چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۲۵ دسامبر ۲۰۰۳ ـ اظهارات یک پژوهشگر اروپایی درباره کره شمالی و این که این کشور دارد به صورت سرزمین تکنولوژی پیشرفته در می آید


در سه روزی که به ۲۵ دسامبر ۲۰۰۳ ختم می شود ، نخست یک فراری ، و سپس یک پژوهشگر ( سکالر ) اروپایی که از کره شمالی دیدن کرده است در باره روند امور در این کشور مطالبی گفتند که با اهمیت خاص …

در سه روزی که به ۲۵ دسامبر ۲۰۰۳ ختم می شود ، نخست یک فراری ، و سپس یک پژوهشگر ( سکالر ) اروپایی که از کره شمالی دیدن کرده است در باره روند امور در این کشور مطالبی گفتند که با اهمیت خاص مورد توجه و بررسی است. این دو تن ، هر کدام به صورتی تاکید کرده اند که جمهوری دمکراتیک خلق کره دارد به یک کشور الکترونیک و تکنولوژی پیشرفته در می آید.در این کشور که مطلقا بی سواد ندارد یاد گرفتن مقدمات علوم کامپیوتر و طرز کار با رایانه در مدارس ، سربازخانه ها ، کشتزارهای اشتراکی ، کارگاهها و حتی نانوائی ها اجباری است و همه باید آن را بدانند و هر آن آماده امتحان دادن مهارت خود در این زمینه باشند. به این ترتیب در این کشور ندانستن کامپیوتر یعنی « بی سواد بودن » . در کره شمالی مراکز متعدد دولتی برای ساخت انواع نرم افزار به وجود آمده است و هدف این است که این نرم افزارها و روش ساده استفاده از رایانه در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد. مقامات دولتی می گویند که طبق برنامه ، کره شمالی بزودی به کشور « نیروی مغز » مبدل خواهد شد. به گفته این دو تن ،در کره شمالی تحصیل روزنامه نگاری در دانشگاهها و مدارس متوسطه وسیعا تشویق می شود. در این کشور دود کردن سیگار نوعی عمل زشت بشمار می آید ، و به همچنین صحبت از سکس و وارد شدن به این مبحث ، به گونه ای که می توان گفت کره شمالی تنها کشوری است که عاری از فرهنگ سکس ، و هرگونه جرم و تباهی شده است. مردم سخت کوش و مشتاق یاد گیری کره شمالی دیر زمانی است که با اسراف و فرهنگ مصرف وداع گفته اند و به آن چه که دارند راضی به نظر می رسند و نسبت به آینده خود امیدوار. پژوهشگر اروپایی از افراد گوناگون پرسیده است که چرا به مقامات خود این همه احترام می گذارند و « کیم جونگ ایل » را « کیم عزیز » می خوانند که پاسخ واحدی شنیده است : کیم و مقامات دیگر ما نه مانند مقامات سایر کشورها ثروت ، شرکت ، تجارت ، خانه، زمین و ... دارند و نه بهتر از دیگران می خورند و می پوشند؛ پس هدفی جز خدمت بی دریغ ندارند. به گفته این سکالر اروپایی ، کره شمالی ها به ارتش یک میلیون و یکصدهزار نفری خود که هر آن آماده جانبازی است و نیز دوستی چین و روسیه اعتماد کامل دارند و از کمک تسلیحاتی به کشورهای در معرض تهدید و نیز تولید سلاحهای استراتژیک حمایت می کنند.