شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
۳ درمان خانگی برای ۳ درد شایع
برای بعضی بیماریها میتوان روند درمان را با درمان خانگی شروع کرد؛ بیماریهای سادهای مثل سرماخوردگی و سردرد. اما درمان خانگی هم قواعد و قوانین خودش را دارد.
ضمن اینکه اگر مدتی از درمان خانگیتان گذشت و مشکلتان حل نشد، مراجعه به پزشک و درمان طبی ضرورت دارد. در این مطلب،
۳ بیماری رایج و ۳ درمان خانگی را با هم مرور میکنیم.
۱) اگر عضلاتتان گرفت...
در ۷۲ ساعت اولیه شروع گرفتگی عضلات، فورا تعدادی قطعه یخ یا سبزیجات یخزده را در کیسه بپیچید و آن را در پارچهای بگذارید و حداکثر ۲۰ دقیقه روی موضع دردناک قرار دهید. این کار را چند بار در طول روز تکرار کنید. کمپرس سرد، درد و ورم موضعی را کاهش میدهد و با بیحس کردن بافت عضلانی آن منطقه، تحریکات عصبی محل صدمهدیده را کم میکند. البته حواستان باشد که کمپرس سرد طولانی (بیش از ۲۰ دقیقه به طور مداوم) در ناحیه مورد نظر میتواند باعث انقباض بیش از حد عضلات و افزایش درد شود.
پس از گذشت ۳ روز از آغاز گرفتگی عضلات، میتوانید کمپرس گرم را شروع کنید. کمپرس گرم باعث شلشدن ماهیچههای منقبضشده و افزایش جریان خون در منطقه میشود. این کار حتما باید ۷۲ ساعت پس از گرفتگی عضلانی انجام شود تا التهاب فروکش کند. استفاده از گرمای مرطوب، بهتر از گرمای خشک است؛ زیرا میزان از دستدهی آب بدن را کاهش میدهد. برای این کار میتوانید از کیسههای آبگرم مخصوص کمپرس، حمام آبگرم یا جکوزی استفاده کنید.
۲) اگر سردرد گرفتید...
مسکنها را معمولا میتوانید بدون نسخه پزشک از داروخانه بخرید. این داروها اغلب برای برطرف کردن سردرد و تب یا دردهای عضلانی و استخوانی به کار میروند. فراموش نکنید نحوه استفاده وزن قرصها، مقدار مؤثر دارو و حتی مدت زمانی که باید بین مصرف ۲ قرص در نظر بگیرید، در مسکنهای مختلف، متفاوت است. گروهی از این داروها تحت عنوان داروهای «ضدالتهابی غیراستروییدی» نامگذاری شدهاند که حتما خیلی از آنها را میشناسید؛ آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و... و گروه دیگر، ترکیبات استامینوفن هستند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. شما میتوانید در صورت بروز سردرد، تب یا درد عضلانی، از پزشکتان بپرسید که از کدام مسکن استفاده کنید؛ چون اگر شما مسکن درست را انتخاب کنید، دیگر لازم نیست درد و ناراحتیرا تحمل کنید.
۳) اگر سرما خوردید...
ممکن است نتوان سرماخوردگی را کاملا معالجه کرد. اما میتوان کارهایی انجام داد تا حتیالامکان با راحتی بیشتری دوره بیماری طی شود؛ مثلا میتوانید از این توصیهها استفاده کنید:
دست کم روزی ۸ لیوان مایعات بنوشید و به مقدار کافی استراحت کنید. از الکل، کافئین و سیگار که میتوانند باعث کم آبی بدن و تشدید علایم شما شوند، اجتناب کنید.
در صورتی که تب یا سرفه شدید دارید یا به علت مصرف داروهای ضدسرماخوردگی (که حاوی آنتیهیستامین هستند) خواب آلود هستید، در خانه بمانید. اگر با فردی زندگی میکنید که بیماری مزمن دارد یا سیستم ایمنیاش مختل است، دهان و بینیتان را با ماسک بپوشانید.
اتاقتان را گرم نگه دارید اما درجه حرارت را خیلی بالا نبرید. اگر هوا خشک است، یک دستگاه مرطوبکننده یا بخور سرد میتواند به مرطوب کردن هوا و کمک به تسکین احتقان بینی و سرفه کمک کند. دستگاه بخور را تمیز نگه دارید تا از رشد باکتری و قارچ در آن جلوگیری شود. غرغره کردن آب نمک گرم چند بار در روز یا نوشیدن آبلیمو به همراه عسل ممکن است به تسکین گلو درد و تخفیف سرفه کمک کند. برای رفع احتقان بینی از قطرههای بینی حاوی آبنمک استفاده کنید. این قطرهها در داروخانهها بدون نسخه به فروش میرسند و حتی برای کودکان نیز موثر، بیخطر و غیرتحریککنندهاند. چند قطره از آنها را در هر سوراخ بینی بچکانید و سپس فورا بینیتان را تخلیه کنید.
منبع: ریدرز دایجست
ترجمه: دکتر گلرخ ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست