سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
عرق بدنتان را با برق درمانی خشک کنید
تعرق یکی از واکنشهای طبیعی بدن محسوب میشود و به بدن در کاهش دمای خود کمک میکند اما اگر همیشه در حال عرقکردن هستید و تعرق بیش از اندازه دارید باید قدری روی مسئله دقیقتر شوید زیرا اگر این بیماری تحت درمان قرار نگیرد این احتمال وجود دارد که ناراحتیهای بیشمار دیگری گریبانگیرتان شود؛ ناراحتیهایی که حتی روابط اجتماعی روزمره شما را با مشکل مواجه میکند و اعتماد به نفستان را پایین میآورد و حتی شاید باعث شود بسیاری از موقعیتهای مهم زندگی را از دست بدهید البته جای نگرانی نیست زیرا امروزه روشهای درمانی متعددی برای تعدیل تعریق بدن کشف شده است.
● توصیههایی برای آنهایی که زیاد عرق میکنند
بهطور مرتب حمام کنید.
هر روز لباسهای زیر و جورابهایتان را عوض کنید.
دئودورانتهایی استفاده کنید که حاوی مقدار کمی مواد باکتری کش مثل آلومینیوم باشند.
برای خشکنگهداشتن پوست به زیر بغل و کشالههای ران خود پودر بمالید زیرا باکتریها روی پوست مرطوب سریعتر رشد میکنند.
اگر اقدامات بالا را انجام داده و جواب نگرفتید بدانید مشکل خاصی وجود دارد. با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش از وجود هلیکو باکتر مطمئن شوید درصورت مثبتبودن آزمایش با مصرف آنتیبیوتیک مداوا میشوید.
● وقتی کف دستها خیس است
تعریق کف دست اغلب مشکل رایج و ارثی است و ربطی به عصبیبودن شخصیت فرد ندارد. این یک اختلال فیزیولوژیکی است که از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و اغلب فرد هنگام دست دادن حس شرمساری داشته و مناسبات اجتماعی او دچار لطمه میشود. درمان این عارضه در اغلب مورد یک عمل جراحی با حداقل تهاجم است که شامل قطع یک عصب غیرحرکتی در دستهاست.
● اگر عرق نکنید، تب میکنید
انسانها بهطور میانگین ۶/۲ میلیون غده عرق روی پوست خود دارند علت عمده عرقکردن تنظیم حرارت بدن است. برای همین منظور در فصول گرم سال بهعلت تعریق و انباشته شدن آبی که روی سطح بدن جمع میشود بدن ما خنک میشود. اگر این غدد نباشند (کما اینکه در برخی بیماریها وجود ندارند) شخص به حدی حرارت بدنش بالا میرود که حتی تب میکند. پس تعریق به لحاظ فیزیولوژیک لازم است ولی این تعریق باید به حد مناسب باشد زیرا تعریق بیش از حد فرد را با ناراحتیها و مشکلاتی روبهرو میکند.
● کف دستها و پاهای خیس شده
گاهی عرق زیر بغل روی سینه جریان پیدا کرده و لباسها را خیس میکند بههمین علت فرد نمیتواند از رنگها و جنسهای مختلف استفاده کند. برای افرادی که این مشکل را دارند ممکن است افزایش تعریق در هر زمانی رخ دهد؛ در اتاق سرد و هنگام آرامش، استراحت و بدون هیچ استرس و هیجانی و حتی وقتی تنها هستند و کتاب میخوانند. این مسئله یک عارضه پزشکی است که هایپرهیدروز نامیده میشود و بهدلیل فعالیت بیش از حد غدد رخ میدهد که بدون دلیل حتی هنگامی که بدن خنک است عرق تولید میکنند.
هایپر هیدروز معمولا از نوجوانی شروع میشود. خیس بودن مداوم کف دست و پا و زیر بغل از شکایتهای اصلی این افراد است. علائم شایع آن ریزش عرق زیاد از این نواحی و بوی بدی است که در اثر وجود باکتریها در عرق ایجاد میشود.
● غذاهای تند مقصر هستند
این مسئله که تعریق بیش از حد به چه علت رخ میدهد، اغلب اوقات مشخص نیست ولی یکسری از بیماریهای داخلی مانند تیروئید پرکار، دیابت و مسائل روحی و عصبی در بهوجود آمدن آن دخیل هستند. عوامل ژنتیک هم میتوانند موثر باشند.
تب و عفونت و برخی سرطانها مانند لنفوم نشانههایی چون تعریق دارند ولی در مورد بیماریهایی مثل سل و مالاریا بهدلیل اینکه بدن دچار تب میشود و میخواهد خود را خنک کند تعریق بهوجود میآید.
استفاده از برخی داروها که حرارت بدن را بالا میبرند یا داروهای هورمونی که ورزشکاران استفاده میکنند هم تعریق را بالا میبرد.
برخی غذاهای تند و پرکالری و ادویهدار نیز باعث تعریق بیش از حد بدن میشوند.
یائسگی در زنان اغلب با حالات گرگرفتگی و تعریق زیاد بدن همراه است- بهعلت تغییرات هورمونی که در بدن این افراد رخ میدهد احساس گرگرفتگی، تعریق و تپش قلب به وجود میآید- البته پس از مدتی این حالت که تنها بهدلیل افت هورمونی دچار آن میشوند برطرف میشود.
● اگر کم عرق میکنید
تعریق بیش از حد بدن، عوارض ناخوشایندی در سلامت افراد به جای میگذارد از جمله میتوان از بثورات پوستی ناشی از مصرف از بین برندههای بو یا ضدعرقها همچنین قارچها و برخی بیماریهای پوستی که در محیط مرطوب بیشتر نمو میکنند نام برد. در صورتی که دریافت آب برای جبران مایعات از دست رفته کافی نباشد از دیگر عوارض تعریق بیش از حد است. این عارضه همانگونه که بر سلامت جسم افراد تاثیر میگذارد سلامت روحی آنها را با مشکل مواجه میکند و اغلب این افراد دچار پریشانی روانی در اثر شرمساری در ارتباطات اجتماعی خود میشوند.اولین اقدام در زمینه درمان، مراجعه به متخصصان پوست و مو و شناخت بیماری است. همانطور که تعریق بیش از حد باید مورد توجه قرار گیرد کم عرقکردن نیز ناشی از بیماری خشکی پوست و حتی سرطانهای پوست است که حتما باید تحت نظر پزشک متخصص مداوا شود.
● تزریقی که مشکل را حل میکند
معمولا اگر بیماری علت زمینهای داشته باشد، باید علت حل شده تا تعریق تعدیل شود ولی در مواردیکه علت زمینهای وجود ندارد درمانهای موضعی و خوراکی و در مراحل بعدی درمانهای جدیتر مثل تزریق بوتاکس و استفاده از روشهای جراحی صورت میگیرد. همانطور که گفته شد، ابتدا درمانهای کمهزینه و سبکتر آغاز میشود و در ادامه درمانهای سیستماتیک و دارویی چون آتروپین به کار گرفته میشود. استفاده از داروهای موضعی مانند آلومینیوم کلراید اقدام بعدی است که باید چند شب پشت سر هم بهصورت پانسمان بسته استفاده شود.استفاده از سم بوتولینوم یا همان بوتاکس اقدام بعدی است. این سم یک واسطه عصبی را که علت اصلی تعریق است مهار میکند. تاثیر بوتاکس بیشتر از سایر موارد است، اثردهی بوتاکس برای کف دست و پا ۴ تا ۶ ماه ودر زیر بغل بین ۸ ماه تا یک سال خواهد بود و به محض برگشت تعریق پس از این مدت میتوان آن را مجدد تزریق کرد.
یک روش کمخطر
یونتوفوزیس، یکی از روشهای درمانی است و عبارت است از تحمیل حرکت یونها از روی غشای بیولوژیک توسط جریان الکتریکی با اهداف درمانی. این روش جابهجا کردن یونی نیز نامیده میشود و هر چند مکانیسم تاثیر یونتوفوز در کاهش تعریق بهخوبی مشخص نیست ولی به نظر میرسد هیدروژن ناشی از هیدرولیز آب که بار مثبت دارد و در سمت منفی جمع میشود، در مجاری غدد جمع شده و باعث تخریب مجاری میشود و از این طریق میزان تعریق را کاهش میدهد.روش کار به این صورت است، از یک ظرف که از آب شیر پر شده است و ۲ الکترود صفحهای به آن وصل میشود، استفاده میکنند. بیمار ابتدا وسایل فلزی مثل انگشتر و دستبند را در میآورد تا حین کار دچار سوختگی نشود، سپس کف دستها یا پاها را در ظرف قرار میدهد، دستگاه به منبع الکتریسیته وصل میشود، جریان بهتدریج افزایش مییابد و حتی به حدی میرسد که بیمار احساس گزگز یا سوزش میکند در این لحظه است که جریان را ثابت کرده و کمی هم از آن حد کمتر میکنند. طول درمان حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در روز است و البته بعد از ۱۵دقیقه قطب مثبت و منفی تغییر میکند تا هر ۲ اندام بهطور مساوی در سمت منفی که محل تجمع یون هیدروژن است قرار بگیرد طول درمان بهطور متوسط ۶ تا ۱۰ جلسه است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست