یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
نارگیل
نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شده است و در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد.
مردم اقیانوس آرام نارگیل را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می کنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند. ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می گوید هر کس که درخت نارگیل می کارد برای خودش و برای بچه هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می کند.
نارگیل معمولا از هندوراس، پاناما و جمهوری دومینیکین به کانادا وارد می شود. مقدار بسیار کمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود که به مصرف داخلی می رسد.
نارگیل درختی است که بطور قائم بالا می رود. ارتفاع آن به ۳۰ متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد.
برگهای آن دراز و بطول ۴ تا ۵ متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است. طول برگچه ها حدود یک متر است. رنگ ها سبز روشن است
میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است .
میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت است. در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آنرا بیرون آورد. سپس با چکش آنرا بشکنید و از گوشت داخل آن استفاده کنید. البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشکند.
درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیر داردولی به تدریج میوه می رسد مقدارشیر آن کمتر می شود.
برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمنا آنرا تکان دهید که صدای شیر داخل آنرا بشنوید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است.
● ترکیبات شیمیایی:
گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز است.
در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین، آرژینین، لیزین، تایروزین، تریپتوفان، پرولین، لوسین و آلانین موجود است.
در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است:
▪ انرژی: ۳۵۰ کالری
▪ آب: ۵۰ کالری
▪ پروتئین: ۵/۳ گرم
▪ چربی: ۳۵ گرم
▪ مواد نشاسته ای: ۹ گرم
▪ کلسیم: ۱۲ میلی گرم
▪ پتاسیم: ۲۵۰ میلی گرم
▪ سدیم: ۲۵ میلی گرم
▪ فسفر: ۹۵ میلی گرم
▪ آهن: ۸/۱ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۱ : ۰۵/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ : ۰۲/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ : ۵/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ث : ۲/۳ میلی گرم
همانطور که گفته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود. ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن شیر نارگیل گفته می شود و در اکثر موارد منظور از شیر نارگیل شیری است که از گوشت نارگیل گرفته می شود.
شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد.
▪ آب: ۶۵ گرم
▪ پروتئین: ۲/۳ گرم
▪ چربی: ۲۵ گرم
▪ مواد نشاسته ای: ۵ گرم
▪ کلسیم: ۱۶ میلی گرم
▪ فسفر: ۱۰۰ میلی گرم
▪ آهن: ۵/۱ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۱ : ۰۳/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ :۰۱/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ : ۸/۰ میلی گرم
▪ ویتامین ث : ۲ میلی گرم
● خواص داروئی
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است.
۱) نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.
۲) حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.
۳)برای خوشبو کردن دهان مفید است.
۴)ضعف کبد را درمان می کند.
۵)برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
۶) ادرار را زیاد می کند.
۷) درد مثانه را رفع می کند.
۸) زخم های بدن را مداوا می کند.
۹) کرم معده و روده، مخصوصا کرم کدو را از بین می برد.
۱۰) برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
۱۱)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.
۱۲) ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است.
۱۳) دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است.
۱۴) برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.
● خواص شیر نارگیل
۱) شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است.
۲) برای رفع اسهال خونی مفید است.
۳) برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید.
۴) شیر نارگیل ضد سم است.
۵) برای پائین آوردن تب مفید است.
۶) برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.
● خواص روغن گوشت نارگیل
روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید.
۱) برای معالجه بیماریهای پوستی به کار می رود.
۲) حافظه و هوش را تقویت می کند.
۳) درد مثانه را رفع می کند.
۴) کرم کدو و کرم های دیگر روده را دفع می کند.
۵) در درمان کمر درد موثر است.
۶) معالج بواسیر است.
۷) محرک نیروی جنسی است.
● مضرات
نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود.
چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند.
نویسنده : سعید تهرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست