سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
سلامت تعطیل نیست
تعطیلات اوقات فراغت است و فراغت یعنی زمانی برای رسیدن به آرامش و دادن فرصتی به جسم و روح تا خودشان را بازپروری کنند...
اما گاهی در نظر گرفتن نکاتی در تعطیلات میتواند کاملا اثر معکوسی بر سلامت جسم و روان ما داشته باشد تا جایی که بازگشت از تعطیلات را مثل بازگشتن از یک جنگ کند! اما میتوان به راحتی جلوی اتفاقات بد کوچک و بزرگ را گرفت.
● دستهایتان را مرتب بشویید
بله، خیلی ساده است. بسیاری از ما در سفر بیمار میشویم چرا که دستهایمان را خوب و به موقع نمیشوییم و باعث ورود میکروب و آلودگی به بدنمان میشویم. دستهایتان را با آب ولرم و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. وقتی که عطسه میکنید حتما جلوی دهانتان را با دستمال بگیرید و اگر در آن لحظه دستمال ندارید میان آستین یا آرنجتان عطسه کنید نه میان دستهایتان که قرار است به فرمان ماشین بزنید یا غذا درست کنید و کودکتان را در آغوش بگیرید.
● گرم بمانید
حتما در سفر لباس گرم همراه خودتان داشته باشید مخصوصا اگر بچه کوچک همراه دارید این نکته را رعایت کنید. بهتر است به جای یک لباس گرم سنگین چند لباس سبک و گرم با خودتان همراه ببرید.
● استرستان را کنترل کنید
نیازی نیست مدام با یک متر و خطکش سلامتتان را اندازهگیری کنید. با دیگران وارد بحثهای استرسآور و بحثهایی که در آن اختلافنظر دارید نشوید. انتخاب همسفر خوب و نگاه مثبت داشتن به وقایع با همه سختیهایش سلامت روان شما و اطرافیانتان را حفظ خواهد کرد.
● ایمن سفر کنید
عصبانی رانندگی نکنید و راننده را عصبانی نکنید؛ اگر خوابتان میآید یا دارویی مصرف کردهاید که سطح هوشیاریتان را پایین آورده سریعا کناری بزنید و استراحت کنید. کمربند خودتان و بچهها را در طول سفر ببندید. اگر سوار اتومبیلی هستید که راننده رعایت نکات را نمیکند حتما به او هشدار دهید و اگر اعتنا نکرد به پلیس اطلاع دهید. نترسید، خجالت نکشید و بگذارید کسی در سفر صدمه نبیند و با خوشحالی و به اتفاق هم به خانه برگردید.
● سیگار را فراموش کنید
به محیط باز و زیبایی رفتهاید، مهمان هستید و از فضا و افراد در حال لذت بردن هستید چرا خودخواهی و هوا را آلوده میکنید. اگر خودتان را دوست ندارید حداقل به دیگران احترام بگذارید.
● مراقب بچهها باشید
بچهها در معرض خطرهای بسیاری هستند. از نیشزدگی گرفته تا افتادن پس کاملا مراقب آنها باشید اما نه با نگرانی و ترس و لرز. تنها کافی است از کمی فاصله آنها را مشاهده و در طول سفر مراقبت از آنها را بین بزرگسالان تقسیم کنید. مراقب وسایل خطرناک، مثل چاقو غذاهایی که میخورند، بازیهایی که میکنند باشید. اگر در حال پخت و پز هستید آنها را از آن محل تا جایی که میشود دور کنید.
● غذای سالم بخورید
هنگامی که میخواهید غذا بپزید از تاریخ مصرف غذا، سلامت آن، تمیز بودن ظرف و آلوده نبودن دستهایتان مطمئن شوید. تا حد امکان بین راه غذاهای رستورانهایی که مجوز بهداشت ندارند را نخورید. موادغذایی فاسدشدنی را بیرون از یخچال نگذارید.
● پیشگیری کنید
آسیب مادی و جسمی همه جا در کمین ماست اما اگر مراقب باشیم اتفاقی نمیافتد. شیر گاز را هنگام خروج ببندید. هنگام دوچرخهسواری سربچهها کلاه کاسکت استاندارد بگذارید. کبریت و فندک را از جلوی دست بچهها دور کنید. داخل پارکینگ و فضای بسته بچهها را در اتومیبل روشن نگذارید. داخل فضای بسته پختوپز نکنید.
● فعالیت داشته باشید
درست است که تعطیلات زمان استراحت است اما به این معنا نیست که فعالیت فیزیکیتان را تعطیل کنید بلکه باید در عین حال که مواد شیرین کمتر میخورید کمی هم پیادهروی و شنا کنید تا در آخر تعطیلات دچار مشکل نشوید.
● چکاپ شوید
بررسی قند، فشارخون، داروهایی که لازم دارید و واکسنی که باید به فرزندتان بزنید قبل از سفر لازم و ضروری است و میتواند نگرانی شما را در طول تعطیلات که پزشکی در دسترس نیست، کمتر کند.
منبع: مرکز پیشگیری از بیماری های ایالات متحده
لیلا افشار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست