سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

باریک ترین ها, الزاما بهترین نیستند


باریک ترین ها, الزاما بهترین نیستند

برای بعضی ها مفهوم زیبایی در ضخامت کم خلاصه شده است نگاهی به آنها نشان می دهد باریک ترین ها, الزاما بهترین نیستند

برای بعضی‌ها مفهوم زیبایی در ضخامت کم خلاصه شده است. نگاهی به آنها نشان می‌دهد باریک‌ترین‌ها، الزاما بهترین نیستند.

رقابت بر سر نازک و باریک‌تر شدن در دنیای دیجیتال همچنان ادامه دارد. هر سال شرکت‌های فراوانی را می‌بینیم که سعی می‌کنند در جنگ نازک‌ترین موبایل، لپ تاپ و تبلت، دیگران را مغلوب کنند و تاج پادشاهی «باریک‌ترین ابزار دیجیتالی دنیا» را روی سر خود بگذارند. این داستان قرار است باز هم ادامه داشته باشد. بد نیست نگاهی به باریک اندام‌ترین وسایلی بیندازیم که تا به حال ساخته شده‌اند. بیشتر آنها در بازارهای داخلی پیدا می‌شوند.

● هواوی Ascend P۶

ضخامت: ۶.۱۸ میلیمتر

این تلفن هواوی فعلا توانسته از زمان معرفی‌اش در خرداد‌ماه ۹۲ تاکنون، همچنان عنوان باریک‌ترین اسمارت فون دنیا را در اختیار داشته باشد. P۶ تنها ۶.۱۸ میلیمتر ضخامت دارد و به نمایشگری ۴.۷ اینچی، پردازنده چهار هسته‌ای ۱.۵ گیگاهرتزی، دوربین عقب هشت مگاپیکسلی و اندروید ۴.۲ مجهز است.

● آلکاتل One Touch Idol Ultra

ضخامت: ۶.۵ میلیمتر

این محصول آلکاتل که مدتی پیش وارد بازارهای جهانی شده است، با ضخامت ۶.۵ میلیمتری توانسته رتبه دوم باریک اندام‌های دنیای اسمارت فون را از آن خود کند. نمایشگر آن ۴.۶۵ اینچی است و از پردازنده دو هسته‌ای ۱.۲ گیگاهرتزی بهره می‌برد. دوربین آن هم هشت مگاپیکسلی است و سیستم عامل اندروید ۴.۱ روی آن نصب شده است.

● ویوو X۱

ضخامت: ۶.۵۵ میلیمتر

کارخانه چینی BBK Electronics این محصول را سال گذشته راهی بازار کرد اما با وجود رقبای نوظهور، باز هم ضخامت ۶.۵۵ میلیمتریVivo X۱، آن را در جایگاه سوم لیست قرار می‌دهد. ایکس وان نمایشگر ۴.۷ اینچی دارد و به کمک پردازنده دو هسته‌ای یک گیگاهرتزی‌اش، اندروید ۴.۱ را به جلو می‌راند.

● اوپو X۱

ضخامت:۶.۶۵ میلیمتر

Oppo Finder تنها با اختلافی جزئی از رقیب هموطنش، در جایگاه چهارم باریک اندام‌های دنیای تلفن‌های هوشمند ایستاده. این اسمارت فون از اندروید ۴.۰، پردازنده دو هسته‌ای ۱.۵ گیگاهرتزی و نمایشگر ۴.۳ اینچی بهره می‌برد.

● هوآوی Ascend P۱

ضخامت: ۶.۸۸ میلیمتر

هوآوی تنها به جایگاه نخست این جدول اکتفا نکرده و تنها وقتی با خاطری آسوده کار را ادامه داد که رتبه پنجم را هم مال خود کرده بود. اسند P۱ با ضخامت ۶.۸۸ میلیمتر و تنها ۰.۰۳ میلیمتر اختلاف با اسمارت فون قبلی، توانسته در این جایگاه بایستد. این تلفن هوشمند نیروی خود را از یک چهار هسته‌ای ۱.۵ گیگاهرتزی می‌گیرد و به لطف آن، اندروید ۴.۱ را به حرکت وا می‌دارد. نمایشگر آن ۴.۳ اینچی بوده و دوربین عقبش هم هشت مگاپیکسلی است.

● زد تی ای Grand S

ضخامت: ۶.۹ میلیمتر

این محصول که در CES ۲۰۱۳ توسط ZTE رونمایی شد، تنها ۶.۹ میلیمتر ضخامت دارد. نمایشگر آن فول اچ‌دی پنج اینچی بوده و از پردازنده چهار هسته‌ای ۱.۷ گیگاهرتزی در کنار دوربین ۱۳ مگاپیکسلی و اندروید ۴.۱ بهره می‌برد.

● اپل iPhone ۵

ضخامت: ۷.۶ میلیمتر

پرچمدار سال گذشته اپل، آی‌فون ۵ با ضخامت ۷.۶ میلیمتر توانسته پله هفتم را از آن خود کند. این محصول عنوان سریع‌ترین فروش اسمارت فون دنیا را هم در اختیار دارد. البته آی‌فون ۵S هم با ضخامتی یکسان، در همین جایگاه قرار می‌گیرد و احتمالا می‌تواند عنوان سریع‌ترین فروش را هم از آن خود کند.

● پاناسونیک Eluga و اچ تی سی One S

ضخامت: ۷.۸ میلیمتر

رتبه هشتم جدول به طور همزمان در اختیار دو محصول پاناسونیک الوگا و اچ تی سی وان اس قرار دارد. هر دو اسمارت فون نمایشگر ۴.۳ اینچی دارند و از سیستم عامل اندروید بهره می‌برند.

● سامسونگ Galaxy S۴، سونی Xperia Z و لنوو S۹۲۰

ضخامت: ۷.۹ میلیمتر

این جایگاه هم به طور همزمان در اختیار سه پرچمدار است. گلکسی اس ۴ سامسونگ، اکسپریا زد سونی و اس ۹۲۰ لنوو هر سه ۷.۹ میلیمتر ضخامت دارند و سیستم عامل‌شان اندروید است. در حالی که سامسونگ و سونی ۵ اینچی هستند، لنوو از نمایشگر ۵.۳ اینچی بهره می‌برد.

● سامسونگ Galaxy Mega ۶.۳

ضخامت: ۸ میلیمتر

در انتهای فهرست دوباره به محصولی از سامسونگ می‌رسیم. یک اسمارت فون غول پیکر (فبلت) ۶.۳ اینچی که تنها ۸ میلیمتر ضخامت دارد و از اندروید ۴.۲ بهره می‌برد. پردازنده آن دو هسته‌ای با فرکانس ۱.۵ گیگاهرتز است و دوربین ۸ مگاپیکسلی آن را همراهی می‌کند.

● تبلت سونی اکسپریا Z

ضخامت ۶.۹ میلیمتر

خب پیشگام بلامنازع این گروه، سونی اکسپریا Z خواهد بود. این تبلت نه تنها باریک‌ترین بلکه سبک‌ترین تبلت ۱۰ اینچی است که با ویژگی ضد‌آب بودنش تنها کاری که می‌توان در برابرش انجام داد سر تعظیم فرود آوردن است.

● اپل آی‌پد مینی

ضخامت: ۷.۲ میلیمتر

آی‌پد مینی با بدنه‌ای از جنس آلومینیوم، جایگاه خود را به عنوان دومین باریک‌ترین تبلت محکم می‌کند و ما را وا می‌دارد که به تیم طراحی جانی آیو ادای احترام کنیم.

● سامسونگ گلکسی تب ۳ نسخه ۸ اینچی

ضخامت: ۷.۴ اینچ

سامسونگ با این مدل که تنها یک تار مو از آی‌پد مینی قطورتر است جایگاه سوم را به خود اختصاص می‌دهد و به دلیلی پلاستیکی بودن در زمره سبک‌وزن‌ترین‌ها قرار می‌گیرد.

● توشیبا اکزایت ۱۰

ضخامت: ۷.۷ اینچ

در این میان نباید از زحماتی که توشیبا برای تبلت‌هایش می‌کشد چشم‌پوشی کرد. اکزایت یکی از سبک‌ترین و باریک‌ترین تبلت‌های ۱۰ اینچی است که تا به حال به چشم دیده‌ایم.

● سامسونگ گلکسی تب ۷.۷

ضخامت: ۷.۸۹ میلیمتر

کمی ‌قدیمی‌ به نظر می‌رسد اما هیچ چیز نتوانسته از مقدار جذاب آن کم کند. گلکسی تب ۷.۷ تنها تبلت سوپر AMOLED است که در بدنه‌ای از جنس آلومینیوم قرار گرفته است.

● سامسونگ گلکسی تب ۳ نسخه ۱۰.۱ اینچی

ضخامت: ۷.۹۵ میلیمتر

باز هم سامسونگ و مدل‌های متنوعش. دارنده جایگاه ششم همین گلکسی تب ۳ است که به گونه‌ای خیلی نامتعارف مجهز به یک پردازنده دو هسته‌ای اینتل اتم است تا تنها بتواند به نازک بودن افتخار کند.

● سامسونگ گلکسی نوت ۸.۰

ضخامت: ۷.۹۵

خدارا شکر این لیست ۷۰ تایی نیست وگرنه حالا حالاها سامسونگ دست بردار نبود. آخرین تبلت در این گروه گلکسی نوت‌ ۸.۰ است که از خانواده

قلم دارها است. با وجود محفظه قرارگیری قلم و روکش مخصوص، سامسونگ توانسته است این مدل را در فهرست باریک‌ترین‌ها جای دهد.

● ضخامت چقدر اهمیت دارد؟

دقیقا از چه زمانی این بلا بر سر ما نازل شد؟ برفرض که اپل توانست از پس سامسونگ و بقیه رقبا بر بیاید و ضخامت آی‌فون ۷ را به نصف اندازه فعلی کاهش دهد. بعدش چی؟ اگر به ساخت و تولید ابزارهای قابل انعطاف امیدوار بودیم، جواب این سوال کاملا امیدوار‌کننده بود. اما احتمال اینکه چنین ابزارهایی تولید شوند و از نظر اقتصادی خریدشان مقرون به صرفه باشد، همان قدر زیاد است که دانشمندان در تمام این سال‌ها به کشف حیات روی کره مریخ دل بسته‌اند. پردازنده‌ها، صفحه نمایش‌ها و بوردهای الکترونیکی همین حالا هم در باریک‌ترین حالت ممکن قرار دارند و به خوبی کار می‌کنند. اگر بخواهیم آنها را باریک‌تر از حالا بسازیم ساده‌ترین راه بیرون گذاشتن‌شان است. ممکن است بعضی‌ها سلیقه مردم را بهانه کنند و بگویند در بازار اراده‌ای وجود دارد که به سمت محصولات باریک یورش می‌برد. چقدر خوب! کاربری و کارآیی چطور؟ چند درصد از مردم حاضر هستند بابت ابزاری پول بدهند که در عین نازکی مثل لاک‌پشت کند و مثل خرس‌های تنبل، خرفت باشد؟ یک نگاه ساده به آنچه سیاست‌های بلندمدت شرکت‌ها می‌خوانیمش، تا حد زیادی موضوع را روشن می‌کند.

اپل با آی‌فون به رکورد ۷ و ۶ دهم میلیمتر رسیده است و سامسونگ ترجیح داده در ضخامت ۷ و ۹ دهم میلیمتری گلکسی S چهارم باقی بماند. همین حالا وقتی یک آی‌فون‌۵ در جیب‌تان باشد مدام نگران شکسته شدنش هستید. دقیقا به همین دلیل تولید‌کننده‌های بزرگ ترجیح داده‌اند متوقف شوند و به جای نبرد حماقت‌بار بر سر عنوان «ما باریک‌ترینیم» ابزارهایی زیبا و کارآمد بسازند. شاید به همین دلیل برندی مثل Huawei فرصت پیدا کرده با P۶ نفر اول را مال خود کند و در رتبه سوم P۱ را به رخ بقیه بکشد. همین حالا به ابتدای فهرست باریک‌ترین تبلت و گوشی هوشمند برگردید! کاملا مشخص است که صدرنشین‌ها بهترین محصولات موجود در بازار نیستند.