جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

زندگی پیامبر(ص)به زبان تركی


كتاب زندگانی حضرت محمد(ص) نوشته دكتر سیدحسن اسلامی نویسنده ایرانی از سوی دكتر حسن آلماز ،استاد فارسی تركیه به تركی استانبولی، ترجمه و منتشر شد .
عنوان اصلی: پیامبر رحمت، محمد(ص)‎/عنوان …

كتاب زندگانی حضرت محمد(ص) نوشته دكتر سیدحسن اسلامی نویسنده ایرانی از سوی دكتر حسن آلماز ،استاد فارسی تركیه به تركی استانبولی، ترجمه و منتشر شد .

عنوان اصلی: پیامبر رحمت، محمد(ص)‎/عنوان تركی:‎/ Rahmet Peygamberi Muhammed)s) ‎/ناشر: انتشارات آغاچ (A aچ Y.) ‎/: استانبول ـ مه ۲۰۰۶ / ۱۵۸ص

مترجم در مقدمه كوتاهی كه براین كتاب نوشته است (صص. ۱۲ـ ۹) اشاره می كند كه این كتاب بدون اینكه به جزئیات و تفصیلات خسته كننده دست بزند، حیات پیامبر اسلام(ص) را در چهارچوب منابع اسلامی ترسیم می كند.

در فصل اول (صص ۳۲ـ ۱۹) با عنوان «موطن و مولد» از ویژگی های زادگاه پیامبر اسلام (ص)سخن رفته و به مقولاتی چون دین، حكومت، اقتصاد، موقعیت اجتماعی و جایگاه زن در عربستان آن روز اشاره شده است.در فصل دوم (صص ۴۲ـ ۳۵) با عنوان «دوران كودكی» از جریان ازدواج عبدالله بن عبدالمطلب، تولد حضرت محمد(ص)، تسمیه او، مرگ آمنه بنت وهب (مادر حضرت محمد ـ ص) و انتقال حضرت به خانه ابوطالب سخن به میان آمده است.در فصل سوم (صص ۵۴ ـ ۴۵) با عنوان «دوران جوانی» از سفرهای حضرت محمد(ص) به شام، شركت حضرت ایشان در جنگ های حجاز و حضورشان در «حلف الفضول»، آشنایی با خدیجه و ازدواج حضرت با ایشان و تجدید بنای كعبه یاد شده است.

در فصل چهارم (صص ۶۵ ـ ۵۷) با عنوان «بعثت» از دوره كمال، دوران انزوا، اعلام نبوت (با نزول آیه: اقرأ باسم ربك) و نخستین زنی كه به اسلام مشرف شد، سخن رفته است.

در فصل پنجم (صص ۸۲ ـ ۶۹) با عنوان «دوران آمادگی: مكه» از دوره های دعوت پنهانی و آشكار، هجرت مسلمانان به حبشه، افزایش اعتراض قریش، وفات ابوطالب و خدیجه، معراج نبوی و حركت به سوی مدینه سخن به میان آمده است.در فصل ششم (صص. ۹۶ـ ۸۵) با عنوان «دوران نهادینگی: مدینه» از دیدار پیامبر اسلام(ص) با اهل یثرب و دعوت آنان به اسلام، بیعت زنان (در عقبه)، حركت حضرت به سوی یثرب، ایجاد اخوت اسلامی میان مهاجرین و انصار، بنای مسجد نبوی و تشكیل دولت اسلامی سخن رفته است.

فصل هفتم (صص ۱۱۳ـ ۹۹) با عنوان «جهاد» به شرح غزوات پیامبر اسلام (بدر، احد، احزاب) اختصاص یافته و طی آن به منطق دعوت در اسلام و صدور فرمان جهاد اشاره شده است.

فصل هشتم (صص. ۱۲۹ـ۱۱۷) به شرح ویژگی های ظاهری حضرت محمد(ص) و خصوصیات باطنی ایشان (فداكاری، عبادت، جسارت، نظافت،...) اختصاص دارد.

در فصل نهم (صص. ۱۴۴ـ۱۳۳) با عنوان «حكمت» به تعریف حكمت پرداخته شده و طی آن از طریق دستیابی به عزت و قدرت، اخوت اسلامی، ارزش علم، خصوصیات عالم و جاهل... سخن رفته است.در آخرین فصل كتاب (صص. ۱۵۵ـ ۱۴۷) با عنوان «به سوی دوست» ابتدا از «حجه الوداع» و خطبه حضرت بدین مناسبت سخن رفته و سپس از دوره نقاهت و رحلت ایشان یاد شده است.