پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
سران عرب یاد بگیرند
موضعگیری ضد صهیونیستی نخست وزیر ترکیه در اجلاس « داووس » که در صدر اخبار جهان قرار گرفت و بسیاری از ملت های مسلمان از جمله مردم ترکیه از آن استقبال کردند را باید یکی از پیامدهای طبیعی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه دانست . این پیامدها باز هم در راه خواهند بود و چه بسا به صورت سلسله حوادثی که مهار آنها از اختیار برنامه ریزان باصطلاح دموکراسی هدایت شده منطقه و جهان خارج است موجب تسریع زوال این رژیم شوند.
کاری که رجب طیب اردوغان در داووس انجام داد دارای سه جز بود که عبارت بودند از :
۱ ) دادن پاسخ صریح به شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی در مورد جنایت این رژیم در غزه و بیان این جمله که « شما راه کشتن کودکان را خوب می دانید » .
۲ ) محکوم کردن آن دسته از حاضران در اجلاس داووس که برای پرز که در سخنان خود تلاش کرده بود بر کشتار مردم غیرنظامی غزه سرپوش بگذارد و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را توجیه نماید کف زدند و او را تشویق کردند و بیان این جمله صریح که « کسانی را که در تایید این ظلم کف می زنند محکوم می کنم زیرا کف زدن برای کشتار کودکان جرمی است که صهیونیست ها علیه انسانیت مرتکب شده اند » .
۳) ترک کردن اجلاس داووس و اعلام این نکته که داووس برای من تمام شده است زیرا در این اجلاس به رئیس رژیم جنایتکار صهیونیستی ۲۵ دقیقه وقت داده می شود تا دروغهایش را بگوید ولی به من اجازه صحبت کردن در دفاع از کودکان و زنانی که توسط صهیونیست ها به قتل رسیده اند داده نمی شود.
ریشه های این موضعگیری صریح را باید در سه نکته جستجو کرد.
اول آنکه رجب طیب اردوغان و گروه او که اکنون حاکمیت ترکیه را در اختیار دارند اخوانی هستند و از این جهت با رهبران حماس ریشه فکری مشترک دارند. همین امر موجب شد در جریان جنگ غزه دولتمردان ترکیه تلاش زیادی برای پایان دادن به این جنگ نموده و از هیچ اقدامی برای حمایت از حماس کوتاهی نکردند.
دوم آنکه مردم ترکیه تحت تاثیر انقلاب اسلامی و مبانی فکری امام خمینی از روحیه ضد صهیونیستی بسیار بالائی برخوردارند و نخست وزیر این کشور و سایر مسئولان ناگزیرند خود را با آنها تطبیق دهند. همین روحیه ضد صهیونیستی بود که موجب شد مردم ترکیه در جریان جنگ غزه بیش از مردم سایر کشورها در صحنه حاضر باشند و علاوه بر تظاهرات هر روزه کنسولگری رژیم صهیونیستی در اسلامبول را به مدت دو هفته محاصره کنند و خواستار قطع رابطه دولت ترکیه با این رژیم غاصب و نامشروع شوند.
و سوم آنکه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه آنچنان وسیع و دارای ابعاد وحشیانه است که جای کوچکترین مسامحه ای برای هیچکس باقی نگذاشته است . در همان اجلاس داووس افرادی همانند بانکی مون دبیرکل سازمان ملل و عمروموسی دبیرکل اتحادیه عرب حضور داشتند که درباره ویرانی ها و کشتارهای هولناک غزه که توسط صهیونیست ها صورت گرفته بارها داد سخن داده اند و هر روز شخصیت های سرشناس جهان اعلام می کنند سران رژیم صهیونیستی به خاطر جنایاتی که در غزه مرتکب شده اند باید به عنوان جنایتکاران جنگی محاکمه و مجازات شوند. با توجه به این واقعیت ها سخنان شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی در توجیه جنایاتی که سران این رژیم در غزه مرتکب شده اند کاملا وقیحانه و غیرقابل تحمل بود و رجب طیب اردوغان نخست وزیر کشوری که مردم آن قوی ترین حضور را در اعتراضات ضد صهیونیستی داشتند ناگزیر بود در برابر اظهارات وقیحانه شیمون پرز موضعگیری کند.
واقعیت اینست که مردم ترکیه از دولتمردان خود در ضدیت با رژیم صهیونیستی جلوتر هستند. دولتمردان ترکیه به دلیل ملاحظات سیاسی خارجی و مشکلاتی که با ژنرالهای ارتش این کشور دارند نمی توانند هماهنگ با مردم کشور خود در ضدیت با رژیم صهیونیستی به پیش بروند. داشتن رابطه با رژیم صهیونیستی و رفت و آمدها و مبادلات سیاسی و اقتصادی با این رژیم که برخلاف خواست مردم ترکیه است به دلیل همین ملاحظات است . به عبارت روشن تر دولتمردان ترکیه برای ماندن در حکومت خود را ناگزیر میدانند این روابط را حفظ کنند و طبعا در این زمینه با مردم کشور خود مشکل دارند. اظهارات و اقدام غافلگیر کننده نخست وزیر ترکیه در « داووس » به همین دلیل برای مردم ترکیه بسیار خوش آیند بود و استقبال مردم اسلامبول از وی نشان دهنده همین واقعیت است . مردم ترکیه دوست دارند دولتمردانشان به راهی بروند که امام خمینی در برابر آنها گشوده است .
مردم اسلامبول در مراسم استقبال از رجب طیب اردوغان تابلوهائی دردست داشتند که روی آنها نوشته بود « دونیاداشباکان گورسون » یعنی دنیا از نخست وزیر ما یاد بگیرد.
این جمله از یکطرف خطاب به دیگران بود ولی از طرف دیگر این نکته را نیز در خود داشت که دولمتردان ترکیه باید همگام با مردم خود در مقابله با رژیم صهیونیستی به پیش بروند. بدین ترتیب درعین حال که موضعگیری نخست وزیر ترکیه یک جریان مترقی را در جهان اسلام علیه رژیم صهیونیستی به پیش خواهد برد می تواند دولتمردان ترکیه را نیز به این نتیجه برساند که برای ماندن باید خود را با مردم کشورشان هماهنگ کنند و ملاحظات دیگر را کنار بگذارند.
علاوه بر این شعار مردم ترکیه و اقدام شجاعانه نخست وزیر این کشور در اجلاس داووس برای بسیاری از دولتمردان کشورهای اسلامی باید آموزنده باشد و در این میان سران عرب بیش از دیگران باید تلاش کنند تا آزادگی را یاد بگیرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست