چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
پیشنهادی که نمی تونی رد کنی
هفته گذشته، شام مهمان یکی از دوستان بودیم. سر سفره غذا، یک دیس حلوای تزیینشده هم به چشم میخورد. میزبان میگفت این حلوا با حلواهایی که همیشه میخورید، متفاوت است بنابراین ما را برای امتحان طعم آن ترغیب کرد...
هرکدام، قاشقی از آن را برداشتیم اما هیچکدام بهدلیل طعم منحصربفرد حلوا، نتوانستیم به یک بار خوردن آن قناعت کنیم. میزبان میگفت این حلوا، حلوای عربی است و بهدلیل شیری که دارد، طعم خاصی پیدا کرده و سپس شروع کرد به توضیح دادن درباره اینکه چطور میتوان آن را پخت. این مطلب مشروح همان توضیحات است. با ما همراه شوید.
● مقدار کالری
موادغذایی حلوای عربی در مجموع ۳۱۰۰کیلوکالری انرژی دارند. در صورت تقسیم حلوا به ۲۰ قاشق غذاخوری، هر قاشق ۱۵۵ کیلوکالری انرژی خواهدداشت. این مقدار کالری بسیار بالاست و در صورتی که حلوا با مغزهای بادام و پسته نیز تزیینشده باشد، به ازای هر ۸ پسته و ۵ بادام، ۴۵ کیلوکالری دیگر نیز به انرژی آن اضافه خواهد شد.
● همراه این حلوا
میتوانید حلوای عربی را با انواع مغزها بهخصوص مغز بادام و پسته تزیین و آن را مزهدار کنید. حتی میتوانید آن را در میان نانهای ترد بستنی سرو کنید. نوشیدنی مناسب با این حلوا، چای سبز یا چای سیاه کمرنگ است که میتوانید بهعنوان میانوعده، آنها را با هم میل کنید.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا به صورت شربت درآید. در قابلمهای دیگر، آرد، شیر و روغن مایع را با هم مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا مایه غلیظ شود. زعفران، گلاب و هل را نیز به شربت در حال جوش بیفزایید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. در مرحله بعد، شربت را سریع روی مخلوط بریزید و هم بزنید. دوباره مخلوط را روی حرارت بگذارید تا سفت و شکلاتی رنگ شود. به این ترتیب حلوای عربی شما آماده خوردن است.
● مـواد لازم
آرد سفید/۲لیوان/۳۶۰کیلوکالری
شکر/۲لیوان/۸۰۰کیلوکالری
روغن کانولا/۱لیوان/۱۸۰۰کیلوکالری
شیر/۲لیوان/۱۵۰کیلوکالری
آب/۵لیوان/۰کیلوکالری
زعفران ساییده شده/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
هل ساییده شده/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
گلاب/نصف استکان/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۹ راز حلوا
حلوا از جمله خوراکیهای سنتی و شیرین ایرانی است که تنوع بسیاری دارد مثلا حلوایی به نام «حلوای به» در نقاط مرکزی ایران تهیه میشود و در مناطق شمالی کشور «حلوای گل محمدی» میپزند. در ضمن، «حلوای هویج» و «حلوای عسلی» نیز تهیه میشود که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. برای پخت حلوای معمولی باید چند نکته را در نظر گرفت:
۱. بهتر است آردی که برای تهیه حلوا استفاده میکنید، آرد شیرینیپزی باشد. برخی افراد آرد سنگک را برای تهیه حلوا استفاده میکنند ولی اگر بخواهیم رنگ حلوا قهوهای تیره باشد، میتوان از این آرد استفاده کرد، اما برای تهیه حلوا با رنگ قهوهای نسبتا روشن باید آرد شیرینیپزی را به کار برد.
۲. آرد نباید بوی کهنگی بدهد و باید تازه باشد زیرا این موضوع در طعم حلوای تهیه شده بسیار موثر است و اثر منفی دارد.
۳. برای آنکه بافت حلوا یکنواخت باشد، بهتر است آرد را الک کنید در این صورت از گلوله شدن آن تاحدودی پیشگیری خواهد شد، اما اگر حلوا، گلولهگلوله شد، بهتر است به آن کمی آب سرد بیفزایید و با قاشق هم بزنید.
۴. قابلمه مناسب برای تهیه حلوا، قابلمه مسی است. بهتر است حلوا را با قاشق چوبی هم بزنید.
۵. زعفرانی که به حلوا اضافه میکنید، باید از قبل دم کشیدن باشد و در مراحل پایانی اضافه شود تا عطر و بوی خود را حفظ کند.
۶. میتوانید بهعنوان شیرینکننده، به جای شکر به حلوای عربی، شکر قهوهای یا عسل اضافه کنید البته با افزودن شکر قهوهای رنگ حلوا به قهوهای تیره تغییر میکند.
۷. هرگز از روغن جامد استفاده نکنید زیرا در صورت سرد شدن، حلوا ظاهر مناسبی پیدا نخواهدکرد. به همین دلیل در حلوا روغن مایع، آن هم از نوع کانولا بریزید.
۸. در صورتی که یکی از اعضای خانوادهتان به آرد گندم حساسیت دارد، میتوانید در حلوا آرد برنج بریزید اما افزودن آرد ذرت را توصیه نمیکنیم.
۹. برای تزیین حلوا میتوانید از خلال بادام و پسته استفاده کنید و هرگز پودر نارگیل را به کار نبرید.
● اگر دیابت دارید
باید بدانید حلوا جزو خوراکیهای پرکالری است. به همین دلیل حداکثر یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. البته بهتر است این حلوا را با یک فنجان چای سبز بخورید و از افزودن کره به آن (برای هر چه خوشمزهتر کردن حلوا) خودداری کنید. در ضمن، بهتر است حلوایی که میخورید با کمترین مقدار مغزها باشد زیرا این مغزها، خود کالری دارند و میزان انرژی دریافتیتان را بالا خواهند برد.
● اگر اضافه وزن دارید
بهتر است آرد سبوسدار یا آرد سنگک برای تهیه حلوا استفاده کنید. برای شیرین کردن حلوا نیز از شکر قهوهای استفاده کنید و در مصرف آن نیز زیادهروی نکنید. یکی از مواردی که افراد مبتلا به دیابت نوع دوم باید در نظر بگیرند، این است که بیش از مقدار مورد نیازشان انرژی دریافت نکنند و خوراکیهای پرکالری نخورند. چون مانع تنظیم قندخونشان خواهد شد.
● اگر چربی خون دارید
هرگز از روغن جامد و کره برای تهیه حلوا استفاده نکنید زیرا مصرف این روغنها احتمال بالاتر رفتن چربیخونتان را افزایش خواهد داد. در ضمن، حلوا را با انواع مغزها مانند گردو و بادام تزیین کنید زیرا دارای اسیدهای چربی هستند که دریافتشان به تنظیم چربیخون کمک خواهد کرد.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست