پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
هشدار درباره عرق و مربای تقلبی
مصرف برخی خوراکیها سبب تغییر در ترشح و عملکرد انسولین و به وجود آمدن حالت سردی و گرمی یا تری و خشکی میشود. از دیدگاه تغذیهای مصرف تمام مواد خوراکی و نوشیدنی حد مشخصی دارد.
این قاعده درباره عرقهای گیاهی هم صادق است. مهمترین مواد موجود در این نوشیدنیها، ترکیبات آلکالوئیدی هستند که با خاصیت میعان وارد آب میشوند و مصرفکنندگان با خوردن آنها ترکیبات آلکالوئیدی مفید را دریافت خواهند کرد. برخی از این مواد خاصیت آنتیاکسیدانی هم دارند.
مصرف بیرویه عرقها با تاثیر بر هورمونهای بدن باعث حالتهای ناخوشایند و حتی بیماری میشوند. مثلا مصرف بیرویه عرق شاتره که خاصیت سردی دارد، باعث لیز شدن گلبولهای قرمز خواهد شد. برخی افراد هم ممکن است به مواد موجود در عرقهای گیاهی حساسیت شدید داشته باشند و با مصرف بیرویه آن، سیستم ایمنیشان تحتتاثیر قرارگیرد. در اولین مصرف، به هیچوجه در نوشیدن این عرقها زیادهروی نکنید و مقدار کمی از آنها بنوشید. اگر دچار حساسیت نشدید، مثلا یک لیوان از آن را میل کنید.
نکته دیگر اینکه تقلب در بیشتر محصولات غذایی به چشم میخورد. عرقهای گیاهی و مرباها هم از این قاعده مستثنی نیستند بنابراین با توجه به پروانه ثبت و بهرهبرداری وزارت بهداشت، مهر استاندارد ایران و تاریخ تولید و انقضا از سلامت محصول مطمئن شوید. تولید محصولات صنعتیای که در شهرستانهای کشور به عنوان سوغاتی عرضه میشوند و ویژگیهای ذکر شده را ندارند، غیرقانونی است و در صورت مشاهده، تولیدکنندگان آنها تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
چاقالهبادام میوهای کال است، میوههای کال ترکیبات کربوهیدرات به خصوصی دارند که در دستگاه گوارش خوب تجزیه نمیشوند و تولید گاز و در نتیجه درد، نفخ و دل پیچه میکنند. تلخی برخی از بادامهای کال یا همان چاقالهبادام، به دلیل وجود اسیدسیانیدریک است. این اسید از مشتقات سیانور است بنابراین اگر بادامهای تلخ زیاد مصرف شوند، باعث مسمومیت خواهند شد اما مصرف میزان کم چاقاله ارزش غذایی دارد. پوسته سبز چاقاله که همه آن را دوست دارند، سرشار از فیبر و از نظر غذایی ارزشمند است، به علاوه چاقالهبادام منبع خوب ویتامین C است. اگر این میوه چیده نشود بعد از مدتی همان قسمت سبزرنگ به چوب تبدیل میشود و دیگر ارزش مصرفی ندارد. در بادام نارس هنوز ترکیبات پروتئینی و روغنهای مفید بادام تشکیل نشده اما بادام رسیده سرشار از پروتئینها و اسیدهای چرب مفید است. خوردن چاقالهبادام در صورتی توصیه میشود که با آب بهداشتی شسته و به اندازه مصرف شود. آب آلوده منبع بسیاری از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی است. این مواد آلوده میتوانند به راحتی از طریق مواد غذایی که با آب آلوده در تماس بودهاند، به بدن انسان انتقال یابند و باعث مسمومیت شوند. مثلا بیماری حصبه یا همان تب تیفوئید، نوعی عفونت است که بهوسیله باکتری سالمونلا ایجاد میشود و هنوز ریشهکن نشده است. این باکتری همه انسانها را با هر سنی بیمار میکند اما در کودکان اثر شدیدتری دارد. توصیه میکنیم چاقالهبادام را از محلهایی که به بهداشت آنها اطمینان دارید، تهیه کنید و به هیچوجه آن را نشسته نخورید؛ چه فروشنده آنها را خیس و تر به شما داده باشد چه خشک.
دکتر محمدرضا وفا
متخصص تغذیه و رییس انجمن تغذیه ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه روز معلم مجلس شورای اسلامی دولت رهبر انقلاب نیکا شاکرمی دولت سیزدهم مجلس بابک زنجانی شهید مطهری
آتش سوزی تهران پلیس زلزله قوه قضاییه پلیس راهور شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم حقوق بازنشستگان
سریال نمایشگاه کتاب فیلم سینمایی عفاف و حجاب تلویزیون جواد عزتی مسعود اسکویی سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس نتانیاهو یمن افغانستان ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس استقلال فوتبال سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تلفن همراه اپل اینستاگرام گوگل همراه اول فرودگاه واکسن تبلیغات ناسا پهپاد
سرطان کبد چرب فشار خون بیمه کاهش وزن بیماری قلبی دیابت مسمومیت داروخانه