سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
اعجاز محبت
علی (ع) فرمودند:«فرزندان خود را ببوسید، زیرا برای شما در هر بوسیدن درجه و مقامی است.»
در رابطه با مهرورزی پیامبر نسبت به این گلهای بهشتی نقل شده است هنگامی که کودکی را برای دعا یا نامگذاری نزد پیامبر میآوردند، آن حضرت برای احترام به بستگانش او را با آغوش باز میگرفت و در دامن خود مینهاد. یکی دیگر از شیوههای رسول خدا(ص) نسبت به کودکان این بود که به آنان هدایایی را مرحمت میفرمود.
فرزندان مردم نیز از این پرورش دلپذیر و مهرپرورانه رسول خدا محروم نبودند. چنین نقل شده است که: رسول خدا(ص) بعضی از کودکان را در آغوش میگرفت و بعضی را بر پشت و دوش خود سوار میکرد (و به یاران خود میفرمود:«کودکان را در بغل بگیرید و بر دوش خود بنشانید»).
اثر ابراز محبت در خانواده
اگر کسی را دوست دارید، چه از دوستان و برادران ایمانی یا فرزندان و همسر و .... این محبت را بر زبان آورید و آن را ابراز کنید، تا محبتها افزوده شود و دوستیها تداوم یابد.
انسان علاقه داردکه مورد علاقه و محبت دیگران باشد اگر آن دوستداران محبت خود را آشکار کنند، محبوب هم به محبان علاقهمند میشود و این محبت دو جانبه، زندگی را از صفا و صمیمیت بیشتری برخوردار میسازد.
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که فرمود:
هر یک از شما دوست یا برادر دینی خود را دوست دارد، پس به او اعلام کند.
در کل آنچه بیشتر به جنبه معاشرتی مربوط میشود، آشکار کردن محبت و علاقه به دیگران است و اینکه معنای زندگی به حاکمیت عشق و علاقه به محیط زندگی و معاشرت است و اگر دوستی و علاقه نباشد، زندگی جهنمی سوزان و محیطی سرد و بیروح است. ابراز دوستی و محبت، تنها به گفتن و لفظ نیست، گاهی احترام کردن، بوسیدن، نوزاش کردن، هدیه و سوغات خریدن و این گونه حرکات، نشانه عشق و محبت است.
رسول خدا(ص) فرمود: کودکان را دوست بدارید و به آنان ترحم و شفقت نمایید. لطف و مهربانی به آنان، گواه عشق و محبت نسبت به آنهاست.
اثر ابراز محبت و مودت در جامعه
مهرورزی و تأکید بر آن از ویژگیهای بارز امیرالمؤمنین(ع) در بیان و عمل بوده است. زیرا داشتن روابط صمیمی، وابستگی رفتاری و عاطفی دیرپایی را به وجود میآورد. روانشناسان تربیتی یکی از نیازهای اساسی روانی را محبت میدانند. برخی میل به مودت و ابراز محبت نسبت به دیگران را فطری و جزء طبیعت انسان میدانند.
از آغاز شکلگیری شخصیت انسان، ابراز عشق و محبت باعث تأمین بهداشت روانی نوزاد میشود. کسانی که از عشق و محبت در دوران کودکی بیبهره بودهاند، در دورههای بلوغ، ناراحتیهای شدید عاطفی از خویش بروز میدهند.
احتیاج به محبت امری دایمی است. در دورههای بلوغ و پس از آن نیز نیاز به محبت وجود دارد. کسانی که محبت ندیده و امکان بروز محبت پیدا نکرده باشند، اغلب حالتی بیاعتنایی و خصومت نسبت به دیگران در رفتارشان ظاهر میشود. پیامبر اکرم(ص) محبت را از امور بسیار مهم مدیریتی اسلام شمرده و فرمود:«انسان با کسی همراه است که او را دوست دارد.»
به فرموده امیرالمؤمنین(ع)، پیامبر(ص) نرمخوترین مردم بود. آن حضرت برای گسترش ایمان در قلوب مردم با همه وجود آنچنان تلاش میکرد که گویی جان خود را فدای این کار میکند.
بدون تردید عامل اساسی پیشرفت و گسترش دعوت اسلامی در عصر پیامبر نتیجه شیوه مبتنی بر محبت او بود. امیرالمؤمنین (ع) نیز به تأسی از رسول خدا(ص)، پایبندی به این اصل را سرلوحه کار و برنامههای خویش قرار داده بود. آن حضرت میفرمود:«نیکو سیرتی زینت قدرت و دژ حکومت است.»
چون حاکم و رهبر جامعه با رویی خوش، سیرتی زیبا و چهرهای شاد و بشاش با مردم روبرو شود، پیوند عاطفی و قلبی بین او و مردم ایجاد میشود. از این رو دوستدارانش فراوان شده و مردم با او مأنوس میشوند و سپس راههای پیشرفت برایش آسان خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست