چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تند خوردن غذا یکی از دلایل ابتلا به چاقی است


تند خوردن غذا یکی از دلایل ابتلا به چاقی است

تند خوردن غذا یکی از دلایل ابتلا به چاقی است. به گفته محققان نیوزیلندی تنها تند خوردن بر سلامت تاثیر نمی گذارد بلکه سرعت سایر فعالیت های روزانه نیز بر سلامت فرد تاثیرگذار است.
در …

تند خوردن غذا یکی از دلایل ابتلا به چاقی است. به گفته محققان نیوزیلندی تنها تند خوردن بر سلامت تاثیر نمی گذارد بلکه سرعت سایر فعالیت های روزانه نیز بر سلامت فرد تاثیرگذار است.

در این مطلب موضوعات متنوعی را به نقل از «Readers Digest» آورده ایم که برای سلامت شما مفید می باشد.

تند خوردن غذا؛

نتایج بررسی ها نشان می دهد که زنان ۴۰ تا ۵۰ ساله که تند غذا می خورند، نسبت به بقیه افراد بیشتر در معرض چاقی مفرط قرار دارند. محققان ژاپنی نیز معتقدند، تند غذا خوردن، خطر افزایش وزن را بالا می برد. تند غذا خوردن مکانیزمی را که پیغام سیری را به مغز می دهد، مختل می کند.

عصب ها به مغز پیغام می رسانند که معده در حال گشاد شدن است. در همان زمان میزان ترشح هورمونی به نام «گرلین» که هنگام خالی شدن معده و ارسال پیغام «گرسنگی» تولید می شود، کاهش می یابد. ۲۰ دقیقه طول می کشد تا پس از شروع به خوردن، پیغام «نخورید» به مغز می رسد. بنابراین سریع غذا خوردن باعث پر شدن بیش از حد معده و پرخوری می شود.

بیشتر مردم از کودکی عادت کرده اند که تند غذا بخورند. بلعیدن غذا، احتمال ترش کردن را افزایش می دهد. خوردن یک وعده غذایی در عرض ۵ تا ۳۰ دقیقه، احتمال ترش کردن را ۵۰ درصد افزایش می دهد. به مرور زمان، افراد دچاری بیماری بازگشت اسید به مری یا بیماری های جدی تری از جمله باریک شدن مری و خون ریزی می شوند. از طرفی سریع خوردن باعث می شود هوا وارد معده شود.

متخصصان بر آرام جویدن غذا تاکید می کنند و این که صرف هر وعده غذایی باید حداقل ۲۰ دقیقه طول بکشد، این مسئله یکی از نکات قابل توجه برای حفظ سلامت است.

بعد از صرف غذا از جا بلند شوید در صورتی که احساس کردید معده تان بیش از حد پر نشده است این امر نشان می دهد که به اندازه کافی و لازم غذا خورده اید.

نفس کشیدن تند؛

هر فرد بزرگسال سالمی در هر یک دقیقه، ۱۰ تا ۱۴ بار نفس می کشد اما بعضی افراد ۲۰ مرتبه یا بیشتر، نفس های عمیق می کشند که با این کار به کمبود نفس، ایجاد احساس سوزن سوزن شدن انگشتان و دور لب، تپش قلب، خستگی، ناتوانی در تمرکز و سندروم روده تحریک پذیر دچار می شوند. این علایم نشانه نفس کشیدن از دهان به جای تنفس های عمیق از بینی است. نرسیدن اکسیژن کافی به مغز، باعث سرگیجه و آشفتگی می شود. تند نفس کشیدن عادت ناخوشایندی است که اغلب به دلیل استرس های طولانی، درد کمر و گردن، انجام عمل جراحی و ضربه های عاطفی به وجود می آید.

نفس کشیدن بیش از حد عارضه طولانی مدتی ندارد اما تند تند نفس کشیدن با بروز علایم بیماری ریه به خصوص برونشیت و آسم همراه است. در این موارد، مجرای هوا در ریه باریک و در نتیجه خروج و ورود هوا سخت می شود. در این زمینه توصیه می شود نفس های خود را بشمارید و اگر در هر یک دقیقه، ۲۰ بار نفس کشیدید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید اما اگر این امر صرفا یک عادت است بهتر است با کمک یک فیزیوتراپ، درست نفس کشیدن را یاد بگیرید.کمی تند راه رفتن، در هر سنی می تواند برای بدن مفید باشد. راه رفتن استخوان ها را تقویت و در برابر پوکی استخوان محافظت می کند. تند راه رفتن به قدرت بیشتری نیاز دارد و در نتیجه باعث افزایش توده عضله، افزایش سوخت و ساز و کنترل وزن می شود.



همچنین مشاهده کنید