شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

خطر صندلی جلوی اتومبیل برای کودکان


خطر صندلی جلوی اتومبیل برای کودکان

از آنجا که احتمال وقوع حادثه و تصادف هنگام مسافرت یا سفرهای درون‌شهری و در ترافیک، وجود دارد، باید هنگام رانندگی حواستان به بچه‌ها که از آسیب‌پذیرترین گروه سنی در حادثه‌های …

از آنجا که احتمال وقوع حادثه و تصادف هنگام مسافرت یا سفرهای درون‌شهری و در ترافیک، وجود دارد، باید هنگام رانندگی حواستان به بچه‌ها که از آسیب‌پذیرترین گروه سنی در حادثه‌های مختلف هستند،‌ باشد...

براساس قوانینی که در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا وضع شده است، نشاندن کودکان زیر ۸ سال روی صندلی جلوی ماشین مجاز نیست. حتی در مواردی گفته می‌شود بچه‌ها تا ۱۰ سالگی باید در صندلی‌ عقب ماشین بنشینند و کمربند ایمنی هم ببندند.

براساس این قوانین،‌ حتی پدر و مادرهایی که روی صندلی جلوی خودرو می‌نشینند، مجاز به بغل کردن کودک زیر ۶ سال نیستند. تحقیقات ثابت کرده‌اند اگر هنگام تصادف‌ بچه‌ها در صندلی جلو، حتی در بغل والدین خود نشسته باشند،‌ به دلیل تکان‌های سنگین و ضربه‌ای که وارد می‌شود، امکان ضربه و خونریزی مغزی در آنها بسیار بالا خواهد بود و حتی این خونریزی‌ها می‌توانند منجر به مرگ هم بشوند. گاهی هم خونریزی مغزی با عوارضی مانند تشنج یا از دست دادن قدرت تکلم و شنوایی خواهد بود. به همین دلیل کودکان باید هنگام رانندگی در امن‌ترین قسمت عقب خودرو باشند و کمربند ایمنی‌شان هم بسته شود.

گاهی از ما می‌پرسند استفاده از صندلی اتومبیل مخصوص کودک برای بچه‌های کوچکی که قادر به نشستن و بستن کمربند ایمنی نیستند، ‌مناسب‌تر است یا در آغوش گرفتن آنها؟

در صورت امکان، نشستن پدر یا مادر در صندلی عقب و بغل کردن کودک بهتر است زیرا امکان تکان خوردن صندلی، ‌حرکت کردن، پرتاب شدن و آسیب کودکانی که در صندلی مخصوص خود نشسته‌اند، هنگام تصادف وجود دارد، بهتر است در جاده و سفرهای طولانی‌مدت، هرگز کودک را روی صندلی‌اش در عقب ماشین رها نکنید و با به آغوش کشیدن او، فضا و مکان امن و راحتی برایش مهیا کنید.

دکتر اکبر کوشانفر

متخصص اطفال و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی