دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

گوجه فرنگی قرمزتر یعنی بتاکاروتن بیشتر


گوجه فرنگی قرمزتر یعنی بتاکاروتن بیشتر

آیا گوجه فرنگی میوه است یا سبزی. گوجه فرنگی اگرچه در واقع میوه است، به عنوان سبزی در پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه دارای خواص غذایی و درمانی زیادی است که در این مطلب …

آیا گوجه فرنگی میوه است یا سبزی. گوجه فرنگی اگرچه در واقع میوه است، به عنوان سبزی در پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه دارای خواص غذایی و درمانی زیادی است که در این مطلب از « ehow» به آن اشاره می شود.

میزان بالای ویتامین های A و C که حاوی بتاکاروتن است عملکرد آنتی اکسیدانی دارد و به خنثی شدن رادیکال های آزاد در خون کمک می کند. توجه داشته باشید هرچه گوجه فرنگی قرمزتر باشد میزان بتاکاروتن آن بالاتر است.

از آن جا که ویتامین C موجود در گوجه با پختن از بین می رود مصرف خام آن بهتر است.

مصرف گوجه فرنگی در افراد مبتلا به دیابت قند خون را کنترل می کند.

ویتامین A موجود به تقویت قوه بینایی کمک می کند.

پتاسیم و ویتامین B موجود در آن با کاهش فشار خون و کلسترول از سکته و حمله قلبی پیشگیری می کند.

لیکوپن فراوان موجود در آن برای پوست مفید است. برای سلامت پوست به مدت ۱۰ دقیقه گوجه برش زده را روی پوست قرار دهید تا پوست تمیزتر و براق تر شود.

ویتامین A موجود در گوجه فرنگی علاوه بر تقویت و براق کردن مو برای چشم ها، دندان ها، پوست و استخوان ها نیز مفید است.

بررسی های متعدد نشان داده لیکوپن آن احتمال بروز سرطان پروستات در مردان و سرطان معده و روده بزرگ را کاهش می دهد.

گوجه فرنگی پوست را در برابر اشعه مضر خورشید محافظت می کند.

ویتامین K آن از خون ریزی پیش گیری می کند.

به عنوان ضدعفونی کننده، بدن را در برابر عفونت های متعدد محافظت می کند.

استعمال موضعی آن روی پوست، زخم و آفتاب سوختگی را برطرف می کند.

بر ناراحتی گوارشی مانند یبوست، سوء هاضمه، ناراحتی روده ای و نیز دیابت تاثیر مثبتی می گذارد.

حالت تهوع صبحگاهی را در زنان باردار برطرف می کند.

برای استفاده بیشتر از خواص آن کمی روغن زیتون روی گوجه فرنگی خام بریزید و سپس مصرف کنید.

مصرف آب تازه گوجه فرنگی در احیای دوباره کبد آسیب دیده موثر است.