چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

بیماری کلیوی در کودکان، علت مهم پرفشاری خون


ایرنا: اصغر مرزبان افزود: نخستین و مهم ترین علل در بروز بیماری فشار خون در کودکان مشکلات کلیوی است.

وی، یادآورشد: 25 تا 50 درصد مشکلات کلیوی در کودکان نیز می تواند به علت عفونت های ادراری مکرر ایجاد شود.

مرزبان، افزود: افزایش هورمورنˈرنین در خونˈ نیز از دیگر علل فشار خون بالا در کودکان محسوب می شود که 10 تا 15 درصد علت را تشکیل می دهد که به دو دسته قلبی و کلیوی تقسیم بندی می شود.

وی، با اشاره به اینکه در علل قلبی معمولا تنگی دریچه آئورت عامل فشارخون بالا محسوب می شود، اظهار کرد: این روند موجب افزایش رنین و آلدسترون می شود که وقتی رگ های کلیه تنگ باشد هم می توان فشار خون بالا را انتظار داشت و موجب افزایش این هورمون ها می شود.

این متخصص بیماری های کودکان و نوزادان مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: مشخصات مبتلایان این گروه داشتن فشار خون های بدخیم است که می تواند عوارض شدیدی را ایجاد کند.

وی، یادآورشد: کودکان به ابتلا به چنین فشار خون هایی دچار اختلال کارکردی در ناحیه مغز می شوند.

مرزبان، افزود: کوذکان در صورت ابتلا به این نوع فشار خون تاری دید، تهوع و سردرد شدید و درنهایت تشنج می کنند که در واقع فشار خون های بدخیم این وضعیت را بوجود می آورد.

وی، اظهار کرد: هورمون آلدسترون از دیگر علل فشار خون در کودکان به شمار می رود که این هورمون در غده فوق کلیه بسیار بالاست.

این فوق تخصص نوزادان مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: آدرنالین و کاتکول آمین ها از دیگر علل بروز فشار خون در کودکان است که این مهم به دلیل مشکلات عصبی رخ می دهد.