جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
بیشتر به فکر کالری باشید، نه حجم غذا
زنان بارداری که تصمیم به گرفتن روزه در ماه رمضان دارند باید با دریافت کافی مواد غذایی در فاصله افطار تا سحر از افت قند خون در طول روز جلوگیری کنند.
به دلیل فاصله زمانی طولانی میان وعدههای غذایی افطار و سحری نباید شام حذف شود زیرا ممکن است به دستگاه گوارش آسیب وارد کند. روزه داران باید در هر سه وعده غذایی در طول ماه مبارک رمضان از میوهها و سبزیجات تازه استفاده کنند. مصرف دو تا چهار واحد میوه و سبزی در مدت زمانی افطار تا سحر به روزه داران توصیه میشود.
هر واحد میوه برابر با یک میوه متوسط و هر واحد سبزی برابر با یک لیوان سبزی تازه خرد شده یا نصف لیوان سبزی پخته است.
باید به لزوم جایگزینی مواد قندی و شیرینی با میوههای شیرین هم اشاره کرد. میوههای شیرین مانند توت، کشمش و خرما علاوه بر اینکه دارای قندهای ساده هستند با داشتن مقدار قابل توجهی فیبر به آرامی هضم میشوند و اثر کمتری روی انسولین و قند خون دارند. در فاصله زمانی افطار تا سحر، روزهداران باید دو تا سه لیوان لبنیات به صورت ماست یا شیر مصرف کنند.
بهتر است هنگام سحر از مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین کمتر استفادهشود. مصرف مواد پروتئینی در وعده سحر موجب ایجاد تشنگی در طول روز میشود و بهتر است این مواد در وعدههای افطاری یا شام مصرف شوند. مصرف انواع سبزی و میوه به دلیل وجود آب فراوان به کاهش بروز تشنگی در طول روز کمک میکند. از مصرف نمک زیاد در تمام ایام بویژه هنگام سحر خودداری شود، زیرا نمک زیاد باعث دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در روز خواهد شد.
زنان شیرده باید با مصرف تمام گروههای غذایی نیاز بدن را در طول ماه رمضان برطرف کنند. دریافت کافی مایعات، مصرف مواد حاوی پروتئین در وعدههای افطاری و شام از مواردی است که زنان شیرده روزهدار ملزم به رعایت آن هستند. مادران شیرده باید منابع آب مورد نیاز خود را در فاصله زمانی افطار تا سحر با نوشیدن هشت لیوان آب یا مایعات دیگر جبران کنند. خوردن گوشت ماهی به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری برای مادران شیرده در طول ایام روزهداری بسیار مفید است. سوپ، آب گوشت و مرغ نیز میتواند در تامین آب بدن در ماه رمضان موثر باشد اما به دلیل داشتن نمک بهتر است این مواد غذایی در افطار یا شام مصرف شود. روزهداری نباید موجب کمبود مواد ضروری بدن در زنان باردار شود. زنان بارداری که قصد روزهداری در ماه رمضان را دارند باید نیاز غذایی بدن خود را در فاصله زمانی افطار تا سحر تامین کنند. زنان باردار روزهدار باید مراقب افت قند خون در ماه رمضان باشند. افت قند خون موجب ایجاد کتوزیسم در زنان باردار میشود که تاثیرات سویی برسطح هوش و فعالیتهای عصبی جنین دارد. بیماران دیابتی نوع اول که در طول روز نیازمند تزریق چندین نوبت انسولین هستند بهتر است به گرفتن روزه در طول ماه رمضان اقدام نکنند. روزه به کنترل وزن بیماران دیابتی نوع دوم که مشکل اضافه وزن دارند، کمک میکند. بهتر است روزهداران افطار را با مایعات همدمای بدن یا نسبتا گرم شروع کنند. نوشیدن آب سرد هنگام افطار میتواند موجب نوسانات در ناحیه گوارش و درد در ناحیه معده یا شکم شود.
بهترین فاصله زمانی بین صرف افطار با شام دو تا سه ساعت است. صرف دو وعده غذایی بعد از افطار به گوارش آسانتر غذا توسط معده کمک میکند و مانع از پرشدن ناگهانی حجم معده بعد از افطار میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست