چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مردان و افسردگی؟هرگز!
افسردگی در زنان دو برابر مردان است اما نکته ای که وجود دارد این است که وقتی افسردگی مردانه می شود و پدر خانواده در غم فرو می رود، زندگی از نظر اعضای خانواده بی رنگ می شود و می توان گفت افسردگی پدر بر زندگی کل خانواده سایه می افکند و به نوعی شادی از زندگی رخت برمی بندد.
افسردگی علائم بسیار متفاوت و پراکنده ای دارد و معمولا تشخیص آن در عین این که خیلی شایع است، ممکن است کمی سخت باشد و افراد نسبت به این بیماری بی توجهی کنند.
نکته ای که در مورد افسردگی در مردان وجود دارد این است که طول مدت این بیماری در آقایان سخت تر و طولانی تر است، حال آن که این بیماری در خانم ها خیلی بهتر و زودتر فروکش می کند و کنترل می شود. تفاوت دیگری که در این بیماری بین مردان و زنان وجود دارد این است که مردان بسختی به دکتر مراجعه می کنند.
دکتر علیرضا ظهیرالدین، روانپزشک عضو هیات علمی دانشگاه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دراین باره می گوید: اگر بخواهیم تفاوتی میان افسردگی زنان و مردان بگذاریم، در رابطه با بیماری تفاوت وجود ندارد اما در درمان بیماری نکاتی متفاوت وجود دارد. آقایانی که افسرده می شوند درمانشان خیلی سخت تر و طولانی تر است، حال آن که خانم ها خیلی سریع تر و راحت تر به درمان جواب می دهند. آقایان معمولا به علت خود درمانی هایی که می کنند، بیماری شان مزمن می شود; در واقع پروسه درمان طولانی تر خواهد شد.
اگر فرد در محل کارش نیز تحت فشار باشد مطمئنا دچار افسردگی می شود. به طور کلی هر فردی اگر در شرایطی قرار بگیرد که احساس تحقیر و سرزنش نماید مستعد به افسردگی است.
درباره مدیریت به توافق برسید
این عضو هیات علمی دانشگاه در مورد این که پایین آمدن جایگاه مدیریتی در مردان سبب افسردگی شده است نظر مثبتی ندارد و می گوید: درست است در خانواده هایی که مرد تصمیم گیرنده و مدیر منزل بوده و حال مدیریت از او گرفته شده است، همراه با احساس ناتوانی، همراه با احساس تحقیر باشد، ممکن است که ایجاد ناراحتی و افسردگی نماید ولی اگر افراد به توافق و تفکیک وظایف برسند معمولا افسردگی ایجاد نمی شود.
اگر فرد در محل کارش نیز تحت فشار باشد مطمئنا دچار افسردگی می شود. به طور کلی هر فردی اگر در شرایطی قرار بگیرد که احساس تحقیر و سرزنش نماید مستعد به افسردگی است.
استرس شغلی
امروزه با توجه به نیاز مادی خانواده ها اضافه کاری یکی از راه هایی است که مردان جهت افزایش توان مالی برای تامین زندگی آن را پذیرفته اند و در کنار این امر از استرس های خاص رنج می برند.
دکتر ظهیرالدین در این خصوص می گوید: استرس ها و فشارهای شغلی که می توانند به سیستم عصبی فشار بیاورند و سیستم عصبی را از حالت تعادل خارج نمایند، در ابتدا ممکن است به صورت اضطراب یا افسردگی خود را نشان دهند. این امر مختص به افزایش زمان کار نیست بلکه مربوط به وجود استرس های طولانی، یعنی فشارهایی است که از محیط به فرد وارد می شود. اگر این فشارهای عصبی طولانی باشد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اختلال در عملکرد آن می شود.
به گفته وی کار زیاد، صداهای بیش از حد، تصاویر و صحنه های ناراحت کننده طولانی و هر عاملی که مغز را تحت تاثیر قرار دهد و موجب فعالیت بیش از حد مغز باشد ممکن است باعث اختلال در عملکرد شود که یکی از این حالات ا ختلالات افسردگی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست