سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

انیمیشن های دهه 80 و 5 شخصیت محبوب آنها


شهرزاد:  دوست‌داشتنی‌های همیشگی

شخصیت‌های کارتونی، معمولا محدود به دنیای رنگ و طرحِ انیمیشن‌ها نمی‌شوند؛ عروسک‌هایشان ساخته می‌شود و سر از مغازه‌های اسباب‌بازی‌فروشی درمی‌آورند یا پوسترهایشان روی دیوار اتاق بچه‌ها -و گاهی بزرگ‌ترها- جا خوش می‌کند. شخصیت‌های کارتونی محبوب، انگار به زندگی واقعی ما، اضافه می‌شوند.

در مطلبی که می‌خوانید، می‌خواهیم نگاهی بیندازیم به پنج شخصیت کارتونی محبوب دهه گذشته. معلوم است که در این فهرست، اسم خیلی از شخصیت‌های کارتونی، جا افتاده و کلی اسم دیگر هم می‌شود به آن اضافه کرد.

 

وودی
انیمیشن داستان اسباب‌بازی
کمپانی سازنده: پیکسار
قسمت آخر این انیمیشن، پرفروش‌ترین آن بود که حدود یک‌میلیارد دلار فروش داشت.
این عروسک گاوچران ریزه‌میزه، دل خیلی از آدم‌های دنیا را برده؛ از بچه‌ها گرفته تا بزرگ‌ترها که با دیدن «وودی»، یاد عروسک‌های زمان کودکی خودشان می‌افتند. وودی، در سه قسمت انیمیشن «داستان اسباب‌بازی» حضور دارد و با این‌که در هر قسمت، شخصیت جدیدی به جمع عروسک‌ها اضافه می‌شود، وودی، همچنان نقش اول عروسک‌هاست.

جالب است بدانید که «تام هنکس»، بازیگر مشهور هالیوود، در تمام قسمت‌های داستان اسباب‌بازی، به جای وودی حرف زده و این صداپیشگی، حسابی بازخورد مثبت داشته؛ تا جایی که یکی از نویسندگان روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته: «صدای هنکس، باورپذیری ارزشمندی به وودی داده.» دیگر چه کسی باور می‌کند وودی، فقط یک شخصیت کارتونی باشد؟

شرک
کمپانی سازنده: دریم ورکز
آخرین قسمتی که از این انیمیشن اکران شد، 750میلیون دلار فروش داشت.
چه کسی فکرش را می‌کرد که یک غول سبزرنگ با گوش‌های بزرگ و دندان‌های نامرتب و دماغ پهن، به چنین شخصیت محبوبی تبدیل شود؟ در ظاهر، نویسنده کتاب‌های «شرک» و سازندگان انیمیشن آن، به این غول دوست‌داشتنی مهربان اطمینان داشتند که الان، این‌قدر مشهور و محبوب است. آقای شرک، حسابی صلح‌طلب است و با دوست‌هایش- خر و گربه چکمه‌پوش- زندگی می‌کند. بعدها، پرنسس فیونا، با شرک ازدواج می‌کند و بعدتر هم، بچه‌غول‌های بامزه، به این جمع دوست‌داشتنی اضافه می‌شوند.

مغازه‌های اسباب‌بازی‌فروشی سراسر دنیا و حتی کشور خودمان، پر است از عروسک‌های این غول سبزرنگ. گریزی نیست؛ انگار همه، عاشق این غول زشت شده‌اند.

 

مارلین و نمو
انیمیشن در جست‌وجوی نمو
کمپانی سازنده: پیکسار و دیزنی
فروش: 864میلیون دلار
دوست نداشتن انیمیشن «در جست‌وجوی نمو»، کار خیلی سختی است؛ جدا کردن این پدر و پسر- مارلین و نمو- و انتخاب فقط یکی‌شان به عنوان شخصیت کارتونی محبوب، از آن هم سخت‌تر است. داستان در جست‌وجوی نمو، درباره یک دلقک‌ماهی است که خیلی روی پسرش- نمو- حساس است، اما یک روز، او را توی اقیانوس گم می‌کند و مجبور می‌شود دنبال پسرش بگردد و...

با این‌که تنها یک قسمت از این انیمیشن ساخته شده، اما هنوز که هنوز است، طرفداران پروپاقرص انیمیشن، به یاد این ماهی‌های بامزه و ماجراهایشان هستند.

 

Wall-E
انیمیشن Wall- E
کمپانی سازنده: پیکسار
فروش: 521میلیون دلار
اگر به کسی که کارتون «Wall-E» را ندیده باشد، بگویید می‌شود یک داستان عاشقانه را بین دو روبات روایت کرد، ممکن است حرفتان را باور نکند، اما سازندگان این انیمیشن، چنین چیزی را ممکن کرده‌اند. Wall-E، یک روبات کوچک است که بعد از مهاجرت تمام ساکنان زمین به فضا، مانده تا آشغال‌های به‌جامانده روی کره زمین را جمع کند. از دار دنیا، یک سوسک دارد و یک سوله کوچک که وسایلش را در آن نگهداری می‌کند. آهنگ گوش می‌دهد، وقتی ذوق می‌کند، چشم‌هایش گشاد می‌شود و بعد هم که با آمدن یک روبات دیگر به کره زمین- ایو- عاشق می‌شود و حالا بیا و درستش کن...

مگر می‌شود چنین روبات بامزه‌ای را دوست نداشت؟!

 

پو
انیمیشن پاندای کونگ‌فوکار
کمپانی سازنده: دریم ورکز
فروش: 631میلیون دلار
پاندای تپلی انیمیشن «کونگ‌فو پاندا»، حسابی در جهان، طرفدار پیدا کرده. شاید برای این‌که تماشاگران این انیمیشن، پا به پای «پو» آمده‌اند؛ از وقتی که یک پاندای تنبل بی‌خاصیت بود، تا وقتی که استاد کونگ‌فو شد و بعد هم که شروع کرد به جنگیدن و دشمنانش را شکست داد. البته این‌طور نیست که پو، هنوز، دست‌وپاچلفتی نباشد؛ هست و همین، دوست‌داشتنی‌ترش کرده.

«جک بلک است»، در دو قسمت پخش شده از این انیمیشن، به جای پو حرف زده و در ایران هم، یکی از دلایل اصلی پرطرفدار بودن این انیمیشن، صداپیشگی بامزه‌اش است.