چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
۸ اشتباه رایج درباره جذام
![۸ اشتباه رایج درباره جذام](/web/imgs/16/18/wp9o21.jpeg)
۱) جذام درمان ندارد
جذام تا مدتها درمان نداشت و تنها کاری که برای بیمارانش میکردند، ایزوله کردن آنها بود. ولی سالهاست که تنها با تجویز چند آنتیبیوتیک، این بیماری را کنترل و درمان میکنند. تلفیق داپسون، کلوفازیمین و ریفامپین به مدت ۶ تا ۱۲ ماه میتواند جذام را به خوبی کنترل کند.
۲) جذام بیماری وحشتناکی است
تا سیچهل سال پیش، شاید! ولی حالا دیگر نه. روزگاری حتی در کشور خودمان، آنقدر اوضاع جذام و مبتلایانش نامناسب بود که هنرمندان کشورمان دربارهاش فیلمهای سیاه میساختند و کتابهای تلخ مینوشتند اما حالا دیگر همه میدانند که عامل بیماری جذام، یک باکتری ساده است که با تجویز چند دارو تحت کنترل درمیآید.
۳) جذام در دنیا ریشهکن شده
کم شده ولی ریشهکن نشده. برزیل، هند، نیجریه، اندونزی، بنگلادش، میانمار و کشورهایی از این دست که از نظر بهداشتی اوضاع روبهراهی ندارند، هنوز با جذام دست به گریبانند.
۴) جذام در ایران ریشهکن شده
کشور ما البته رشد چشمگیری در کنترل و حذف جذام داشته، ولی هنوز هم میشود مبتلایان به این بیماری را در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، کردستان، قزوین، زنجان و تهران سراغ گرفت.
۵) هر که میکروب جذام به بدنش وارد شود، جذام میگیرد
فقط ۵ درصد از کسانی که به باکتری عامل جذام آلوده میشوند، علائم بیماری را از خود نشان میدهند و در ۹۵درصد بقیه، سیستم ایمنی بدنشان جلوی پیشرفت بیماری را میگیرد. تازه، در همان ۵ درصد هم علائم بیماری معمولا کمسروصداست. برخلاف تصور رایج، مواردی از جذام که باعث آسیبهای شدید و مرگ و میر میشود، بسیار معدود است.
۶) میکروب جذام بلافاصله بعد از ورودش به بدن، آدم را بیمار میکند
اینطور نیست! جذام یک بیماری مزمن پوستی است که دوره نهفتهاش بسیار طولانی است و از زمان ورود میکروبش به بدن تا شروع علائم بیماری، حداقل ۵ سال طول میکشد.
۷) جذام هیچ عارضهای ندارد
این هم یعنی افتادن از آن طرف بام! عدم درمان بموقع جذام منجر به بروز ضایعات پوستی و عصبی برگشتناپذیر میشود.
۸) جذام خیلی مسری است
جذام مسری است، اما نه خیلی و ۳ ماه بعد از شروع درمان، دیگر سرایت نمیکند. فقط تماس طولانیمدت با بیمار، آن هم در یک محیط بسته، میتواند منجر به انتقال بیماری شود. با این حال، از آنجا که بروز علائم این بیماری تا مدتها طول میکشد، پزشکان توصیه میکنند افرادی که در تماس با بیماران جذامی هستند، سالانه آزمایش بدهند و چکآپ شوند.
دکتر محمد کیاسالار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست