چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

«سیمای زنی در میان جمع» را از دست ندهید


«سیمای زنی در میان جمع» را از دست ندهید

«سیمای زنی در میان جمع» برجسته‌ترین اثر هاینریش بل است و آکادمی سوئد زمانی که در سال ۱۹۷۲ (میلادی) جایزه نوبل ادبیات را به او تقدیم کرد و این رمان را جامع آثار او معرفی کرد.

«سیمای زنی در میان جمع» برجسته‌ترین اثر هاینریش بل است و آکادمی سوئد زمانی که در سال ۱۹۷۲ (میلادی) جایزه نوبل ادبیات را به او تقدیم کرد و این رمان را جامع آثار او معرفی کرد.

کتاب در مورد وضعیت زندگی مردم آلمان و اسرای جنگی در حین جنگ جهانی دوم و بعد از آن است و شخصیت اصلی کتاب هم زنی آلمانی به نام لنی است .

این کتاب به صورت کامل همه اوضاع جنگ، احساسات مختلف مردم و به خصوص گروه های مختلف را به تصویر کشیده است. این رمان جنگ را آنچنان به تصویر می کشد که انسان در مقابلش احساس پوچی می کند و از خود و زندگیش خجالت می کشد و حالش از این همه ظلم و کشتار به هم می خورد و می بیند این متمدنین غرب با هم نوعانشان چه می کنند! آری در این رمان انسان ها عریان می شوند با تمام غرایزشان. هرچه دیده می شود غریزه است! شهوت، محبت، خشم، وحشی گری و ...

این رمان به انسان یاد می دهد چگونه حقیقت را می توان از صحبت های دیگران بیرون کشید، یا راه های عملی شدن نظریات روان شناسی بر روی یک فرد را نشان می دهد.

اگر می خواهید با محیط روانی اجتماعی و حتی اقتصادی جنگ های جهانی خصوصا جنگ دوم جهانی آگاه شوید این رمان را بخوانید.

بل‌‏ در این اثر هم از جامعه سرمایه‌داری و هم از نظام کمونیستی انتقاد می‌کند. به همین دلیل کتاب او با حذف بسیاری ‏‎از قسمت‌ها در شوروی به چاپ رسید. او عملکرد سرمایه داری را مبتنی بر حرص و طمع می‌داند و نظام کمونیستی را نیز به عدم اجرای دستورات سوسیالیزم متهم می‌کند.

بل‌‏‎ برای شرح زندگینامه لنی - شخصیت اصلی‌‏‎ داستان‌‏‎ - از ۴۸ سالگی او شروع می‌کند و پس از شرح خصوصیات حال حاضر او سیر بلندی در خاطرات گذشته او دارد. سپس لحن داستان عوض شده و زندگی او از گذشته به حال و سپس آینده شرح داده می‌شود.

قسمت های زیبایی از کتاب

«حق شناسی و عدالت در این دنیای کثافت وجود ندارد و متاسفانه چیز دیگری هم نداریم که جای این دنیا بگذاریم.»

«دارای یک صفت لعنتی بودم که مدت ها طول کشید تا از شرش خلاص شوم : وفاداری . واقعیت این است که دارا بودن این صفت یک نفرین ابدیست ، صفتی که اصلا در خور ستایش نیست بلکه مستوجب ترحم است ...»

منبع : فروشگاه اینترنتی شهرکتاب