جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

ویتامین های مهم برای شما که باردار هستید


بدون شک پزشک شما در خصوص تغذیه ی مناسب و ویتامین‌های مورد نیازتان توضیحات کافی را به شما خواهد داد. اما در این مطلب ما نیز می‌خواهیم به طور خلاصه در خصوص 6 ویتامین ضروری این دوران صحبت کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
ویتامین A ویتامین رشد جنین
ویتامین A به بدن شما کمک می‌کند تا به واسطه ی خواص آنتی اکسیدانی و ضدویروسی اش بتوانید راحت تر در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها مقابله کنید. این ویتامین همچنین نقش موثری در رشد فرزند شما دارد. در واقع ویتامین A به رشد سلول‌ها و رشد استخوان‌های جنین کمک زیادی می‌کند و در رشد و تکامل چشم‌ها، گوش‌ها، غشاهای سلولی و قلب جنین نقش موثری دارد. علاوه بر این، ویتامین A به ساخت پوست و مخاط جنین و همچنین تقویت سیستم ایمنی آن کمک می‌کند. البته دقت داشته باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید؛ زیرا دریافت بیش از حد این ویتامین تهدیدی برای سلامت جنین محسوب می شود.
جذب ویتامین A با این مواد غذایی
برای جذب میزان بالای ویتامین A، لازم است که میوه ها و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. مواد غذایی سرشار از ویتامین A، عبارتند از هویج، اسفناج، شلغم، سیب زمینی شیرین، پرتقال، انبه و زردآلو.
مصرف ویتامین C برای بهبود و تقویت عملکرد سیستم ایمنی در دوره ی بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین همچنین باعث تقویت سیستم عصبی شده و به بدن کمک می‌کند تا آهن بیشتری جذب کند

ویتامین B6: ویتامین سازنده جنین و ضداستفراغ شما
ویتامین B6 به سوخت و ساز پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند و در ساخت گلبول‌های قرمز و آنتی‌کورهای ضروری برای رشد مغز و سیستم عصبی جنین نقش موثر دارد. این ویتامین همچنین به رشد و تکامل سیستم ایمنی کمک می‌کند و تاثیر مثبتی در بهبود و کاهش حالت تهوع و استفراغ دوران بارداری دارد.
جذب ویتامین B6 لازم با کمک مواد غذایی
برای افزایش جذب ویتامین B6 توصیه می‌شود که میوه‌ها و سبزیجات، غلات، حبوبات، آجیل و همچنین گوشت پرندگان و جگر(البته به میزان خیلی کم) را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید.
از بین مواد غذایی حاوی این ویتامین می توان به سیب زمینی، کلم‌ها، گوجه فرنگی، تخم کتان، تخمه ی آفتاب گردان، فندق، نخود و موز اشاره کرد.
اسیدفولیک
ویتامین B9 یا همان اسید فولیک
ویتامین B9 که با نام اسیدفولیک شناخته می‌شود نقش مهمی در رشد بدن به ویژه ستون فقرات، مغز و جمجمه ی جنین دارد.
این ویتامین همچنین به رشد سلول های سیستم عصبی و گلبول‌های قرمز جنین کمک می‌کند.
جذب میزان کافی اسید فولیک باعث کاهش چشمگیر خطر ناهنجاری‌های مادرزادی مانند اسپنابیفیدا(مهره ی شکاف دار) می‌شود و از تولد پیش از موعد نوزاد پیشگیری می‌کند.
جذب اسید فولیک لازم با کمک مواد غذایی
ویتامین B9 یا همان اسید فولیک در سبزیجات و میوه های تازه، غلات، حبوبات و همچنین جگر وجود دارد. برای جذب میزان کافی این ویتامین به سراغ لوبیا سفید یا سویا، نخود فرنگی، اسفناج، تخم کتان، جوانه ی گندم،غلات کامل و گلابی بروید.
ویتامین B6 به سوخت و ساز پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند و در ساخت گلبول‌های قرمز و آنتی‌کورهای ضروری برای رشد مغز و سیستم عصبی جنین نقش موثر دارد
ویتامین C یعنی همه چیز!
مصرف ویتامین C برای بهبود و تقویت عملکرد سیستم ایمنی در دوره ی بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین همچنین باعث تقویت سیستم عصبی شده و به بدن کمک می‌کند تا آهن بیشتری جذب کند در نتیجه برای ساخت هموگلوبین لازم و ضروری است. هموگلوبین پروتئینی است که در گلبول‌های قرمز وجود دارد و حامل اکسیژن به سلول‌های دیگر می‌باشد. این روند نیز به بهبود و درمان زخم‌ها و جراحات، احیای سلول‌ها و غیره کمک می‌کند.
جذب ویتامین C لازم با کمک مواد غذایی
برای جذب ویتامین C کافی است به سراغ مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت، لیموترش، کیوی و همچنین میوه‌های دیگری مانند انبه، توت فرنگی، آناناس، بروکلی و کلم بروکسل بروید.
ویتامین D همان ویتامین خورشیدی و لازم
در دوره ی بارداری، ویتامین D که به ویتامین خورشیدی نیز معروف است به جذب کلسیم و فسفر کمک خواهد کرد. این عناصر ضروری برای مینرالیزه کردن استخوان‌های مادر و جنین لازم است. در واقع جذب ویتامین D کافی راهی برای تضمین ساخت استخوان‌ها و دندان‌های جنین است. این ویتامین همچنین تاثیر مثبتی روی سوخت و ساز بدن، سلامت قلب، عضلات و عصب‌ها دارد.
جذب ویتامین D لازم با کمک مواد غذایی
برای برخورداری از ویتامین D کافی علاوه بر قرار گرفتن در معرض آفتاب می‌توانید از مواد غذایی مختلفی مانند ماهی از جمله ماهی آزاد و ساردین، شیر، زرده ی تخم مرغ و انواع قارچ‌ها بهره مند شوید.
ویتامین E یعنی زندگی!
ویتامین E شهرت زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان و حفظ سلامت پوست دارد. در طول دوره ی بارداری این ویتامین همچنین به رشد رگ‌های خونی جنین و افزایش و تثبیت بافت سلول‌های او کمک می‌کند.
جذب ویتامین E لازم با کمک مواد غذایی
از بین مواد غذایی سرشار از ویتامین E می‌توان به غلات کامل (به ویژه جوانه ی گندم)، آجیل‌ها (بادام، فندق، بادام زمینی) دانه ها (تخمه ی آفتابگردان) و همچنین سویا، سبزیجات سبز رنگ به ویژه اسفناج و آووکادو اشاره کرد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.