سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
راه اندازی کسب و کار
انتخاب شغل آینده اصلیترین دغدغه امروز ماست. اینکه هر فرد آینده کاری خود را با علاقه و تواناییهای بالقوه خودش ترسیم کند هم جذاب است و هم ارزشمند. ما سعی داریم در این بخش با کمک هم با اصول، فرآیندها، مهارتها و مراحل انتخاب و راهاندازی یک شغل مناسب آشنا شویم.
● پله پله تا کار
برای آشنایی با هر فرآیند ابتدا با تعاریف و مبانی آن آشنا میشویم. سپس ارتباطات مستقیم و غیر مستقیم اجزای آن را شناسایی و درک میکنیم. در پایان با استفاده از توان درونی خود کار را آغاز میکنیم. موضوعات و اطلاعات این بخش (صفحه) به منظور آشنایی با نحوه تصمیمگیری و راهاندازی شغل آینده ارائه میشود. البته نکته اینکه قرار نیست ترتیب کارها عینا حفظ شود، بلکه صرفا پارامترهای لازم که در افزایش اطلاعات ما کمک میکند بیان میشود.
● من کی هستم
سر آغاز هر کار به نام خدا. اولین گام حرکت به سمت انتخاب مؤثر و صحیح، شناخت خود به عنوان محور موضوع است. خودشناسی نقطه آغازین هر راهی است که جهت و هدف را نمایان میسازد. از آنجایی که موتور حرکت انسان انگیزهها و علایق اوست لذا کشف آنها راهگشای مناسبی در ترسیم نقشه راه است.
● شاه جدول
یکی از راههای شناسایی جهتگیری شغلی و حتی انتخابهای تحصیلی کمک گرفتن از جدول مهارت و علاقه است. تهیه این جدول مثل یک شاه کلید به شما کمک میکند تا مهارتها و علاقههای خود را کنار هم و به صورت شفاف تفکیک، درجهبندی و تحلیل کنید. با این روش تصویر کاملتری از خود خواهید داشت.
همانطور که در جدول زیر مشاهده میکنید علایق و مهارتها را بین محورهای افقی و عمودی، به صورت درجه بندی شده کم تا زیاد قرار میدهیم تا در آخر بتوانیم تشخیص دهیم در کدام یک از علایق بیشترین مهارت را داریم و یا در کدام یک از مهارتها بیشترین علاقه را به آن داریم. به این وسیله مهارتهایی را که بیشترین علاقه را به آن دارید، انتخاب کنید و مهارتی که به آن کمترین علاقه را به آن دارید از انتخابش اجتناب کنید.
● مناطق کار درست
ابتدا پس از لیست کردن مهارتها امتیاز لازم را بر مبنای ۰-۲۰ و یا ۰-۱۰۰ به موضوع مورد نظر از نقطه نظر استعداد و توانمندی و سپس میزان علاقه به همان مورد که در خود سراغ دارید یادداشت میکند. با مشخص شدن محل هر فعالیت در جدول مورد نظر ۴ منطقه مختلف مشخص میشود.
▪ منطقه پیشرفت: حوزهای از جدول که فعالیتهایی با بیشترین مهارت و علاقه شما را نشان میدهد.
▪ منطقه توسعهای: فعالیتهایی را بیان میکند که شما علاقه به آنها دارید ولی مهارت لازم نسبت به آن در حال حاضر در شما وجود ندارد.
▪ منطقه مهارتی: مجموعه فعالیتهایی که به صورت بالفعل در شما تبدیل به مهارت شده است، ولی شما به آنها علاقهای ندارید.
▪ منطقه حذفی: در این منطقه کلیه فعالیتهایی که شما نسبت به آنها نه مهارت داشته و نه علاقهای دارید قرار دارند.
با ترسیم این جدول به خوبی میتوانید شرایط خود را ارزیابی کنید. حال برای تشخیص مسیر مناسب عاقلانهترین راه، توجه و تمرکز بر روی فعالیتهای موجود در منطقه پیشرفت است. پس از این منطقه، اولویت با منطقه توسعهای است. دلیل برتری این بخش از جدول نسبت به منطقه مهارتی وجود علاقه بالاتر به عنوان محرک اصلی در دستیابی به موفقیت میباشد. با این اوصاف میبایست تلاش خود را در کسب مهارت لازم برای فعالیتهای این بخش از جدول زیاد کنید (هدایت کننده برای انتخاب مسیر یادگیری). منطقه مهارتی به عنوان مجموعه فعالیتهایی که توانایی آن در شما به صورت مهارت بالفعل وجود دارد میتواند به عنوان ابزار مفیدی برای دستیابی به مسیر مشخص شده از دو بخش قبلی کمک حال باشد. یعنی هر چند این مهارتها نقاط قوت شما محسوب میشود ولی به دلیل علاقه کم صرفا به عنوان واسطه به شما برای دستیابی به هدف اصلی کمک میکند.
در رابطه با منطقه حذفی کلیه فعالیتهای این بخش به دلیل عدم علاقه و مهارت از اولویت برنامهریزی راجع به آن حذف میشود.
به کمک این روش، شناسایی علایق و مهارتها امکانپذیر بوده و مسیر پیش روی شما را برای انتخاب شغل و حتی انتخاب رشته تحصیلی روشنتر میکند.
نویسنده: مهندس مصطفی مکارم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست