چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خوش خط و خال
خال میتواند باعث زیبایی شود گاهی هم پوست فرد را بد منظره میکند. گاهی مشکلی برای سلامتی ندارد گاهی هم خیلی خطرناک میشود. خلاصه که نباید گول ظاهر خوش خط و خال، خالها را خورد، اما این خالها در واقع چه هستند.
خالها، ضایعات پوستی مسطح یا برجستهای هستند که ناشی از به هم خوردن ترکیب طبیعی بافتهای پوست در اثر افزایش یا عملکرد غیرطبیعی سلولهای رنگدانه ساز پوست هستند. در حقیقت خال یک نوع تجمع خوش خیم سلولهای رنگدانه ساز پوست است. خالها میتوانند مادرزادی یا اکتسابی باشند. اکثریت خالها اکتسابی هستند و به طور طبیعی حدود ۸۰ درصد مردم دارای یک یا چند خال هستند. در یک فرد میانسال داشتن ۲۰ تا ۴۰ خال کاملا طبیعی است. این خالها بیشتر در دوران کودکی و بلوغ ایجاد میشوند و پس از سن ۳۵ سالگی پیدایش خال جدید کمتر دیده میشود.
در بیشتر افراد با افزایش سن، خالهای تیره رنگی روی پوست بخصوص در قسمتهایی که در معرض تابش نور خورشید هستند مثل پشت دستها و صورت، ظاهر میشوند.
حدود یک درصد نوزادان، در موقع تولد دارای خال هستند. خالهای مادرزادی در موقع تولد ممکن است بسیار کمرنگ باشند و به همین دلیل ممکن است مورد توجه واقع نشوند.
خالها و سرطان
تعداد اندکی از این خالها میتوانند بدخیم شوند. تشخیص اولیه این خالهای مستعد به بدخیمی خیلی راحت است فقط باید قدری توجه داشته باشید. هر خالی که تغییر پیدا کند میتواند مستعد بدخیمی باشد. بزرگ شدن سریع خال - افزایش رنگ خال (تیرهتر شدن) هر نوع تغییر در رنگ خال به صورت نامتقارن رشد قسمتی از خال و نامتقارن شدن از نظر شکل تغییر در حاشیه خال از نظر رنگ یا شکل زخمی شدن خال و ایجاد خونریزی میتواند هشداری برای شما باشد تا به پزشک مراجعه کنید گاهی این گونه خالها نیاز به برداشتن دارند و باید آزمایش شوند.
۱۰ توصیه خال خالی
۱) از دستکاری و کندن خالهای خود جدا اجتناب کنید.
۲) اصولا خالبرداری و خالگذاری هیچکدام اقدام توصیه شدهای نیستند. پس بیدلیل دنبال تغییر وضعیت خود نباشید.
۳) خالهایی که در سنین بالا به رشد خود ادامه میدهند یا دچار تیرگی رنگ و تغییر شکل میشوند را باید برداشت.
۴) هر خالی که دچار تغییر در اندازه، شکل یا رنگ شود یا دچار خونریزی، خارش، درد یا زخم شود، باید جدی گرفته شود و برای معاینه آن به پزشک مراجعه شود.
۵) خالهایی که قطری بیش از ۵ میلیمتر دارند و دارای حاشیهای نامنظم هستند و درجاتی از التهاب و تغییر رنگ در آنها دیده میشود را جدی بگیرید.
۶) معمولا برداشتن خال توصیه نمیشود بجز خالهایی که در نواحی تحت فشار و ضربه که توصیه میشود برداشته شوند.
۷) گاهی خالها به رنگ پوست هستند و فرد با این تصور که جوشی است، آن را دستکاری میکند و ممکن است منجر به مشکلاتی شود. پس در نظر داشته باشید اساسا جوشها نیز اسباب بازی نیستند مخصوصا خالهایی که خود را جوش جا میزنند. اگر هم احیانا با جوش خود ور رفتید و بهبود نیافت یا بزرگتر شد حتما به پزشک مراجعه کنید.
۸) کسانی که در خانواده سابقه خالهای سرطانی یا سرطانهای پوست دارند، بهتر است خالهای رنگی خود را جراحی و خارج کنند.
۹) خالهایی که از بدن برداشته میشوند حتما باید به آزمایشگاه پاتولوژی بروند و بررسی شوند.
۱۰) افزایش تعداد خالها به بیشتر از ۵۰ خال میتواند نوعی اعلام خطر باشد. این افراد باید به پزشک مراجعه کنند و هر ۶ ماه یا سالی یک بار تحت معاینه قرار گیرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست