یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

بوی خوشی به مشام می رسد


بوی خوشی به مشام می رسد

بوها و رایحه ها در زندگی ما نقش مهمی دارند طوری كه از اثرات و خواص آنها می توانیم برای آرامش و تسكین بعضی از بیماری ها استفاده كنیم كاربرد رایحه ها مثل سایر معالجات طبیعی برای خود سابقه ای كهن دارد و تاریخچه آن حدوداً به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد می رسد

بوها و رایحه ها در زندگی ما نقش مهمی دارند طوری كه از اثرات و خواص آنها می توانیم برای آرامش و تسكین بعضی از بیماری ها استفاده كنیم. كاربرد رایحه ها مثل سایر معالجات طبیعی برای خود سابقه‏ای كهن دارد و تاریخچه آن حدوداً به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد می‏رسد.

یونانی‏ها، مصری‏ها، بابلی‏ها، رومی‏ها، هندی‏ها و چینی‏های عهد باستان برای ایجاد تعادل و هماهنگی، آرامش، پاكسازی، سلامتی و پیشگیری از بیماری‏ها از حس بویایی خود یعنی خواص رایحه‏ها بهره می گرفتند. امروزه هم از خواص درمانی رایحه ها كه به صورت یك رشته درمانی به عنوان «آروماتراپی» یا عطر درمانی درآمده به شكل سوزاندن و دود كردن گیاهان، جوشاندن و دم كردن آنها، گرفتن عرق گیاه، تهیه اسانس و تنطور همچنین عصاره‏های روغنی گیاه كه از بهترین روش های رایحه درمانی به حساب می آید، استفاده می‏شود.

رایحه ها لایه های كالبد انرژی یا همان هاله ما را فعال می كنند و نیروی تازه‏ای به آن می بخشند و حواس ما را با تشویق بعضی از این لایه‏ها و با تخلیه فشار روحی انباشته شده در آن، آرام، متوازن و هماهنگ می سازند. آنها همچنین تأثیراتی بر ذهن و روان، احساسات و قسمت‏های مختلف بدن ما می گذارند.

تحقیقات و آزمایشات علمی _ پزشكی نیز اثرات رایحه ها را بر بدن ما نشان می دهند. هر یك از حواس ما مجرای مستقیمی به مغز دارد و اثرات متعاقبی بر كل بدن می گذارد. تحقیقات جدید نشان داده‏اند كه بوها بر روی تمام حس‏های ما تأثیر می‏گذارند و اثر مستقیمی بر ذهن مان دارند. رایحه ها همچنین مراكز بویایی در مغز، بخصوص ناحیه ای را كه مسئول حافظه است تحریك می كنند. به همین دلیل است كه بعضی از رایحه‏های ‏بخصوص، باعث تحریك خاطرات واضح و روشنی برای ما می‏شوند. هیچ‏كدام از حواس ما به اندازه حس بویایی به اطلاعات ذخیره شده در ناخودآگاه مان دست پیدا نمی كند. گاهی در زندگی بوی خاصی به مشاممان می‏رسد كه به سرعت ما را به زمان و مكان دیگری می‏برد و خاطرات مرتبط با آن بو برایمان زنده می‏شود. به این دلیل كه این عناصر اِتری در سطح خیلی عمیق و بنیادی وجود ما عمل می‏كنند.

● حالا با هم به سراغ خواص بعضی از رایحه ها می رویم :

اگر سرما خورده اید رایحه های اُكالیپتوس، مریم گلی، آویشن، زنجبیل و برگ كاج تسكین تان می دهد. و یا اگر اعصابتان تحت فشار است و بی قرارید رایحه های بهارنارنج، گل سرخ، گل یاسمن و بابونه می تواند به آرامش شما كمك كند. و اگر هم خسته اید می توانید از دارچین، نعنا، رزماری، برگ سرو و پوست لیمو ترش برای خستگی جسمی و از هل، اسطوخودوس، ریحان و رزماری برای رفع خستگی فكری استفاده كنید. حواس پرتی و فراموشی هم كه اپیدمی شده و دیگر سن و سال نمی شناسد، به هرحال رایحه برگ سرو، رزماری و ریحان می تواند به این عارضه كمك كند.

اگر هم كسی قلبتان را شكسته، برای تقویت قلبتان می توانید از خواص رایحه های زیره، گلپر، مرزنجوش، بادیان و گل محمدی بهره ببرید. ولی امیدوارم كه سلامت باشید و كسی هم قلبتان را نشكسته باشد.