شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
یکی از پدیده های شوم آسیب های اجتماعی مصرف مواد مخدر است
پدیده اعتیاد و ناهنجاری های رفتاری ناشی از مصرف موادمخدر بی شک یکی از آسیب ها و معضلات بزرگ جامعه بشری به شمار می آید و صاحب نظران تردیدی ندارند که حل این معضل اجتماعی نیازمند مبارزه ای مستمر و همه جانبه با ابعاد نظامی، امنیتی و سیاسی همراه با تلاش های اقتصادی و فرهنگی است.
نکته مهم در این زمینه چگونگی تقابل فرهنگی با معضل موادمخدر و توجه به ویژگی های فرهنگی هر جامعه به ویژه در بعد مذهبی باتوجه به نقش مهم و اساسی مذهب در زندگی انسان هاست.
از روایات زیادی استفاده می شود که ضرر و زیان رساندن به جسم خود از گناهان کبیره است و بزرگان دین و اندیشمندان اسلامی بر این عقیده اند که هر چیزی که به جسم و جان انسان ضرر برساند استعمال آن حرام است لذا بر هیچ کس پوشیده نیست که موادمخدر از هر نوعی که باشد برای جسم و جان انسان ضرر دارد و فقهای عظیم الشان نیز در این باب فتواهای زیادی را صادر کرده اند و بر مقلدان ایشان واجب است از مرجع تقلید خود تبعیت کنند.
افزایش سطح آگاهی توده مردم یا تغییر نگرش برای استفاده نکردن از مصرف موادمخدر و رسیدن به رشد بالای فرهنگی و بالندگی و معرفت الهی از باب «من عرفه نفسه فقد عرفه ربه» می تواند در کاهش تمایل به مصرف موادمخدر و رسیدن به جامعه ای عاری از اعتیاد موثر باشد.
به نظر می رسد امروز مسئله موادمخدر محدود به یک کشور یا چند کشور نیست تمام دنیا به این چالش خانمان سوز دچار شده اند و تمام بشریت در این مورد باید احساس خطر کنند که مصرف آن مشکلات روحی و روانی فراوانی را برای افراد جامعه به دنبال دارد. هم چنین تولید موادمخدر صنعتی روان گردان که بسیار خطرناک تر از مواد مخدر سنتی است کم کم در حال رواج است که البته رواج و نشر آن را می توان از دسیسه های استکبار جهانی با هدف به ذلت کشاندن ملت ها و رسیدن به اهداف شوم خود دانست، بنابراین ترویج آن از سوی فرصت طلبان امری بسیار آشکار و روشن است، آن ها از احساسات پاک مردم با شیوه های عوام فریبانه سوءاستفاده می کنند و باورهای نادرست مردم به این امر شدت بیشتری داده است که به بعضی از آن به طور اختصار اشاره می شود.
بخشی از باورهای نادرست مردم نسبت به استفاده از مواد مخدر
برخی معتقدند موادمخدر برای تسکین درد مناسب است و واکنش انسان را نسبت به حس درد کاهش می دهد.
عقیده نادرست دیگر اثر این مواد بر درمان بیماری هایی مثل قند یا دیابت و کاهش آلام روحی و اضطراب و افسردگی و دیگر بیماری های روانی که نسبتا شایع است.
یکی دیگر از باورهای نادرست تاثیر آن بر رفع خستگی است به ویژه برای رانندگانی که به طور ممتد رانندگی می کنند پس از چند بار مصرف و احساس رفع خستگی و سرخوشی کاذب، در ادامه به دام اعتیاد گرفتار می شوند.
امید است روزگاری جامعه ما شاهد شادابی و عاری از این معضل خانمان سوز باشد و همواره آن چه برای جسم انسان مفید است جای مواد ضرر آفرین را بگیرد، ا ن شاء ا...
بابامحمد ایزانلو
اداره کل تبلیغات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست