجه به زبان، فرهنگ و نژاد احساس یکسانی در ذهن بیننده ایجاد میکنند؛ اما پاسخ به این احساس در جوامع مختلف و حتی در اشخاص مختلف ممکن است یکسان نباشد.
توانایی متخصصان ارتودنسی به عنوان اشخاص حرفهای مهندسی لبخند برای دستکاری حالتهای صورت وابسته به کنترل فعالیت عضلات زیر پوست میباشد که بهطور کلی به آنها عضلات حالتدهنده صورت گفته میشود. رابطه بسیار پیچیدهای بین مغز، احساس، اعصاب، عضلات و استخوانهای زیرین وجود دارد تا درنهایت منجر به حالاتی مثل ترس، خوشحالی یا ناراحتی شود.
همه ما دارای یک حالت پایه برای بیان خوشحالیمان هستیم که با لبخند زدن آن را اعلام میکنیم. در صورت خوشحال بودن این عمل حتی در تنهایی نیز ایجاد میشود و شور و شعف فرد را نشان میدهد. ولی گاهی اوقات ما در موقعیتهایی قرار میگیریم که ابراز لبخند واقعی نبوده ولی ضروری است. این نوع، لبخند آگاهانه نامیده میشود. این لبخند برای بهبود ارتباط لازم است مثلا هنگامی که در حال خوشامدگویی هستیم. این لبخند میتواند در مخفی کردن ناراحتی در مواقعی که احساس میکنیم بیان احساس واقعیمان نامناسب است (مثل وقتی که هدیه نامناسبی را در تولدمان گرفته باشیم) هم میتواند استفاده شود. به دلیل مصنوعی بودن این لبخند طرح درمانهای مرتبط با طرح لبخند باید بر مبنای لبخند هیجانی یا واقعی پیشنهاد گردد که به دلیل ماهیت پیچیده نیاز به دانش و تجربه متخصص ارتودنسی است. در واقع متخصص ارتودنسی فقط دندانها را ردیف نمیکند بلکه هماهنگی مورد نیاز را برای بروز لبخندهیجانی ایجاد میکند.
لبخند دارای یک قاعده کاملا مشخص نیست. تحقیقات نشان دادهاند تقریبا ۱۱ نوع لبخند وجود دارد و بهترین آن هنگامی است که دندانها دیده میشوند. لبخند حاصل کشیدگی عضلات اطراف دهان در اطراف دندانها در وضعیت لبهای بسته و باز است. در لبخند لبها به عقب کشیده شده و برمیگردند ولی این کل کار نیست. با نمایان شدن دندانهاست که به لبخند روح دمیده شده و از اشتیاق دیگری برخوردار میشود. اگر دندانهای ما تمیز، زیبا، ردیف، سفید و سالم باشند حتما احساس ما و تمایل ما برای لبخند زدن و تکرار آن متفاوت خواهد بود. داشتن دندانهای تمیز، زیبا و سالم در گرو رعایت بهداشت دهان و دندان خوب و کامل و مراجعه دورهای برای کنترل این وضعیت به دندانپزشک است و دندانهای زیبا و ردیف شده با مراجعه به متخصص ارتودنسی که از کم وکیف و خصوصیات بسیار ظریف این واکنش بدن آگاه است به دست میآید.
با اطلاعاتی که امروز به دست آوردید اگر شما فردی را در حال لبخند زدن ببینید میتوانید همانند یک متخصص ارتودنسی به این فکر کنید که آیا لبخند وی واقعی است یا آگاهانه؟
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست