سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
آبغوره شما را لاغر نمیکند
![آبغوره شما را لاغر نمیکند](/web/imgs/16/22/vsmwc1.jpeg)
این روزها بیشتر غورهها آبدار شده و آماده آبگیری است. غوره میوه نارس انگور است و علاوه بر آبگیری، گرد، رب و ترشی آن را نیز تهیه میکنند. غوره به دلیل اسیدهای فراوان، طعم ترش و طبع سردی دارد و استفاده از آن در سالاد و برخی غذاها از حرارت درون میکاهد و عطش را رفع میکند. برخی با این تصور که آبغوره کاهنده چربی خون است، آن را جایگزین داروهای کاهشدهنده چربی میکنند و بعضی دیگر به گمان آن که با خوردن آبغوره لاغر میشوند و از چربی دور شکمشان کاسته میشود، آن را ناشتا مینوشند. اما آیا این تصورات واقعیت دارد؟
آبغوره با افزایش ترشحات معده، اشتها را تحریک میکند و در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید است. به دلیل این که ویتامین C فراوان دارد التهابات مخاط دهان را نیز کاهش میدهد و از خونریزی لثهها پیشگیری میکند و به دلیل ترکیبات ضدعفونی کننده، پاککننده معده و روده است. چنانچه سالادتان را با آبغوره طعمدار کنید به جذب مواد مغذی مخلفات سالاد کمک میکند. آبغوره به جهت اسیدهای آلی پتاسیمدار برای درمان سیاتیک و روماتیسم نافع است و از طریق کلیهها سموم بدن را دفع میکند. دوست مهربان کبد است و تا حدود زیادی صفرابر است.
آبغوره را جایگزین دارو نکنید
بنا به گفته متخصصان داخلی، تاکنون هیچ کشف یا فرضیه اثباتشدهای مبنی بر کاهش چربی خون با استفاده از آبغوره به دست نیامده است. متاسفانه در بسیاری از موارد افراد آبغوره را جایگزین داروهای کاهشدهنده چربی خون کرده و مصرف دارو را به کل قطع میکنند، اما باید بدانید آبغوره تنها میتواند تا حدودی از افزایش چربی خون طبیعی جلوگیری کند. در مواردی که فشار و چربی خون بالا باشد و بنا به تجویز پزشک نیاز به دارو مبرم شود آبغوره کارساز نخواهد بود.
آبغوره، وزنتان را کم نمیکند
آبغوره نهتنها لاغر نمیکند، بلکه مصرف ناشتا و مستمر آن مخاط دستگاه گوارش را تخریب کرده و مستعد ایجاد زخم میکند. متخصصان عقیده دارند چاقی و به تبع آن افزایش چربیهای دور شکم به دلیل عدم فعالیت فیزیکی و افراط در مصرف غذاهای پرچرب است و هیچ راهی جز بالا بردن فعالیتهای بدنی و پیروی از یک رژیم غذایی کاهشدهنده وزن، آن هم زیر نظر متخصصان مربوط ندارد.
زیاد آبغوره نخورید
آبغوره برای افراد سردمزاج و کسانی که دچار ضعف اعصاب هستند توصیه نمیشود و به دلیل ترشی زیاد مقداری از املاح بدن را حل کرده و برای افراد بیمار و سالمند محدودیت مصرف دارد. نظر به این که برای طعمدار کردن و جلوگیری از رشد کپک به آبغوره نمک میزنند، مصرف آن برای افراد با فشار خون بالا مناسب نیست.
نکته قابل توجه آن که هنگام تهیه آبغوره خانگی، پس از این که آن را داخل شیشه ریختید، شیشه را داخل آبجوش قرار دهید. با این کار از رشد باکتریها و کپکها در طول مدت نگهداری جلوگیری میشود. برای خروج هوا نیز تا حد امکان شیشه را با آبغوره پر کنید و در آن را محکم ببندید. برای تهیه آبغوره و گرد آن بهتر است از غوره عسگری استفاده کنید. غورههایی که هسته درشتی دارد آبغوره را تلخ و گس میکند.
فاخره بهبهانی
سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مناظره مناظره انتخاباتی دولت مجلس شورای اسلامی
تهران وزارت بهداشت قتل هواشناسی آتش سوزی شهرداری تهران آموزش و پرورش خانواده حوادث سازمان هواشناسی سلامت پلیس
قیمت دلار قیمت طلا خودرو دولت سیزدهم بازار خودرو قیمت خودرو بازار سرمایه بورس دلار حقوق بازنشستگان قیمت سکه بانک مرکزی
علیرضا قربانی سینما تخت جمشید کتاب بازیگر تلویزیون سینمای ایران رسانه ملی دفاع مقدس شهید کنسرت
دانشگاه تهران دانش بنیان حوزه علمیه وزارت علوم ماهواره وزیر علوم
رژیم صهیونیستی آمریکا غزه اسرائیل روسیه فلسطین جنگ غزه فرانسه ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ چین
فوتبال استقلال پرسپولیس یورو 2024 کریستیانو رونالدو تیم ملی پرتغال باشگاه استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات بازی
هوش مصنوعی همراه اول الکامپ نمایشگاه الکامپ سامسونگ موبایل اپل ایرانسل ربات نخبگان عیسی زارع پور
ورزش مغز تب دانگ لاغری چاقی ویتامین گرمازدگی کلسترول