شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

نگهداری از خرما


نگهداری از خرما

بیشتر رطب ها وبعضی ازخرماها بایدحتماً در دمای صفر درجه نگهداری شوند(دریخچال) اما بعضی رطب ها وخرماها احتیاج به نگهداری دریخچال ندارند مانند خرمای خشک که می شود آنرابه مدت …

بیشتر رطب ها وبعضی ازخرماها بایدحتماً در دمای صفر درجه نگهداری شوند(دریخچال) اما بعضی رطب ها وخرماها احتیاج به نگهداری دریخچال ندارند مانند خرمای خشک که می شود آنرابه مدت بسیارطولانی درهوای آزادخانه نگهداری کرد.

بعضی از انواع خرما و رطب‌ها در هوای خنک و با رطوبت بالا شکرک می‌زند. مصرف خرمای شکرک‌زده هیچ ضرری ندارد. اما اگر دوست ندارید که خرمایتان شکرک بزند، در زمستان آن را داخل یخچال قرار ندهید.

خرماهای خشک معمولا تا یک سال در یخچال نگهداری می‌شوند. خرماهای تازه در صورت بسته‌بندی درست تا حدود هشت ماه در یخچال می‌مانند و در صورت نگهداری در کابینت منزل یکماه بیشتر قابل استفاده نیستند.

رطب وخرمای دشتستان (کبکاب) ارزش غذایی بالایی دارد و بدون نگهداری دریخچال می توان تا مدتی آنها راسالم نگه داشت. بعضی ازانواع خرما و رطب ها درهوای خنک ویا رطوبت بالا شکرک می زنند مصرف خرمای شکرک زده هیچ ضرری ندارد اما اگر دوست ندارید که خرمایتان شکرک نزند در زمستان آنرا داخل یخچال قرارندهید. بهتراست رطب شسته شده و سپس مصرف نمایید.

اگر خرما خشک شد با ریختن کمی آب گرم و یا حتی آب میوه شکل بهتری به خود می‌گیرد.

مراقب باشید که خرما را در محلی که اقلام بو دار همچون سیر وجود دارد، نگذارید زیرا خرما خیلی زود به خود بو می‌گیرد.

اگر خرما یا رطبی که خریده‌اید، مدتی است در یخچال مانده و می‌‌ترسید که ترش شود، پیش‌دستی کنید و هسته‌هایشان را بگیرید، اگر پوست کلفتی دارد آن را بگیرید و با آن انواع شیرینی‌های خرمایی مثل حلوای خرما و رنگینک درست کنید

خرمای نیمه‌خشک یا خشکتان را در ظرف پلاستیکی یا نایلون نگه ندارید. چون ماندگاری‌شان کوتاه می‌شود.

خرما را بعد از شستن برای مدت طولانی نگه ندارید، چون ترش خواهد شد.

بهتر است خرما را به اندازه مصرف و با ریختن مقداری آب داغ روی آن شست.

بعضی از افراد رطب را بدون شست‌وشو مصرف می‌کنند اما بهتر است رطب شسته شده، سپس مصرف شود.