جمعه, ۳۰ شهریور, ۱۴۰۳ / 20 September, 2024
نگاه اروپا به دیپلماسی مدودف
آیا دیمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه قدرتمندتر از حریفانش است یک تحلیلگر معتقد است که مدودف به کمک ولادیمیر پوتین و حمایت دوستان اروپایی اش از جمله آنگلا مرکل سیاست خارجی روسیه را پیش خواهد برد و این یکی از دلایل سفر مدودف به اروپا بود. دیدار مدودف از برلین نشان دهنده این است که سیاست و استراتژی همکاری روسیه با غرب ادامه دارد. روسیه به سرمایه گذاری و تکنولوژی آلمان نیاز دارد و می توان گفت که آلمان نیز به گاز و نفت سیبری روسیه نیازمند است. این همکاری متقابل در اوایل سال ۲۰۰۷میلادی پایه گذاری شد.سفر مدودف به آلمان دارای محورهای متعددی بود و مباحث زیادی از جانب مدودف مطرح شد که می توان به جنگ سرد و اقتصاد آلمان و همکاری آلمان و روسیه، گفت و گوی پطرزبورگ، جامعه آلمان، سیاست خارجی آلمان و چندین طرح دیگر اقتصادی،علمی و سیاسی و همکاری رسانه ای اشاره کرد.
مدودف با چشمان آبی رنگ نافذ و کراوات نقش دار آبی رنگ در نخستین نظر به یک وکیل جوان شباهت دارد که سعی می کند خود را در چشم مخاطب یک فرد قدرتمند نشان دهد. وی دارای آرامش قابل ملاحظه ای در بیان خویش است و با به کاربردن مفاهیم نو گفتار سیاسی خود را در نظر مهمانان شنیدنی نشان می دهد. با نگاهی به رؤسای جمهوری های گذشته روسیه می توان گفت که میخائیل گورباچف در نظر آلمان ها مظهر مهر و دوستی بود که مخاطب را به وجد می آورد و بوریس یلتسین با نفوذش در غرب به عنوان یک شریک مطمئن شناخته می شد و ولادیمیر پوتین که در پائیز ۲۰۰۱میلادی در مجلس آلمان (بوندستاگ)به سخنرانی پرداخت زبان آلمانی را بسیار دقیق صحبت می کند و آن را در دوران مأموریتش در آلمان شرقی سابق آموخته است و مدودف که مورد اعتماد نخبگان آلمان است و بسیاری او را قبلاً از اجلاس اقتصادی داووس می شناختند.
مدودف پله های ترقی را طی کرد و این شهرت را به عنوان ناظر کرملین در شرکت گازپروم انحصاری دولت به دست آورد که به عنوان مدیری مؤثر در این پروژه ملی روسیه شناخته شد.
مدودف به عوارض سوء سیاست و زد و بندها و فسادها واقف است و روس ها معتقدند که فریب دادن او چندان ساده نیست از طرفی او همانند رئیس سابق اش، پوتین دولت های غرب را می شناسد بر این اساس اول از در دوستی با غرب وارد شده است زیرا پیشرفت و صعود را سرلوحه خویش قرار داده است.
روسیه از نظر حقوقی به عنوان بخشی از اروپا به حساب می آید. مهم ترین سؤال محافل غرب درباره او این است که که آیا مدودف روابط روسیه و اروپا را تحت تأثیر قرار می دهد. و آیا او همان اندیشه پوتین را دنبال خواهد کرد لیبرال های روسیه خوشبین هستند که مدودف چون از یک قشر متوسط است در سیاست اجتماعی و اقتصادی همراستا با نگاه جهان آزاد عمل خواهد کرد. او دریافته است که طرح صنعتی کردن روسیه که تز سنتی آن از اتحاد جماهیر شوروی الهام گرفته است قابل دوام نیست. مدودف به استراتژی همکاری مدرن که دائما در سخنرانیهایش به آن اشاره می کند معتقد است و به همکاری تجاری وسیع با غرب و اروپا از جمله آلمان اشاره دارد.
اما در عرصه سیاسی مسیر برای همکاری مسکو و غرب چندان هموار نیست. روسیه به عنوان یک قدرت جهانی مطرح است و مدودف از روسیه به عنوان محور اوراسیا یاد می کند که گوشه ای از طرح گورباچف که اروپا خانه مشترک ماست را تداعی می کند. مدودف همچنین در سخنرانی هایش به تاریخ می نگرد. وی از قربانیان استالین سخن می گوید اما نمی خواهد از وقایع دردناک صحبت کند و این که چگونه روسیه از شوروی جدا شد بلکه او همچون پوتین تاریخ را برای استخراج درس های اقتدار دوران تزارها تورق می کند.
مجله آلمانی دی ولت / ترجمه: شیرین کسرائی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست