دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

مبانی علوم و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی


مبانی علوم و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی

▪ دکتر عباس علی محمدی
▪ انتشارات سمت
علوم اطلاعات جغرافیایی را از پویاترین دانشها و فناوریهای روز می‌توان نامید. دامنه کاربرد این علوم و فناوریهای مربوط به آن با شتاب زیادی …

دکتر عباس علی محمدی

انتشارات سمت

علوم اطلاعات جغرافیایی را از پویاترین دانشها و فناوریهای روز می‌توان نامید. دامنه کاربرد این علوم و فناوریهای مربوط به آن با شتاب زیادی در حال توسعه و گسترش است. چنانچه در دو دهه قبل نام بردن از چند کاربرد سیستمهای اطلاعات جغرافیایی به عنوان یک سؤال نه چندان آسان مطرح بود،امروزه شاید یکی از سخت‌ترین سؤالها نام بردن از مسائل و زمینه های علمی است که سامانه اطلاعات جغرافیایی در آنها کاربردی نداشته باشد.

مثالهای زیادی از کاربردهای موفقیت آمیز سامانه اطلاعات جغرافیایی در زمینه های مختلف از محیط زیست ومنابع طبیعی تا مسائل اقتصادی- اجتماعی، سیاسی، باستانشناسی و غیره وجود دارد و بی شک کاربردهای آن بیش از پیش در آینده نیز افزایش خواهد یافت.

پیشرفتهای اخیر در زمینه های مختلف علمی به خصوص فناوریهای مربوط به سنجش از راه دور، سیستمهای تعیین موقعیت جهانی، علوم کامپیوتر، علوم ارتباطات الکترونیک و اینترنت، اثرات شگرفی در توسعه و گسترش سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و پایگاه داده های مکانی داشته است.

اگر چه قدمت استفاده عملی از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی از ۳۰سال کمتر است ولی این صنعت در حال حاضر ۲۵ درصد رشد سالیانه داشته و مطابق برآوردهای موجود توسط بیش از یک میلیون نفر در بیش از ۱۰۰ کشور جهان در زندگی روزمره انسانها مورد استفاده قرار می گیرد.

این کتاب برای دانشجویان رشته سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (گرایش سنجش از راه دور) در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به عنوان منبع اصلی دروس اصول سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و تحلیل مکانی - زمانی با سامانه اطلاعات جغرافیایی به ارزش ۳ واحد تدوین شده است.