پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
از علل ایجاد بیماری شبکیه چشم تا درمان آن
شبکیه داخلی ترین لایه چشم است و شامل سلول های گیرنده نور و سلول های عصبی می باشد.
این لایه بسیار نازک، 75 درصد مساحت کره چشم را می پوشاند.
شبکیه، لایه حساس به نور را تشکیل می دهد و با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال آن از طریق عصب بینایی به لب پس سری، به مغز توانایی دیدن را می دهد.
سلول های گیرنده نور در شبکیه، دو نوع می باشند:- سلول های مخروطی که توانایی دیدن رنگ ها را در روشنایی به مغز می دهند.
- سلول های استوانه ای که بینایی در تاریکی را امکان پذیر می سازند.
جایی را که عصب بینایی از شبکیه خارج می شود نقطه کور می گویند.
لکه زرد (ماکولا) بخش دیگری از شبکیه است که در امتداد محور نوری کره چشم قرار دارد و در دقت و تیزبینی چشم نقش دارد.ساختمان چشم انسان شبیه یک کره است. در قسمت جلوی این کره یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد. نور از محیط خارج وارد قرنیه شده و پس از عبور از مردمک به عدسی می رسد. عدسی نور را به صورت دقیق روی شبکیه متمرکز می کند تا تصویر واضحی بر روی شبکیه ایجاد شود. چشم انسان قادر به تشخیص 900 میلیون رنگ می باشد.
پرده شبکیه چیست؟پرده شبکیه لایه ای عصبی است که در قسمت پشتی چشمتان قرار گرفته و نور را گرفته و تصاویر را به طرف مغز هدایت می کند.چشم شبیه دوربین عکاسی است. لنزی ( عدسی چشم ) که در قسمت جلویی چشم قرار دارد، نور را بر روی پرده شبکیه متمرکز می کند. شما می توانید شبکیه را مانند فیلم دوربین عکاسی فرض کنید که سطح خلفی دوربین را فرش کرده است.
مفهوم جدا شدگی پرده شبکیه چیست؟یک فوق تخصص شبکیه به معرفی بیماری های شایع شبکیه چشم پرداخت و بر ضرورت انجام مراقبت های پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز اختلالات خطرناک چشمی تاکید کرد.
او با بیان اینکه بیماری های شبکیه می تواند افراد را از بدو تولد تا دوران سالمندی گرفتار کند، عنوان کرد:به عنوان مثال بیماری های مادرزادی چون شب کوری می تواند از بدو تولد رخ داده و سلامت بینایی فرد را تحت الشعاع قرار دهند.
وی ادامه داد:در سنین کودکی، نوجوانی و جوانی نیز ضربه هایی که به چشم اصابت می کنند، عمده ترین عامل بروز اختلالات شبکیه ای چشم هستند. همچنین در سنین میانسالی و همزمان با شیوع دیابت، عوارض چشمی ناشی از آن نیز در افراد افزایش پیدا می کند.
افراد مبتلا به دیابت و بیماری های چشمیاو با بیان اینکه لازم است افراد مبتلا به دیابت توسط چشم پزشک نیز تحت نظر باشند و به صورت ادواری چکاپ شوند، گفت:اغلب اوقات می توان با اقدامات پیشگیرانه ساده جلوی بروز عوارض خطرناک چشمی را در این بیماران گرفت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد:هر چه زمان ابتلا به بیماری قند طولانی تر باشد، احتمال ابتلای فرد به عوارض چشمی آن افزایش می یابد. همچنین افزایش نوسانات قند به علت عدم کنترل آن، شانس عوارض چشمی ناشی از دیابت را بالا می برد. به همین دلیل است که بر ضرورت انجام معاینات سالانه تاکید می کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست