دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

دلیل این همه خستگی چیست؟


دلیل این همه خستگی چیست؟

بعد از ناهار و زمانی که به ساعات نیمه روز نزدیک می شویم، چه اتفاقی می افتد که احساس خستگی و کسالت بر ما چیره می شود به طوری که حتی صدای تیک تیک ساعت را نیز می شنویم و به فکر چاره ای …

بعد از ناهار و زمانی که به ساعات نیمه روز نزدیک می شویم، چه اتفاقی می افتد که احساس خستگی و کسالت بر ما چیره می شود به طوری که حتی صدای تیک تیک ساعت را نیز می شنویم و به فکر چاره ای برای این خستگی می افتیم.

خستگی بین روز محصول الگوی زندگی مدرن و امروزی است که همیشه ما را از تحرک بازمی دارد. حتماً در اداره و ساعات کار متوجه همکاران خود شده اید که پشت سر هم قهوه و یا چای می نوشند تا از این سستی و خواب آلودگی خلاصی یابند. اما چه عواملی موجب این احساس ناخوشایند می شوند و آیا راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟

چرا خسته و خواب آلوده می شویم؟

۱- نداشتن خواب کافی و مطلوب در هنگام شب؛

اکثر ما کار را به خانه می بریم. همین طور حرف زدن با تلفن و کار با لپ تاپ و رایانه را در منزل هم ادامه می دهیم و بدون توقف تا نیمه شب تلویزیون تماشا می کنیم. با این کار خود را از ساعات اولیه خواب شبانه که تأثیر بسزایی در آرام کردن و ترمیم اعصاب خسته و سرحال کردن بدن دارد محروم می کنیم. اگر به طور منظم دیر بخوابیم و صبح زود بیدار شویم تا به سرکار برسیم، باعث می شود که خیلی زودتر در طول روز خسته شویم. بنابراین توصیه می شود حداقل ۷تا ۸ساعت خواب شبانه آرام و بدون آشفتگی داشته باشید و سعی کنید تلفن همراه خود را نیز خاموش کنید.

۲- نداشتن زمانی برای ورزش و بازی کردن

بدون شک بدن شما بدون ورزش زودتر خسته و فرسوده می شود. درست است که ساعات اولیه صبح پرترافیک ترین ساعات کاری ست اما حتی از یک فرصت اندک نیز استفاده کنید و خود را از یک نرمش ساده، پیاده روی کوتاه یا دویدن مختصر روی تردمیل محروم نکنید.

همچنین این تفکر اشتباه را از خود دور کنید که تأثیر ورزش و تحرک در ساعات بعدازظهر نصف تأثیر ورزش صبحگاهی است چون باید هر زمانی را برای ورزش کردن غنیمت بشمارید در غیر این صورت هیچ گاه از مزیت هورمون های شادی که بدن را سرزنده و شاداب می کنند بهره مند نخواهید شد.

۳- اضطراب و نگرانی دائمی را از خود دور کنید.

استرس بیش از حد و طولانی مدت نه تنها فشارخون را بالا می برد بلکه باعث کاهش تمرکز می شود. سعی کنید با تکنیک های مختلف خود را شاد و عاری از تنش نگه دارید. به شغل خود، خانواده و اطرافیان خود افتخار کنید. با این کار نگرانی های خود را پایان خواهید داد.

۴- نداشتن زمانی برای خوردن یک صبحانه کامل و متعادل

بیشتر کسانی که هنگام بعدازظهر احساس خستگی می کنند افرادی هستند که به امید یک ناهار مفصل از صبحانه صرف نظر می کنند. نخوردن صبحانه موجب پرخوری در وعده ناهاری می شود و در نتیجه خستگی شما را تشدید می کند.

- توصیه هایی برای سرزنده و بانشاط ماندن در طول روز:

- حتماً به موقع از یک صبحانه متعادل استفاده کنید که حاوی انواع غلات، لبنیات و میوه های موردعلاقه شما باشد.

- از نوشیدن زیاد قهوه یا چای بعد از صبحانه یا قبل از ناهار پرهیز کنید. چون این کار نه تنها اشتهای شما را به هم می ریزد بلکه شما را مضطرب می کند.

- در وعده ناهار غذای زیاد نخورید چون باعث می شود باقی روز احساس خستگی کنید. اما همین غذای مختصر باید حاوی مقادیر متعادلی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها باشد.

- شب به اندازه کافی بخوابید.

- برنامه ورزشی داشته باشید.

- حداقل ۸تا ۱۰لیوان در طول روز آب بنوشید.

- بین صبحانه و ناهار تنقلات مصرف نکنید.