دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
اخلاق فرماندهی
رسول اكرم(صلی الله علیه وآله وسلم) به اخلاقی آراسته بود كه خداوند او را چنین میستاید: «وَ إِنَّكَ لَعَلی خُلُق عَظیم».
موصوف بودن به این اخلاق، از او یك فرمانده موفّق ساخته بود كه میتوانست او را به مقصود رسانده و در بسیاری از جنگها پیروزی را برای او به ارمغان آورد.
آن حضرت به تمامی مردم مهربان بود و در همه شرایط با لشكریان و مردم خود مدارا میكرد، راستگویی امین، وفادار به عهد و پیمان خود بود، هنگام غضب خشم خود را فرو میبرد و هنگام قدرت از مجازات چشم پوشیده و میگذشت.
او بین مردم «صلح و دوستی» برقرار میساخت و از آنان كینه، دشمنی و فتنه را دور میكرد و هر كسی را در جایگاه خود قرار میداد.
برجسته ترین صفات عقلی آن حضرت عبارت بود از: تدبیر، تفكّر و دور اندیشی.
این صفات در عملكردهای او نمایان است.
با تفكّر و اندیشه در مورد وضع قوم او میتوان فهمید كه رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) عاقلترین مردم جهان بوده است; زیرا قومی را به رغم خشونت و تندی اخلاق و فخرفروشی و سخت خوییای كه داشتند، چنان تربیت و رهبری كرد كه، با همه این اوصاف، از حامیان جدّی او گشتند و همراه با او پرچم اسلام را برافراشتند و به جهاد برخاستند.
رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم)، روشهای جدیدی را در جنگ، حكومت، مدیریت، سیاست، اقتصاد و مسائل اجتماعی به وجود آورد.
در جنگ احزاب به كندن خندق پرداخت، در غزوه حدیبیّه با قریش مذاكره كرد و با انعقاد پیمانی به نتایج عملی آن، كه بعدها نمایان شد، دست یافت و به همین گونه در هر میدان جنگی به ابتكاری جدید دست میزد كه او را در پیروزی بر دشمن یاری میكرد و آنان را از اقدامات و تاكتیكهای خود در بُهت و سرگردانی فرو میبرد.
رسول اكرم(صلی الله علیه وآله وسلم) موفّق گردید حاكمیّتی از هر جهت با شكوه و محترم برپا دارد تا همه مردم از زعامت و رهبری او بهرهمند گشته و به اوامر او، پس از رهایی از طاعت رهبران مختلف، گردن نهند.
دعوت رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) به اسلام، مبتنی بر صلح و سلامت بود و جنگ را جز هنگامی كه قساوت دشمن و سختگیری آنان بر مسلمانان زیاد شد، مورد توجّه قرار نمیداد.
در حقیقت، برای دفعِ زور، به زور متوسّل میشد.
از این رو، جنگهای او از آغاز بر اساسی ثابت و استوار قرار داشت كه لشكر اسلامی از آن غفلت نمیكرد، از جمله: دعوت مردم به دین جدید، انعقاد پیمان صلح و پرداخت جزیه یا فتح سرزمین آنان، و نبرد با كسانی كه با او دشمنی كنند.
منبع : سایت حسین انصاریان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست