سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

همه آن چه مجاز شده های کنکور باید بدانند


همه آن چه مجاز شده های کنکور باید بدانند

چگونگی انتخاب رشته مجازی

سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات ویژه ای را برای سهولت کار مجازین انتخاب رشته کنکور سراسری در نظر گرفته است.

بر اساس اعلام سازمان سنجش، روز چهارشنبه ۱۵ مرداد پاسخنامه داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ برای داوطلبان با رتبه کشوری کمتر از ۷۵ هزار در هر یک از گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و همچنین رتبه کشوری کمتر از ۱۰ هزار در گروه های آزمایشی هنر و زبان های خارجی برای اطلاع این دسته از عزیزان بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار داده خواهد شد.

تمام داوطلبان حاضر در جلسه آزمون و داوطلبانی که از این آمار در گروه هنر یا زبان های خارجی در جلسه آزمون گروه های مذکور نیز حاضر بوده اند، مجاز به انتخاب رشته شده اند.

تعداد۳۱ هزار و ۴۸۳ نفر از علاقمندان به گروه هنر و همچنین تعداد ۹۳ هزار و ۲۴۴ نفر از داوطلبان علاقمند به گروه زبان های خارجی، علاوه بر مجازین اصلی این دو گروه آزمایشی، به ترتیب در گروه هنر و زبان های خارجی مجاز به انتخاب رشته شده اند.

هر یک از داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۲، پس از اعلام نتیجه اولیه آزمون سراسری سال ۱۳۹۳، از طریق سایت سازمان سنجش، می توانند با مراجعه به سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور و وارد شدن به بخش مشاهده کارنامه نتایج اولیه آزمون و با وارد کردن مشخصات کارت اعتباری ثبت نام در آزمون، شامل شماره پرونده، نام کاربری، رمز ورود و شماره شناسنامه و یا با وارد کردن اطلاعات آزمونی و مشخصات فردی شامل شماره داوطلبی، شماره پرونده، نام خانوادگی، نام،شماره شناسنامه و سال تولد، ضمن مشاهده کارنامه خود از آن پرینت تهیه کنند.

کارنامه نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ از دو بخش عمده تشکیل شده است.

بخش اول شامل مشخصات شناسنامه ای و تحصیلی داوطلب و حاوی شماره پرونده، نام خانوادگی و نام، جنس، شماره شناسنامه، سال تولد، دین، زبان خارجی، سهمیه، وضعیت معلولیت، عنوان دیپلم، کد دیپلم، سال اخذ دیپلم، کد دانش آموزی، کد منطقه اخذ دیپلم، معدل کتبی دیپلم، محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی، محل اخذ دیپلم، محل اخذ مدرک سال ماقبل دیپلم، محل تولد، استان بومی، ناحیه بومی و قطب بومی، است.

بخش دوم شامل مشخصات آموزشی داوطلب در هریک از گروه های آزمایشی که داوطلب در آن گروه آزمایشی یا گروه های آزمایشی شرکت کرده است، حاوی شماره داوطلبی، نمرات خام (به درصد) در هریک از دروس عمومی و اختصاصی، نمره کل در هریک از زیرگروه های آزمایشی، رتبه کشوری در هریک از زیرگروه ها، نمره کل، رتبه کل در سهمیه، آخرین رتبه مجاز، رتبه کل کشوری، وضعیت داوطلب در خصوص مجاز به انتخاب رشته بودن در دوره های روزانه و شبانه، نیمه حضوری، مجازی و بین المللی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، دانشگاه فرهنگیان، بهیاران و وضعیت اطلاعات داوطلب و علاقمندی هایی که در خصوص دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیر دولتی، دانشگاه فرهنگیان، آموزشیار، بهیار و کارمندی اعلام کرده است.

دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی (دفترچه شماره ۲) آزمون سراسری سال ۱۳۹۳، حاوی شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی برای سال تحصیلی ۱۳۹۳-۹۴، نحوه انتخاب رشته، کد رشته محل های تحصیلی هریک از گروه های آزمایشی که در واقع این دفترچه سند اصلی انتخاب رشته و گزینش دانشجو است، بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار داده می شود.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می توانند براساس اطلاعیه این سازمان در این رابطه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به دریافت آن از سایت سازمان اقدام کنند.

ضمنا به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای مجازین به انتخاب رشته به ویژه برای داوطلبان شهرستان های دور دست ترتیبی اتخاذ شده که دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی (دفترچه شماره ۲) چاپ و تکثیر و از طریق باجه های پستی توزیع کننده دفترچه راهنمای انتخاب رشته در اختیار داوطلبان مجاز به انتخاب رشته که امکان دریافت دفترچه از سایت برایشان میسر نیست، قرار گیرد.

توضیحات دفترچه انتخاب رشته

هریک از دفترچه های راهنمای انتخاب رشته در دو بخش تهیه شده است.

در بخش اول شرایط و ضوابط، نحوه انتخاب رشته، نحوه پذیرش دانشجو، کد رشته محل های تحصیلی و دیگر مقررات مربوط، براساس نتیجه آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ برای داوطلبانی که براساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون برحسب مورد مجاز به انتخاب رشته از دوره یا دوره های خاصی هستند، تنظیم شده است.

در بخش دوم شرایط و ضوابط، نحوه انتخاب رشته، نحوه پذیرش دانشجو، کد رشته محل های تحصیلی که براساس سوابق تحصیلی دیپلم ( سال سوم آموزش متوسطه)، پذیرش در آنها صورت می گیرد، درج شده است.

براساس مصوبه قانون پذیرش دانشجو، برای برخی از کد رشته محل های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی بدون برگزاری آزمون و منحصرا براساس سوابق تحصیلی دیپلم (سال سوم آموزش متوسطه) متقاضیان، پذیرش صورت می گیرد.

کد رشته محل های تحصیلی بدون آزمون که براساس سوابق تحصیلی دیپلم (سال سوم آموزش متوسطه) گزینش آنها به ترتیب در دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی، غیرانتفاعی، غیر دولتی صورت می گیرد و نحوه انتخاب کدرشته محل های تحصیلی مذکور براساس اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور به اطلاع متقاضیان می رسد.

اینکه کدام رشته محل های تحصیلی بدون آزمون که براساس سوابق تحصیلی دیپلم گزینش در آنها صورت می گیرد برای دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر ضوابط توسط دانشگاه مذکور از طریق سایت مرکز آزمون دانشگاه اعلام خواهد شد.

شیوه پذیرش دانشجو

براساس مصوبه قانون پذیرش دانشجو، شیوه پذیرش دانشجو برای سال تحصیلی ۹۴- ۱۳۹۳ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به دو شیوه انجام خواهد شد.

پذیرش دانشجو در این روش براساس نمره آزمون شامل نمره آزمون با اعمال قطعی سوابق تحصیلی (۷۵ درصد نمره آزمون و ۲۵ درصد سوابق تحصیلی دیپلم با تاثیر قطعی) و اولویت کد رشته محل های انتخابی و دیگر ضوابط انجام می گیرد.

شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو به این شیوه، در بخش اول دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی گروه آزمایشی مربوط درج شده است.

تمام داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳، ثبت نام کرده و در جلسه آزمون حاضر بوده و براساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون، مجاز به انتخاب رشته از دوره یا دوره های مشخص شده در کارنامه هستند، می توانند ضمن مطالعه بخش اول دفترچه راهنما و در صورت تمایز بخش دوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی گروه آزمایشی یا گروه های آزمایشی مجاز، حداکثر ۱۵۰ کد رشته محل را از میان کد رشته محل های تحصیلی مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی انتخاب و تمام کد رشته محل های تحصیلی انتخابی را بر حسب تقدم علاقه مرتب کرده و پس از درج کد رشته محل های انتخابی در پیش نویس فقرم انتخاب رشته و اطمینان از صحت کد رشته محل های انتخابی، از روز چهارشنبه ۱۵ مرداد و حداکثر تا پایان روز چهارشنبه ۲۲ مرداد به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به ثبت کد رشته محل های انتخابی به ترتیب اولویت علاقه در فرم انتخاب رشته الکترونیکی اقدام کنند.

بنابراین پذیرش برای داوطلبان اخیر برای کد رشته محل هایی که پذیرش آنها براساس نمره آزمون سراسری است، براساس نتایج آزمون و برای کد رشته محل یا کد رشته محل هایی که پذیرش آنها صرفا براساس سوابق تحصیلی دیپلم ( سال سوم آموزش متوسطه) صورت می گیرد براساس سوابق تحصیلی دیپلم، اقدام خواهد شد.

علاوه بر داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ ثبت نمام کرده اند، تمام داوطلبان یکه در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ ثبت نام نکرده اند، اما علاقمند به انتخاب کد رشته محل، یا کد رشته محل های تحصیلی، براساس سوابق تحصیلی دیپلم (سال سوم آموزش متوسطه) از بخش دوم دفترچه راهنمای مربوط هستند، به شرط داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا اخذ مدرک پیش دانشگاهی حداکثر تا ۳۱ شهریور می توانند نسبت به ثبت نام و انتخاب حداکثر ۱۰۰ کد رشته محل از میان کد رشته محل های تحصیلی براساس سوابق تحصیلی دیپلم (سال سوم آموزش متوسطه) اقدام کنند.

تاریخ ثبت نام و انتخاب رشته برای این دسته از داوطلبان همزمان با آغاز انتخاب رشته از ۱۵ مردادماه آغاز می شود.

تمام داوطلبانی که براساس نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ مجاز به انتخاب رشته می شوند، می توانند برای انتخاب کد رشته محل های تحصیلی دوره های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری، بین المللی و مجازی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه فرهنگیان نیز برحسب مورد با دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ با رعایت تمام ضوابط و شرایط اعلام شده، نسبت به انتخاب حداکثر ۱۵۰ کد رشته محل از میان کد رشته محل های تحصیلی گروه آزمایشی مجاز و یا گروه های آزمایشی مجاز اقدام و کد رشته محل های انتخابی را به ترتیب اولویت علاقه در فرم انتخاب رشته اینترنتی ثبت کنند.

سازمان سنجش آموزش کشور برای انتخاب رشته های تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ تسهیلاتی را فراهم کرده است و لذا از هم اکنون به تمام داوطلبان اکیدا توصیه می شود که قبل از انتخاب کد رشته محل های تحصیلی خود، از این امکانات فراهم شده استفاده کنند.

ویژه نامه انتخاب رشته

ویژه نامه انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ با تمرکز بر نیازهای داوطلبان، والدین و مشاوران مدارس تهیه شده است و حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فرآیند انتخاب رشته خواهد بود. این ویژه نامه همزمان با نشریه پیک سنجش از روز دوشنبه ۱۳/۵/۱۳۹۳ منتشر و توزیع می شود.

نرم افزار راهنمای انتخاب رشته

این نرم افزار به داوطلب این امکان را می دهد که با توجه به وضعیت علمی و نمره خود که در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ کسب کرده است، خود را با داوطلب مشابه در آزمون سراسری سال ۱۳۹۲ مقایسه و امکان قبولی خود را مشاهده کند.

براساس برنامه زمانی پیش بینی شده پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۳۹۲ و قبل از آغاز انتخاب رشته های تحصیلی (قبل از ۱۵ مرداد)، این نرم افزار از طریق سایت سازمان به نشانی www.sanjesh.org در دسترس داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ قرار خواهد گرفت.

براساس برنامه زمانی پیش بینی شده، فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی رشته های متمرکز آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ در اوایل نیمه دوم شهریورماه ۱۳۹۳ از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.

کارنامه نهایی آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ با توجه به کدرشته محل های انتخابی متقاضیان، براساس برنامه زمانی پیش بینی شده در روز پنج شنبه ۲۷ شهریور بر روی سایت سازمان سنجش آموزش ک شور قرار می گیرد.

فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت رشته های نیمه متمرکز آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ به همراه برنامه زمانی شرکت در مصاحبه، آزمون عملی و سایر مراحل گزینش در ۱۵ مهرماه ۱۳۹۳ از طریق سایت سازمان منتشر می شود تا هریک از معرفی شدگان براساس برنامه زمانی اعلام شده، برای شرکت در مراحل مختلف گزینش (مصاحبه، آزمون عملی و ...) شرکت کنند.

فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی رشته های نیمه متمرکز آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ نیز در ۱۴ دی ماه ۱۳۹۳ از طریق سایت سازمان منتشر می شود.

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

نظر به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای پذیرش دانشجو در کد رشته محل های تحصیلی با آزمون دانشگاه مذکور، براساس نتایج آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ به طور جداگانه اقدام می کند، لذا پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۳۹۳، داوطلبان علاقمند به انتخاب کد رشته محل های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ضرورت دارد پس از دریافت کارنامه نتیجه اولیه آزمون خود از سایت سازمان، برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی به سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کنند.