چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
صنعت نساجی ورشکسته نیست
- به تمام کسانی که قلب شان برای مملکت ایران، تولید،کارگران و تولید کنندگان می تپد.
سعی می کنم قسمت هایی از دو گفتگو فوق که در حوصله این مطلب است را در اینجا بیاورم ودر حد ممکن نشان بدهم که د شمنان واقعی مردم و ضد انقلاب ، چه طبقه ،چه طبقاتی و چه کسانی هستند.
۱) صنعت نساجی ورشکسته نیست
"...اما اینکه چرا صنعت نساجی ایران ظرف چند دهه از شکوفایی به ورشکستگی می رسد. تنها به دلیل بی میلی دولت به سرمایه گذاری در صنعت نساجی و حمایت از فعالان این صنعت و اشتباه مد یران است که در سالهای جنگ تحمیلی از سوی دولت برای اداره کارخانجات نساجی انتخاب شده بودند.
در واقع چینی ها، هندی ها، ترک ها با سرمایه گذاری میلیاردی در صنعت نساجی و پرداخت انواع تسهیلات تشویقی و ارزان قیمت و اعطای انواع معافیت ها توانسته اند به عنوان غول های تولید کننده، بازار منسوجات دنیا را در اختیار بگیرند." بصیری دبیر انجمن صنایع نساجی، گفتگو با فاضلیان خبر نگار روز نامه کار و کارگر( ۱۵/۱۰/۸۶)
۱ـ۱) حمایت دولت های چین، هند، ترکیه از صنایع نساجی : دبیر انجمن صنایع نساجی تنها راه نجات صنعت نساجی ایران را سرمایه گذاری دولت و حمایت های دولت از تولید کنندگان بخش دولتی، بخش خصوصی، بخش تعاونی- می داند و لاغیر. با توجه به آمار و اطلاعاتی ایشان از وضع نساجی ایران و جهان منجمله صنایع نساجی ترکیه ، هند و چین و... به نظر میرسد باید استدلال های ایشان درست تر از هر کسی در این مورد باشد.
نکات مهم: نکات مهم در گفتگو های آقای جمشید بصیری( دبیر انجمن صنایع نساجی) سه مورد است :
ـ سرمایه گذاری دولت و دفاع همه جانبه دولت از تولید کنندگان صنعت نساجی.
ـ اعتقاد به ورشکسته نبودن صنعت نساجی ایران.
ـ اعتقاد به اینکه هنوز( همیشه) می توان با اتخاذ سیاست های درست- سرمایه گذاری دولت و حمایت دولت ملی از تولید کنندگان - می توان دو باره صنعت نساجی ایران را به شکوه و جلال گذشته رساند و اشتغال زایی ۵۰۰ هزار کارگر را تضمین کرد.
بهر حال موضع خوش بینانه و موضع ملی جمشید نصیری قابل تقدیر است.
۱-۲) سر مایه گذاری ۲۲ میلیارد دلاری چین و درآمد صادراتی ۱۲۹ میلیارد دلاری در سال گذشته( نصیری در گفتگوی فوق): در فرهنگ فارسی وقتی موردی مانند فوق پیش می آید- با ۲۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری، به صادرات ۱۲۹ میلیارد دلاری رسیدن و آن هم در یک سال - می گویند " اگر مرگ می خواهی برو قبرستان ، برو بهشت زهرا"
نکته قابل توجه عظمت طلبان در جمهوری اسلامی ایران: من که شخصا نمی خواهم ایرانی داشته باشیم که قدرت منطقه و جهان باشد چون ما خیلی مرد باشیم بتوانیم شکم خودمان را سیر کنیم ، بقیه پیشکشمان ، ولی مورد فوق می تواند مورد توجه آنهایی باشد که می خواهند در زمان کوتاهی قدرت جهانی و منطقه باشند، پیشنهاد میشود یکی از زمینه های قدرت طلبی همان سرمایه گذاری در صنعت نساجی است.
