شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
فرانک ریکارد
● فرانک ریکارد
▪ سی ام سپتامبر ۱۹۶۲ تولد:
▪ آمستردام- هلند محل تولد:
▪ آژاکس آمستردام، رئال زاراگوزا، میلان، آژاکس آمستردام باشگاهها:
▪ قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۸۸، قهرمان جام باشگاههای اروپا ۱۹۸۹، ۱۹۹۰ و ۱۹۹۵، قهرمان جام بین قاره ای ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰، قهرمان لیگ اسپانیا ۲۰۰۶،۲۰۰۵ (به عنوان سرمربی) مهمترین افتخارات:
▪ ۶۵ بازی، ۸ گل تیم ملی هلند:
فرانک ریکارد در روز سی ام سپتامبر ۱۹۶۲ در خانوادهای مهاجر و سیاه پوست در آمستردام هلند متولد شد و استعداد شگفت انگیز او در مدرسه آژاکس به تبلور رسید.
در سال ۱۹۸۷ باشگاه میلان ایتالیا برای دستیابی به دوران پرشکوه و سلطه گری بر فوتبال اروپا اقدام به خرید دو ستاره هلندی یعنی «رود گولیت» و «مارکوفان باستن» کرد. اما باشگاه آژاکس حاضر به از دست دادن ریکارد نبود چون قبل از آن فان باستن را فروخته بود و بنا را بر این داشت که فروش یک ستاره در هر تابستان کافی است.
ریکارد با این سیاست، مجبور به ادامه کار در آژاکس شد. اما هنوز فصل تمام نشده بود که سران آژاکس وقتی دریافتند ریکارد خودسرانه با آیندهوون وارد مذاکره شده خشمگین شده، تصمیم گرفتند ریکارد را به یک تیم بیگانه و غیرهلندی بفروشند.
برای واگذاری ریکارد، تیم اسپورتینک لیبسون قبل از همه پا پیش نهاد اما دو تیم زمانی به توافق رسیدند که فصل نقل و انتقالات در پرتقال به پایان رسیده بود و اسپورتینگ به ناچار ریکارد را به طور قرضی به زاراگوازا واگذار کرد.
ریکارد در سال ۱۹۸۸ در مسابقات جام ملتهای اروپا در آلمان، نقش بسزایی در قهرمانی هلند، ایفا کرد. در مسابقه نهایی در مونیخ ریکارد در کنار رونالد کومان در قلب دفاع بازی کرد. اما میلانی ها که به دنبال یک هافبک دفاعی پرقدرت بودند، به محض پایان مسابقات با ریکارد پای میز قرارداد نشستند. سالهای عظمت میلان در اواخر دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰، در سایه بازی ریکارد، گولیت و فان باستن بود. آنها بازی خوانی خوبی از هم داشتند حالتی که تقریبا شبیه یک تله پاتی عجیب بود و این ویژگی به تیم ملی هلند نیز انتقال یافت.
آریگو ساچی مربی وقت میلان در آن زمان گفت: «من این مشکل بزرگ را با ریکارد داشتم که او در بسیاری مکانها و پست ها آنقدر خوب بود که نمی دانستم او را در کجا قرار دهم.»
ریکادر در سطح جام جهانی چندان موفق نشان نداد. در جام جهانی ۱۹۹۰ هلند در دور دوم مقابل آلمان حذف شد. اما در زمینه باشگاهی و در تیم میلان درست تا شب مسابقه پایانی جام قهرمانان اروپا ۱۹۹۳ از هر نظر موفق و برنده بود. در این شب بعد از شکست یک بر صفر میلان مقابل المپیک مارسی اعلام کرد که می خواهد میلان را ترک کند و به وطنش هلند برگردد. این بود که آژاکس با بازگشت ریکارد، با پیروزی مقابل میلان و شکست دادن همه حریفان از جمله بایرن مونیخ، با صلابت و قدرت به قهرمانی اروپا در ۱۹۹۵ دست یافت. ریکارد بعد از بازی نهایی مقابل میلان که با نتیجه یک بر صفر به نفع آژاکس به پایان رسیده بود اعلام بازنشستگی کرد و به دوران پرشکوه هشت ساله خود پایان داد.
ریکارد به مربیگری روی آورد و تیم ملی هلند را در مرحله نهایی جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۰۰ هدایت کرد. در این رقابت ها تیم ملی هلند تا مرحله نیمه نهایی پیشرفت رفت ولی در این مرحله در ضربات پنالتی از ایتالیا شکست خورد. ریکارد در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۴ به بارسلونا پیوست و در فصل بعد پس از چند سال ناکامی این تیم در فتح لیگ اسپانیا، این جام را برای این تیم به ارمغان آورد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست