چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ریزش منطقه ای مو چیست؟
معمولاً در عرض مدت کوتاهی (گاهی چندساعت) به یکباره موها دچار ریزش می شوند.
ریزش منطقه ای مو (آلوپسی آره آتا)
علت دقیق این بیماری مشخص نمی باشد و فقط می دانیم که یک بیماری خودایمنی است (یعنی سیستم ایمنی بدن برعلیه پیاز مو وارد عمل شده وآن را ازبین می برد). تنها عامل شناخته شده در بروز این عارضه، استرس های عصبی بوده و معمولاً هم ریزش موها بدنبال یک استرس شدید عصبی (مثلاً فوت نزدیکان، طلاق، تصادف رانندگی و غیره) روی می دهد. بیماری درکودکان و جوانان شایعتربوده و مردان و زنان را به یک نسبت مبتلا می کند.
معمولاً در عرض مدت کوتاهی (گاهی چندساعت) به یکباره موها دچار ریزش می شوند. این بیماری شدت های گوناگون دارد بطوریکه از لکه های کوچک و مدور کاملاً بدون مو در ریش، سر یا بدن تا از دست رفتن کامل موهای سر و یا همه موهای بدن متغیرمی باشد ولی چیزشایع حالت اول است. ریزش ناگهانی مو موجب اضطراب شدید بیمارشده و این اضطراب خودش بیماری را بدتر و بدترمی کند و لذا بهتراست که هرچه سریعتر فرد تحت درمان قرارگیرد. بهتر است که درمبتلایان به این بیماری آزمایش های غده تیروئید انجام شود.
تعداد زیادی از بیماران خودبخود و یا با درمان بهبود پیدامی کنند. تأثیر درمان در موارد خفیف بیماری بیشتر است .بایستی متذکرشدکه کلیه درمان های موجود برای این عارضه فقط سبب تحریک رشد موها شده ولی از احتمال ریزش مجدد موها درآینده ممانعت نکرده و بعبارت دیگردرمان پیشگیری کننده برای آن وجود ندارد.
درمان ریزش منطقه ای مو شامل مواردزیراست:
آرامش اعصاب و پرهیزاز استرس های عصبی، کورتون بصورت موضعی، تزریقی ودرموارد شدید خوراکی، داروهای محرک رشد مو مانند ماینوکسیدیل، تابش اشعه ماوراءبنفش و آخرین درمان استفاده از داروهای ضد سیستم ایمنی که البته فقط در موارد بسیار شدید بیماری استفاده شده و انحصاراً توسط متخصص پوست تجویز می گردد. مالیدن سیر یک درمان قدیمی برای این عارضه بوده که بدلیل وجودداروهای مدرن و مؤثر و بروز گهگاهی واکنش های حساسیتی شدید به سیر در حال حاضر اصلاً توصیه نمی گردد.
لازم به توضیح است که بیمار بایستی فقط به متخصص پوست مراجعه و از خوددرمانی اکیداً پرهیز نماید زیرا این امر موجب تأخیر در درمان شده و درمانهای درست بعدی هم بی اثر خواهندشد. درمان بایستی تا رویش کامل موها ادامه داشته باشد(گاهی ماه ها). با توجه به اینکه دراین بیماری فولیکول های مو هیچوقت از بین نرفته و همیشه امکان رشدمجدد موها وجود دارد لذا هرگز نباید از درمان این عارضه ناامید شد. البته در صورتی که مدت های طولانی از ریزش مو گذشته باشد و بخصوص در مواردی که سن بیمار پایین باشد احتمال رشد مجدد موها بسیار کم می گردد.
دکتر علی وفائی
متخصص پوست و مو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست