چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تاثیر دین بر تصمیم افراد به کارآفرین شدن


تاثیر دین بر تصمیم افراد به کارآفرین شدن

با بررسی اینکه آیا دین هیچ تاثیری بر آن نوع از تصمیم‌گیری که رشد اقتصادی را بالا می‌برد، یعنی تصمیم به کارآفرین شدن دارد، نویسندگان قصد دارند به دو پرسش پاسخ دهند:
۱) چه راه‌هایی …

با بررسی اینکه آیا دین هیچ تاثیری بر آن نوع از تصمیم‌گیری که رشد اقتصادی را بالا می‌برد، یعنی تصمیم به کارآفرین شدن دارد، نویسندگان قصد دارند به دو پرسش پاسخ دهند:

۱) چه راه‌هایی وجود دارد که از آن طریق دین بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد؟

۲) آیا این تاثیرات روی فعالیت اقتصادی در میان همه ادیان یکسان هستند؟ اگر چه تعدادی از اقتصاددانان در مورد اینکه دین نقش بنیادی در شکل‌دهی به علم اقتصاد بازی می‌کند بحث و گفت‌وگو کرده‌اند، فقط توجه اندکی و آن هم به تازگی به این موضوع، که چطور و چرا دین ممکن است به عنوان یک عامل تعیین‌کننده فعالیت اقتصادی عمل کند، نشان داده شده است. اینطور اشاره شده است که ارزش‌ها و گرایش‌ها به همان اندازه نهادها و سیاست‌ها قسمتی از اقتصاد هستند. علاوه‌بر این، یافته‌های تجربی، چندین پرسش مهم، اما پاسخ داده نشده را به بار آوردند:

۱) چه راه‌هایی وجود دارد که از طریق آنها دین بر اقتصاد اثر می‌گذارد؟

۲) آیا این تاثیرات بر فعالیت اقتصادی در میان همه ادیان یکسان هستند؟

نویسندگان قصد دارند نوری تازه بر این پرسش‌ها بیفکنند، با آزمودن اینکه آیا دین بر تصمیم‌‌گیری که رشد اقتصادی را بالا می‌برد، یعنی تصمیم به کارآفرین شدن، هیچ اثری می‌گذارد. بر پایه مجموعه داده‌های بزرگ مقیاس از تقریبا نود‌هزار کارگر در هند مشخص گردید که دین در تصمیم به کارآفرین شدن نقش دارد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که کارآفرینی یک عامل کلیدی در ایجاد رشد و توسعه است، پس سعی شد تصمیم مردم هند در راه‌اندازی یک کسب‌وکار به دین آنها ارتباط داده شود. هند پر از ادیان گوناگون است، برخی از آنها مثل اسلام و مسیحیت این گونه به نظر می‌رسند که مشوق کارآفرینی باشند، در حالی که سایرین، مخصوصا آیین هندوها، بها و ارزش کمی برای تغییر موقعیت فرد بر حسب رفاه و بهزیستی مادی قائل می‌شوند. بر اساس آیین هندو، هدف هر فرد در زندگی این است که آزادی را تحصیل نماید، که ضرورتا آزادی از تولد دوباره است. هر کس باید برای اینکه واقعیت را بفهمد و نه برای چیزهای فانی زندگی کند. به صورت تاریخی هندوها بر حسب شغلشان به چهار طبقه یا صنف بزرگ طبقه‌بندی شده بودند. این نظام طبقاتی (کاست) که در ابتدا افراد را در طبقات مختلف دسته‌بندی کرد، در طول نسل‌ها دوام آورد و بعدها تا حد زیادی توانست مشاغل افراد را تعیین کند. در هند افراد با کمترین درجه کارآفرینی معمولا هندوهای در طبقات پایین اجتماعی هستند. یک دلیل برای این، شاید سایه طولانی نظام طبقاتی‌ای باشد که دوام آورده است و آزادی انتخاب شغل را - نه تنها برای افراد طبقات عقب‌افتاده، بلکه برای هندوها به صورت خاص- تا حد زیادی محدود می‌سازد. پس ارتباطی بین دین و رفتارهای اقتصادی وجود دارد و تحقیقات آینده نه فقط باید درباره اثر دین روی فعالیت کارآفرینانه که همچنین اثرات در یک بستر مکانی خاص را نشان دهند. یک نشانه در اهمیت مکان از طریق نتایج مطالعات انجام شده است که نشان می‌دهد، مهاجران هندی در انگلستان واقعا اشتیاق بیشتری برای کارآفرین شدن از خود بروز می‌دهند.

نویسندگان: دیوید ادرچ، ورنر جاگانادها و تام وی

مترجمان: مهسا بهمنیار و امید شکیبا



همچنین مشاهده کنید