۱-۳) قابل توجه سینه چاکان راه رشد سرمایه داری ترکیه و هند : جالب است عده زیادی از تکنوکرات ها و استا دان دانشگاه ها از جمله یازده اقتصاد دان و ۵۰ اقتصاد دان( که به مسئولین نامه نوشته اند) مدام از نمونه های ترکیه و هند مثال می آورند ، که ما باید از ترکیه و هند سر مشق بگیریم، بفرمائید سر مشق بگیرید اگر راست می گوئید، این گوی و این میدان.
۱-۴) آخرین نکته از گفتگو آقای بصیری: لازم است سرمایه گذاری دولت و سر نوشت آن را از متن مصاحبه بخوانید( روزنامه کار و کار گر۱۵/۱۰/۸۶) تا متوجه بشوید که در این مملکت در مدت ۳۰ سال، تولید کنندگان بر دولت حاکمیت داشته اند و یا سرمایه داری تجاری و بازار.
۲) قزوین صنعتی ، بحران زده است
در این گفتگوی دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین، راجع به مسایل و مشکلات طبقه کارگر وکارگران استان قزوین که در سطح کشور عمومیت دارد مفصلا صحبت می کند، در باره دستمزد واقعی کارگران ،ایجاد اشتغال واقعی توسط طرح های زود بازده و غیره، در باره واحد های بحران زده و در حال بحران و تعداد واقعی این بنگاه ها و...صحبت می کند.
۲ـ۱) دستمزد واقعی کارگران :ظاهرا وزارت کار اعلام کرده است ، ۲۰ در صد کارگران حداقل دستمزد تعیین شده را دریافت می کنند بقیه بیشتر از این مقدار می گیرند ،در صورتی که آقای کریمی این آمار را درست نمی داند ومی گوید" سه چهارم کارگران ما حداقل حقوق تصویبی ( ۱۸۳ هزار تومان در ماه) و یا کمتر از حد اقل؛ دستمزد می گیرند"
ایشان می گویند "عده زیادی از کارگران با ۱۲ ساعت کار،هم دستمزد ۷۰ تا ۸۰ هزار تومانی می گیرند ، هم بیمه نمی شوند و جرئت اعتراض هم ندارند زیرا سر نوشت بیکاری تهدیدشان می کند. "
۲ـ۲) آمار اشتغا ل :اداره کل کار استان قزوین ادعا می کند در ۶ ماهه اول سال ۸۶، ۳۱ هزار شغل در استان ایجاد شده است، کریمی با ارائه آما ربیمه شدگان سال ۸۱ ( ۱۴۵ هزار بیمه شده اصلی و ۱۸ هزار بازنشسته) و سال ۸۶ (۱۳۵ هزار بیمه شده اصلی و ۳۲ هزار بازنشسته ) می گوید نه تنها اشتغالی ایجاد نشده بلکه کاهش اشتغال نیز پیدا کرده ایم.
مصاحبه کننده می گوید" پس آمار اشتغالی آقایان کجاست؟ شما که خوب می دانید، شغل تعریف دارد، بیمه دارد، ایجاد اشتغالی که حد اقل های دستمزدی و بیمه ای را برای کارگر ایجاد نکند، ایجاد کار نیست، ایجاد بیگاری است"
۲-۳) بنگاه های بحران زده :اداره کار و مسئولین استانی دم از ۴ تا ۵ بنگاه بحران زده می کنند در صورتی ایشان( کریمی) با آمار دقیق صحبت از ۴۰ واحد بحران زده می کند." ما به مقامات استانی اعلام کرده ایم که شرکت های مشکل دار ۴ تا ۵ شرکت نیست و ۴۰ واحد صنعتی مشکل دار است.اما گویا آقایان بحران را تنها با این معنی می دانند که کارگرانش جاده را ببندند"
جالب است که آقای کریمی نام ۴۰ بنگاه را با مشخصات دقیق و انواع مشکلاتشان یکی یکی در مصاحبه آورده است، که لازم است همه کارگران و تمام مسئولین استانی و مملکتی دقیقا آنرا مطالعه کنند که بسیار ارزشمند است.
حسین بهمنی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست