شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

تأثیر تغذیه در قدرت جوجه در آوری


تأثیر تغذیه در قدرت جوجه در آوری

قابلیت جوجه در آوری تحت تأثیر عوامل غذایی و محیطی واثرات بینابینی آنها بوده کمبودهای غذایی را مشکل می توان تنها با آزمایشها و معاینات جنین مشخص نمود

قابلیت جوجه در آوری تحت تأثیر عوامل غذایی و محیطی واثرات بینابینی آنها بوده کمبودهای غذایی را مشکل می توان تنها با آزمایشها و معاینات جنین مشخص نمود.

در حالیکه جنین پستانداران دائماً احتیاجات غذایی را در دوران رشد از مادر خود تأمین می کنند جنین پرندگان باید برای رشد و نمود خود از کلیه مواد مغذی که در محفظه مسدود تخم مرغ ذخیره شده استفاده نماید. به غیر از عواملی مثل نطفه داری- شرایط نگاهداری- سایز تخم مرغ و ساختمان ژنتیکی جنین که برمیزان جوجه در آوری مؤثرند عوامل غذایی نیز برقابلیت جوجه در آوری تأثیر می گذارند.

وقتی جیره مرغهای مادر فرمول متعادلی داشته باشد لازم است معلوم شود که غذا تا چه میزان برترکیب تخم مرغها مؤثر است. آیا بطور مستقیم برمیزان جوجه درآوری و متعاقباً برسلامت و سرحال بودن جوجه های تولیدشده تأثیر می گذارد؟ از مرغهای مادری که مواد مغذی کافی دریافت نموده اند تخم مرغهایی تولید می شود که ترکیب و شرایط فیزیکی ثابتی داشته و عاری از عوامل بیماریزا خواهد بود. اگر این تخم مرغها نطفه دار باشند و بطور صحیح و مناسب در دستگاه خوابانده شوند اکثراً از آنها بعد از ۲۱ روز جوجه های مرغوب و سرزنده تولید خواهد شد.

عنوان فایل
تأثیر تغذیه در قدرت جوجه در آوری application/pdf
tasire taghzie.pdf
84 KB
دانلود