یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

مقام وبلاگ نویسی فارسی مانند بدنی است که به سر بزرگی متصل باشد


زمانی که زبان فارسی پنجمین زبان وبلاگ نویسی شناخته می شود, گمان می کنم با توجه به تعدد فارسی زبانان در دنیا چنین مقامی عجیب باشد

چه بسا مانند بدنی است که به سر بزرگی متصل باشد. به عبارتی ویژگی سرطانی محسوب می شود که جوانان به آن گرایش پیدا کرده اند.

امید معماریان، یکی از سخنرانان جشنواره دانشجویی وبلاگ نویسان، در روز دوم برگزاری این جشنواره به بررسی کارکردهای وبلاگ پرداخت.

وی در بخشی از مطالب خود به ناموزونی ارائه مطالب در وبلاگ ها پرداخت و اظهار داشت: در برخی از حوزه ها در فضای وبلاگ، انباشته گی متن وجود دارد و در برخی از متن ها، اصلا تولید محتوایی وجود ندارد.

معماریان به بحث محدودیت در فضای وبلاگ اشاره کرد که از علت های آن محدودیت دسترسی به اینترنت و رایانه و همچنین خط قرمز های فرهنگی، اجتماعی و از طرفی نگاه خود وبلاگ نویسان است.چه بسا برخی آداب و رسوم نگارش در این محیط را ندارند.

معماریان بیان داشت: بر خلاف نظر برخی فکر می کنم، وبلاگ در جامعه ما دارای بنه ضعیفی است که ناشی ناموزونی و ناپیوسته بودن آن دارد.

وی ادامه داد:بلاگرها، وبلاگ‌نویسی را به عنوان یك پروژه اجتماعی دنبال نمی‌كنند در حالیكه باید سعی كنند دیدگاهی را دنبال نموده و دقت كنند نوشته‌هایشان به آن ایده آسیب وارد نكند، البته در ایران پراكنده‌نویسی در سراسر وبلاگ‌ها مشهود است.

این وبلاگ نویس با بیان اینكه بلاگ نویسی یك پدیده رسانه‌ای است گفت:بلاگرها از متن‌هایی استفاده می‌كنند كه قابل اتكا نیست و حتی روزنامه‌نگاران گزارش‌هایشان كه عدد و آمار دارد را در وبلاگهایشان نمی‌گذارند و سعی می‌كنند آن را در روزنامه‌ها چاپ كنند تا بهره اقتصادی نیز برایشان داشته باشد.