سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی ایران ادکا


اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی ایران ادکا

در این مطلب به معرفی اتحادیه انجمن­های علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی ایران ادکا پرداخته خواهد شد و پیشینه آن برای آشنایی دانشجویان دیگر رشته ها منعکس می شود

نیاز به همکاری، ارائه اطلاعات، انتقال تجربیات و رسیدن به اهداف مشترک از مهمترین عوامل شکل گیری تشکلی دانشجوئی و خودجوش به نام اتحادیه انجمن های علمی دانشجوئی کتابداری و اطلاع رسانی بوده است.

این تشکل که با نام اختصاری «ادکا» فعالیت خود را آغاز کرده است مرهون تلاش تمامی کسانی است که به رشته و حرفه کتابداری و اطلاع رسانی عشق می ورزند.

دبیران انجمن های علمی دانشجوئی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های علامه طباطبائی، شهید بهشتی، الزهرا، تهران و پیام نور در جلسه ی مشترک اسفندماه سال ۱۳۸۴ تصمیم به تاسیس تشکلی واحد از انجمن های علمی دانشجوئی کتابداری و اطلاع رسانی سراسرکشور گرفتند.جلسات هم اندیشی تاسیس این تشکل با شرکت سایر دانشجویان علاقه مند از تمامی دانشگاهها‌ (علامه طباطبائی، شهید بهشتی، الزهرا، تهران، پیام نور، شاهد، علوم پزشکی ایران و...)قوت بیشتری گرفت و در طی این جلسات بود که اتفاق نظر بر روی تشکیل اتحادیه انجمن های علمی دانشجوئی کتابداری و اطلاع رسانی صورت گرفت.

نخستین جلسه عمومی معرفی اتحادیه به دانشجویان در تاریخ ۴/۳/۱۳۸۵ در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد. در طی این جلسه علاوه بر بیان اهداف تشکیل اتحادیه و دعوت به همکاری از تمامی دانشجویان علاقه مند کلیاتی در مورد اتحادیه های انجمن های علمی دانشجوئی توسط نماینده وزارت علوم مطرح گردید.

پس از اولین جلسه عمومی، جلسات تنظیم اساسنامه جهت برگزاری مجمع عمومی و شروع به کار رسمی ادکا به صورت منظم و هفتگی تا آبان ماه سال ۱۳۸۵ برگزار گردید، در طی این جلسات همچنین برنامه ریزی و فراهم آوری مقدمات برگزاری مجمع عمومی انجام شد.

دراولین مجمع عمومی ادکا که در ۲۴ آبان ماه سال ۱۳۸۵ در دانشگاه تهران با حضورنمایندگانی از ۱۳ دانشگاه کشور برگزار شد. اساسنامه به تصویب مجمع عمومی رسید و انتخابات دبیر،نایب دبیر،سایر اعضای هیئت مدیره و شورای ناظر برگزار گردید.

▪ هیئت مدیره:

ـ مهدی جعفری از دانشگاه علامه طباطبائی (دبیر)

ـ مریم پاکدامن نائینی از دانشگاه الزهرا (نائب دبیر)

ـ علی اکبری از دانشگاه تهران (همایش ها)

ـ عبدالحسین بختیاری از دانشگاه پیام نور قم (آموزش و پژوهش)

ـ ملیحه اکثری از دانشگاه الزهرا (بازدید و اردوها)

ـ امیرحسین رجب زاده عصارها از دانشگاه علامه طباطبائی (امور مالی)

ـ زهرا شاملو از دانشگاه علوم پزشکی ایران (روابط عمومی و اطلاع رسانی)

ـ مریم مرادی از دانشگاه نبی اکرم تبریز (ترجمه)

ـ عبدالله جعفری از دانشگاه شهید چمران اهواز (نشریه).

▪ شورای ناظر:

ـ علی امیر کیانی از دانشگاه پیام نور تهران،

ـ عبدالله حسین زاده از دانشگاه شاهد

ـ مریم چهره قانی از دانشگاه تهران.

▪ شورای مشاوران:

ـ فاطمه پازوکی از دانشگاه شهید بهشتی،

ـ فائزه سادات مدرسی از دانشگاه پیام نور تهران،

ـ صفورا صحراگرد از دانشگاه شاهد

امیررضا اصنافی