سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
قطره چکانی در گوش
درمان بیماری گوش در مراحل اولیه شامل تمیزکردن دقیق کانال گوش توسط دستگاه ساکشن است. این دستگاه با مکش استانداردی که دارد ترشحات کانال گوش را به بیرون میکشد.
میزان مکش دستگاه به گونهای تنظیم شده است که باعث آسیب دیدن پرده گوش بیمار نشود. استفاده از قطرههای ضدعفونیکننده گوش به مدت محدود نیز کمککننده است.
در ترکیب این قطرهها معمولا از اسید بوریک و اسید سیتریک استفاده میشود که خاصیت ضدعفونیکننده دارند و باکتریها را از بین برده و مانع رشد و تکثیر آنها میشوند. اما قطرههای گوش را چگونه استفاده کنیم؟
اولا نباید قطرهها را به مدت طولانی استفاده کرد، چرا که استفاده طولانیمدت آنها خود باعث فراهم کردن زمینه برای پیدایش عفونت قارچی گوش میشود. / اگر فرد دیگری قطره را درگوش بیمار بچکاند، قطره بهتر وارد کانال گوش میشود. / بیمار به پهلو دراز بکشد به نحوی که گوش مبتلا به سمت بالا قرار گیرد. / بعد از چکاندن قطره، بیمار به مدت چند دقیقه در همان حالت بماند. / بعد از چکاندن قطره نیازی به خشککردن گوش با پنبه و... نیست بلکه لازم است گوش به طور طبیعی خشک شود. / قبل از استفاده از قطره باید از سالمبودن پرده گوش خودتان اطمینان داشته باشید. چنانچه سابقه پارگی و سوراخ پرده گوش را دارید برای اطمینان از ترمیم سوراخ گوش لازم است به نزد متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. / در مواردی که عفونت خیلی شدید باشد معمولا کانال گوش کاملا متورم و حتی بسته میشود. بدیهی است در چنین حالتی قطره نمیتواند وارد گوش شود.
در این صورت پزشک باریکهای از پانسمان را که به آن مش یا تامپون گفته میشود. وارد کانال گوش میکند، این پانسمان آغشته به آنتیبیوتیک و داروهای ضدالتهابی دیگر است و سریعا درد و تورم کانال را برطرف میکند فردای آن روز مجددا بیمار به پزشک مراجعه میکند. اینک با کمشدن تورم کانال امکان ساکشن ترشحات کانال فراهم میشود.
برای کاستن آلام بیمار، مصرف داروهای ضددرد و ضدالتهابی مثل بروفن و همچنین استفاده از کمپرس گرم توصیه میشود.
نکاتی برای پیشگیری
گوشی که خشک است بعید است که دچار عفونت شود بنابراین سعی کنید که گوشتان مرطوب نباشد. / به هنگام شنا از مسدودکنندههای گوش استفاده کنید. به دنبال شنا یا استحمام، لاله گوش خود را با حوله یا سشوار خشک کنید و از دستکاری داخل کانال خودداری کنید. / اگر میزان تولید جرم گوش شما زیاد است یا ابتدای سوراخ گوش شما پوستهریزی و خارش دارد به طور دورهای به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. / برای تمیز کردن گوش، از گوشپاککن استفاده نکنید چرا که با این کار ممکن است شما قسمتهای ابتدایی کانال گوش را تمیز کنید ولی بدون شک باعث فشردهکردن و به عقب راندن جرم به قسمتهای داخلیتر کانال گوش خواهید شد و از طرف دیگر استفاده از گوشپاککن باعث تحریککردن و آسیبرساندن به پوست ظریف کانال گوش خواهد شد و این امر به میکروبها فرصت میدهد که بتواند از سد پوستی گذشته و خود را به لایههای زیرین رسانده و باعث عفونت گوش خارجی شوند.
دکتر محمدحسن عامری
متخصص گوش، حلق و بینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست