چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

معرفی صاحب خانه با رنگ ها


معرفی صاحب خانه با رنگ ها

تا به حال برایتان پیش نیامده است که به محض ورود به خانه ای احساس راحتی و صمیمیت داشته باشید یا بدون اینکه بدانید میزبان کیست, معذب و رسمی سر جایتان بنشینید و برای رفتن از آن خانه ثانیه شماری کنید

تا به حال برایتان پیش نیامده است که به محض ورود به خانه‌ای احساس راحتی و صمیمیت داشته باشید یا بدون اینکه بدانید میزبان کیست، معذب و رسمی سر جایتان بنشینید و برای رفتن از آن خانه ثانیه‌شماری کنید؟!

شاید دقت نکرده باشید اما تاثیر رنگ‌های یک خانه بر روی شما بسیار زیاد است. این رنگ‌ها صاحبخانه را به شما معرفی می‌کنند و حس و حال آنها، شخصیت و علایق‌شان را قبل از برخورد با خود آنها با شما در میان می‌گذارند. خانه شما برای روح‌تان آرامش می‌آورد و پناهگاه شماست، فضایی است که با عزیزان‌تان دور هم جمع می‌شوید. رنگ صحیح و ترکیب‌های رنگی مناسب به آرامش شما قوت بخشیده و خانه‌تان را زیبا می‌سازد. هر رنگی حرفی برای گفتن دارد به همین دلیل رنگی که خیلی به آن علاقه دارید شاید مناسب کل خانه نباشد. اگر روان‌شناسی رنگ‌ها را بدانید راحت‌تر می‌توانید به هدف خود از دکور منزل برسید. البته بد نیست که به مجله‌ها و عکس‌های دکوراسیون داخلی نیز نگاهی بیندازید.

ٰ● قرمز

بعضی‌ها عاشق رنگ‌های گرم و پرهیجان‌اند. اگر جزو این دسته از افراد هستید، به احتمال زیاد رنگ پویایی چون قرمز شما را شیفته خود می‌کند. قرمز رنگ شور و عشق است، رنگی است که نادیده گرفته نمی‌شود چرا که رنگ خون، حیات، قدرت و سرزندگی است. طیف‌های شفاف این رنگ مثل آلبالویی، زمانی که در دکوراسیون یک فضا به کار می‌روند می‌توانند القا‌کننده حس جوانی، زندگی و انرژی باشند. تونالیته‌های تیره‌تر که معمولا درصدی از رنگ آبی را نیز در خود دارند، مانند ارغوانی، شرابی و یاقوتی، بیشتر نشانه قدرت، توانگری و سنت هستند. و قرمزهای گرم مثل گوجه‌ای و قرمز مخملی رنگ‌هایی دوستانه‌تر و گرم هستند. رنگ قرمز باعث تقویت حس بویایی و اشتها می‌شود بنابر این می‌توانید از آن در محیط آشپزخانه و ناهارخوریی‌تان استفاده کنید تا هم از انرژی آن بهره‌مند شوید و هم از قرار گرفتن آن در کنار دیگر رنگ‌ها لذت ببرید. در علم قدیمی چیدمان با توجه به انرژی جاری در خانه، رنگ قرمز به عنوان دعوت‌کننده استفاده می‌شده است و به همین علت کاربرد زیادی در ورودی خانه‌ها داشته است تا ثروت و شادی را به درون خانه راهنمایی کند.

▪ قرمز به عنوان تاکید: این رنگ درخشان می‌تواند در فضاهای کوچک مثل ورودی‌های خانه و راهروها بسیار کاربردی و مناسب باشد و به علت اینکه چشم را به سوی خود می‌کشد در پشت زمینه و درون کابینت‌ها نیز استفاده می‌شود.

▪ روانشناسی قرمز: اگر قرمز رنگ مورد علاقه‌تان است، شما فردی با اعتماد به نفس بالایی هستید! افراد ثروتمند و به طور کل کسانی که اهل ریسک کردن هستند این رنگ را دوست دارند. این دسته عاشق هیجان و تجربه کردن هر چیز تازه‌ای هستند و خیلی زود از یکنواختی خسته می‌شوند. اگر از این رنگ خوش‌تان نمی‌آید، شاید به این دلیل است که هیجان و قدرت آن با روحیه‌تان سازگار نیست. بهتر است برای یافتن آرامش مورد نظرتان به سراغ رنگ‌های آرام‌تر بروید.

● صورتی

صورتی به عنوان یک رنگ شیرین، معصوم و رمانتیک شناخته شده است. تندی و حرارت قرمز را ندارد اما از خانواده قرمز‌هاست. صورتی بسته به میزان قرمز به کار رفته در آن می‌تواند در رده رنگ‌های سنگین و موقر یا رنگ‌های احساسی و هیجانی قرار بگیرد.

▪ صورتی در دکوراسیون: یک رنگ معمول برای اتاق خواب‌ها و حمام است. صورتی پررنگ برای بیان شادی و انرژی در یک آشپزخانه یا نشیمن خانوادگی مناسب است.

▪ روان‌شناسی صورتی: اگر به صورتی علاقه دارید، شما یک فرد رمانتیک، لطیف و عاشق تمیزی هستید. شما یک دوست خوب بوده و خشونت ناراحت‌تان می‌کند. ممکن است با استعداد باشید ولی جاه طلب و جویای نام نیستید و به کم قانع می‌شوید. مردم به گرمی و خوش رویی شما پاسخ می‌دهند اما زندگی خصوصی‌تان را برایشان باز نمی‌کنید. شما هوشیار و محتاط بوده و در بسیاری از اوقات مشغول تفکر هستید. اگر به صورتی علاقه ندارید، شما این رنگ را تنها برای دختربچه‌ها در نظر دارید و برای خود به رنگ‌های جدی‌تر فکر می‌کنید.

● زرد

زرد به طور کلی نمادی از خورشید و نور است. زرد و طلایی مفهومی از عشق آسمانی در فرهنگ‌های قدیمی داشته است تا جایی که عروس‌های یونان و روم لباس زرد می‌پوشیدند. این رنگ سمبل سخاوت، نجابت و دانایی بوده و رنگی شاد و دوستانه است. زرد کم رنگ کودکانه، زرد پررنگ مهربان و گرم و زرد خالص بیان‌کننده هیجان، فعالیت و قدرت است.

▪ زرد در دکوراسیون: برای مناطقی که اغلب شاهد ابر و بارندگی می‌باشند یا اتاق‌های از خانه که آفتاب‌گیر نیستند، زرد گزینه مناسبی برای دکور است زیرا فضا را روشن‌تر نشان می‌دهد. این رنگ برای راهرو‌های باریک نیز مناسب است. برای جلوه بیشتر مبلمان می‌توان از این رنگ در بخشی از کوسن‌ها، تابلو‌ها و... استفاده کرد. برای فراهم کردن یک ورودی گرم و دوستانه زرد را می‌توانید به کار ببرید.

▪ روان‌شناسی زرد: اگر به زرد علاقه دارید، شما فرد گرم و خوش‌مشرب، خوش‌بین و سرشار از انرژی هستید. می‌خواهید خلاق و هنرمند باشید، قوه تخیل بالایی دارید و به دنبال بهترین‌ها هستید. شما از مبارزه و رقابت لذت می‌برید و بسیار کنجکاو هستید. به دنبال کمال هستید اما برای رسیدن به آن از خوش‌گذرانی‌هایتان نمی‌گذرید. اگر به زرد علاقه ندارید، شما واقع‌گرا بوده، از امتحان کردن ایده‌های جدید می‌گریزید. ترجیحا راه‌هایی را می‌روید که به نتیجه آنها مطمئن هستید.

● نارنجی

نارنجی ویژگی‌های هر دو رنگ قرمز و زرد را در خود دارد، هیجان و انرژی قرمز و خصوصیت آفتابی و گرم زرد در کنار هم. این رنگ اشتهاآورترین رنگ در بین رنگ‌هاست و به همین علت در لوگوی بیشتر رستوران‌های فست‌فود از آن استفاده می‌شود.

▪ نارنجی در دکوراسیون: بسیاری از طراحان معتقدند که رنگ هلویی یا طیف‌های بژ آن، تنها رنگی است که با تمامی رنگ‌ها همخوانی دارد. طیف‌های نارنجی گرم و دعوت‌کننده هستند و برای ورودی‌ها و آشپزخانه بسیار مناسب می‌باشند. به طور کل در هر کجای خانه احتیاج به تاکید و جلب نظر داشتید، انواع نارنجی و به ویژه نارنجی پررنگ برای این منظور گزینه‌های ایده آلی هستند.

▪ روان‌شناسی نارنجی: اگر این رنگ، رنگ محبوب شماست، به طور حتم فردی فعال، کوشا، برون‌گرا، دست‌ودلباز و خوش‌برخورد هستید که از ایده‌های جدید استقبال می‌کنید و در کار خود بسیار موفقید. گرچه ممکن است در بعضی موارد غیرقابل اعتماد به نظر برسید چرا که هر روز به دنبال تجربه‌ای تازه می‌باشید! چنانچه علاقه‌ای به نارنجی ندارید، می‌توان گفت که فردی درون گرا و به دور از هیاهو و زرق و برق هستید که ترجیح می‌دهید چند دوست صمیمی داشته باشید تا تعداد بی‌شماری آشنا!

● سبز

سبز ترکیبی است از آرامش آبی و هیجان زرد. این رنگ برای چشم پرآسایش‌ترین رنگ بوده و بین همه رنگ‌ها چشم انسان قابلیت تشخیص بیشترین تنوع طیف سبز را داراست.

▪ سبز در دکوراسیون: به دلیل تنوع طیف سبزها، از این رنگ می‌توان در تمام اتاق‌های خانه استفاده کرد. در کتابخانه یک سبز پررنگ فضایی ثابت و ساکت را فراهم می‌آورد. سبزآبی در حمام، سبز زیتونی در نشیمن و... . سبز‌ها در عین حال نمادی از طبیعت نیز می‌باشند و با آوردن آنها به خانه خود ذات طبیعت گرای شما به آرامش می‌رسد.

▪ روان‌شناسی سبز: اگر به سبز علاقه دارید، شما فرد متعادل و محکمی هستید و سعی دارید از دیگران مراقبت کنید. انجام کار درست برای شما خیلی مهم است و یک شهروند منضبط هستید. در کارهای گروهی و اجتماعی پررنگ جلوه می‌کنید. مهربان و باگذشت هستید. باهوش و عاشق ایده‌های تازه و نو می‌باشید. غذا خوردن را بهترین لذت دنیا می‌دانید و به احتمال زیاد اضافه وزن دارید.

▪ اگر به این رنگ علاقه ندارید: آزاد و فارغ از قید و بندها هستید. تنهایی را دوست دارید. شما دوست دارید مطرح و شناس باشید و به همین دلیل از کارهای گروهی دوری کرده و سعی دارید شانس خودتان را به تنهایی امتحان کنید و از یک پیروزی فقط به نام خودتان لذت ببرید.

● آبی

رنگ آسمان و دریا، رنگی که حاکی از ثبات و حقیقت است. این رنگ حس آرامش و صلح را با خود به همراه دارد، همان حسی که عمق آبی دریا نیز به شما می‌دهد. آبی دارای تاثیرات آرام‌بخش است، ضربان قلب و فشار خون را پایین آورده، باعث آرام شدن تنفس می‌شود. آبی‌های تیره‌تر نشان‌دهنده قدرت و رهبری است و آبی‌هایی که طیفی از طوسی دارند صادق و صمیمی هستند. آبی‌های گچی و مات، لطیف و شکننده به نظر می‌رسند و در مقابل آنها طیف‌های براق این رنگ جوان و پرانرژی و بازیگوش هستند. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از مقدار زیادی از این رنگ در فضا ممکن است باعث افسردگی شود.

▪ آبی در دکوراسیون: این رنگ در هر محیطی که احتیاج به آرامش داشته باشید کاربرد دارد. آبی پررنگ در کتابخانه و دفتر کار خانگی که نیاز به سکوت و تمرکز است گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌آید. آبی‌های روشن بهتر است در سرویس و حمام‌ها به کار روند.

▪ روانشناسی آبی: اگر آبی رنگ مورد علاقه‌تان است، شما فردی قابل اعتماد هستید که با وجود اینکه ممکن است فردی با اعتماد به نفس به نظر برسید ولی به علت اهمیت دادن به خواسته‌ها و نیازهای اطرافیان‌تان بسیار شکننده و حساس می‌باشید. اگر کسی از اعتماد شما سوءاستفاده کند بسیار آزرده می‌شوید. شما شخصی آرام، مسوولیت‌پذیر، صبور و قابل اعتماد هستید که ترجیح می‌دهید تعداد کمی دوست صمیمی داشته باشید تا دایره‌ای بزرگ از آنها.

کاملیا نوایی، مانوش مجدزاده