چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024
مجله ویستا

اینترنت بدون سیم


اینترنت بدون سیم

در فرودگاه، هتل، رستوران، کتابخانه یا حتی دفتر کار، امروزه دیگر در هر کجا که تصور کنید ممکن است بتوانید به اینترنت متصل شوید در آینده ای نزدیک شبکه های ارتباطی بدون سیم چنان …

در فرودگاه، هتل، رستوران، کتابخانه یا حتی دفتر کار، امروزه دیگر در هر کجا که تصور کنید ممکن است بتوانید به اینترنت متصل شوید در آینده ای نزدیک شبکه های ارتباطی بدون سیم چنان گسترشی می یابند که در هر زمان و مکانی شاهد ارائه خدمات اینترنت بی سیم خواهید بود.گفتنی است به کمک شبکه هایی همچون Wi-Fi قادر خواهید بود تا رایانه های یک اتاق یا دفتر کار خود را به راحتی به یکدیگر متصل کنید.

شبکه های ارتباطی بدون سیم همواره از امواج رادیویی استفاده می کنند. در این شبکه ها یک قطعه رایانه ای اطلاعات را تبدیل به امواج رادیویی و آنها را از طریق آنتن ارسال می کند. در طرف دیگر یک روتر بدون سیم، با دریافت سیگنال های فوق و تبدیل آنها به اطلاعات اولیه، داده ها را برای رایانه قابل فهم خواهد ساخت. به زبانی ساده، سیستم Wi-Fi را می توان به یک جفت واکی- تاکی که شما از آن برای مکالمه با دوستان خود استفاده می کنید تشبیه کرد. این لوازم، رادیوهای کوچک و ساده ای هستند که قادرند تا سیگنال های رادیویی را ارسال و دریافت کنند. هنگامی که شما به وسیله آنها صحبت می کنید، میکروفن دستگاه، صدای شما را دریافت کرده و با تلفیق آن با امواج رادیویی، از طریق آنتن آنها را ارسال می کند. در طرف دیگر، دستگاه مقصد، با دریافت سیگنال ارسال شده از طرف شما توسط آنتن، آنها را آشکارسازی کرده و از طریق بلندگوی دستگاه، صدای شما را پخش خواهد کرد. توان خروجی یا قدرت فرستنده این گونه لوازم اغلب در حدود یک چهارم وات است و با این وصف، برد آنها به چیزی در حدود ۵۰ تا ۱۰۰متر می رسد.

حال فرض کنید بخواهید میان دو کامپیوتر به صورت یک شبکه و آن هم به شکل بدون سیم (همانند واکی- تاکی) ارتباط برقرار کنید. مشکل اساسی در این راه آن است که این لوازم از آن رو که جهت انتقال صوت ساخته شده اند، از نرخ سرعت انتقال کمی برخوردار هستند و نمی توانند حجم بالایی از داده ها را در زمان کوتاه منتقل کنند. رادیوهایی که در سیستم Wi-Fi مورد استفاده قرار می گیرند، همانند مثال پیشین قابلیت ارسال و دریافت را دارا هستند اما تفاوت اصلی آنها در این است که این رادیوها قادر هستند تا اطلاعات را به شکل صفر و یک دیجیتالی به حالت امواج رادیویی تبدیل و سپس منتقل کنند. امروزه اغلب رایانه های لپ تاپ مجهز به سیستم Wi-Fi داخلی هستند و در غیر این صورت نیازمند نصب یک کارت Wi-Fi روی لپ تاپ یا رایانه رومیزی خود خواهیم بود.

برای لپ تاپ ها این تجهیزات در قالب کارت های PCMCIA و در محل مخصوص خود نصب می شوند یا به صورت اتصال خارجی از طریق یک درگاه USB عرضه می شوند. برای رایانه های رومیزی، می توانید از کارت های PCI یا درگاه USB برای این منظور استفاده کنید. پس از نصب این تجهیزات کاربر قادر است تا در مکان هایی که اینترنت به شکل بدون سیم ارائه می شود با داشتن یک اشتراک، از خدمات بهره گرفته و به شبکه متصل شود.

رضا جوالچی